Uitgelicht nieuws

De leukste woontips vind je op Woonkrant Online! Een online platform boordevol interessante blogs, reportages, inspiratie en interviews over de mooiste woonwinkels in de gemeente Barneveld. Winkels waar je nog persoonlijk wordt geadviseerd in de keuzes die je maakt voor de inrichting van je woning.

">

Woonnieuws

Janse & Berkhof Tuinen winnen duurzame prijs
Let op: kwaliteitsborger verplicht!
Fase 2A en B Bloemendal in zicht
Tiny houses trekken veel bekijks
Sterke eindsprint voor Barneveldse woningmarkt

Reportages

Kluswoning verandert in paleisje

Met een beperkt budget is kopen een hele opgave. Toen Miranda van den Berg met haar drie jonge kinderen op zoek ging naar een huis was de keuze beperkt. Wat ze wel vond? Een oude  huurwoning. De tranen sprongen haar bijna in de ogen tijdens de eerste bezichtiging met Hèrald van Ark van Midden Nederland Makelaars. Toen Miranda eind februari […]

Gerald en Rianne genieten!

Gerald en Rianne kochten recent een bungalow uit de jaren zestig en daar kwam ook een nieuwe keuken bij kijken. Hun zoektocht naar een droomkeuken resulteerde in een ruime kookruimte van  Van Manen Keukens. Gerald en Rianne genieten van de kleurencombinaties en de ruimte die alle onderdelen krijgen. Keuken wordt op een andere manier gebruikt dan verwacht Van Manen Keukens […]

Droomhuis onder constructie

Loyce en Pieter Jan kochten een klushuis, verkochten hun woning, betrokken een woonunit en kregen een wolk van een dochter. En nu: klussen! De rode woonunit in de tuin achter hun klushuis aan de Bloemendaallaan 50 is de komende jaren de thuisbasis van het gezin Pauwels. Niks mis mee: het is er ruim, lekker warm en als ze de voordeur […]

Settelen in Kootwijkerbroek!

Een ruime woning waar ze niet al te veel aan hoeven te doen. Liefst in Kootwijkerbroek of Voorthuizen. Robert en Christie Koudijs vonden precies wat ze zochten. Robert en Christie hebben al heel wat woningbezichtigingen achter de rug als ze in het voorjaar van 2020 de middenwoning aan De Maalsteen in Kootwijkerbroek binnenstappen. Hèrald van Ark van Midden Nederland Makelaars […]

Voor elke wens een kast bij Elkekastopmaat

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat blijkt uit de talloze gerealiseerde projecten in Barneveld en wijde omgeving. Een bezoekje aan Elkekastopmaat leverde de Woonkrant heel veel inspiratie op! Roomdivider Hoe benut je de ruimte in een woning optimaal en creëer je óók nog eens een praktische indeling van je benedenverdieping? Juist, met een kast die je inzet als roomdivider. Voor een […]

Column

Soms zijn er van die uitvindingen waarvan je denkt: ja, dit is de oplossing voor een veelvoorkomend probleem. Het Zweedse slaapmerk AYA of Sweden heeft er zo één.

Sowieso zijn we bij Beddenspecialist Van Veldhuizen fan van dit premium boxspringmerk. AYA of Sweden ontwikkelde namelijk de boxspring 2.0. Heerlijk liggende bedden gemaakt van duurzame materialen, die vol zitten met slimme functionaliteiten. Zoals matrassen voorzien van ondersteuning door unieke pocketveren, die dwars zijn geplaatst.

Maar ook: toppers die nooit meer verschuiven! AYA ontwikkelde namelijk een gepatenteerd Zip- Top-systeem dat werkt zoals het klinkt: je ritst de topper vast aan de matras. Zo blijft die muurvast liggen en heb je nooit meer last van een middennaad tussen de beide matrassen.

Dat slimme ZipTop-systeem hebben ze bovendien doorgevoerd naar hoeslakens en moltons, wat extra gemak geeft bij het opmaken. Je legt de hoeslaken of molton op bed,  ritst hem vast en je hebt altijd een heerlijk strak ingestopt bed om zo in te stappen. Ogenschijnlijk simpel, maar o zo doeltreffend.

Elibert van Veldhuizen
Beddenspecialist Van Veldhuizen
www.beddenspecialistvanveldhuizen.nl

We waren het natuurlijk allang, maar met ingang van dit nieuwe jaar noemen we onszelf officieel Meesters in bomen. En daar is een goede reden voor. Boomverzorging
is namelijk een vak apart.

Een vak waar wij al jaren in uitblinken. Waar onze klanten dat aan merken? In de eerste plaats aan onze vakkennis. Ons team bestaat uit gecertificeerde European Treeworkers. We hebben de kennis en training op zak die nodig is om op een verantwoorde manier bomen gezond en veilig te houden. Dat betekent dat je met een allround vakbekwaam boomverzorger te maken krijgt, met kennis van alle zaken. Een Meester in bomen dus!

Met alle respect voor hoveniersbedrijven die bomen ‘erbij’ doen: we doen dus niet zomaar wat. Worden we gebeld om een tak van een boom te komen afzagen omdat de buren er last van hebben? Dan leggen we graag de gevolgen voor de boom uit aan de klant. Een tak afsnoeien heeft namelijk altijd impact op de groei, gezondheid
en veiligheid van een boom. Dat levert tevreden klanten op, die onze vakkennis en werkwijze waarderen. Check de reviews maar eens op onze website!

www.luchtenbergmeestersinbomen.nl

Na jaren van uitstel is de Omgevingswet nu echt ingegaan per 1 januari van dit jaar. Maar wat betekent dat eigenlijk voor jouw woning of bedrijf?

De Omgevingswet gaat over de fysieke leefomgeving; de ruimte waarin we wonen, werken en leven. Alles wat inwoners, organisaties en bedrijven moeten regelen op het gebied van (ver)bouwen, gebiedsontwikkeling en vergunningen verloopt via deze wet. Van dakkapel tot winkelpand.  Dit doe je bij het nieuwe Omgevingsloket. Waar vroeger 26 wetten van alles regelden, zijn die nu  samengevoegd in dit ene online ‘loket’ waar je met al je vragen terechtkunt. Je kunt via de ‘Vergunningcheck’ controleren welke regels en afspraken gelden voor jouw project en regelt er de vergunningaanvraag. Het valt aan te raden om dit op tijd te doen. Daarmee voorkom je verrassingen zoals vertraging, afwijzing of een boete.

Of je een vergunning nodig hebt, bepaalt de gemeente
Barneveld. Elke gemeente heeft sinds dit jaar een eigen omgevingsplan waarin alle regels en afspraken staan over onder meer (ver)bouwen, milieu en het kappen van bomen die gelden in een gemeente. Dit alles geldt overigens alleen voor nieuwe aanvragen die ingestuurd worden vanaf 1 januari 2024.

Meer weten? Onze zakelijk adviseurs helpen je graag!

Gerben Hartkamp
Bedrijfsmakelaar en -taxateur
Midden Nederland Makelaars

Heb je ruimte genoeg op je erf, dan kun je een mantelzorgwoning plaatsen waarin bijvoorbeeld je ouders gaan wonen. Op die manier kunnen zij dichtbij de kinderen wonen en als het nodig is door de kinderen worden verzorgd.

Onder bepaalde voorwaarden kan zo’n mantelzorgwoning vergunningsvrij worden geplaatst. Bij de gemeente kan je informeren welke voorwaarden daarvoor gelden.

Ook op het juridische vlak zijn er verschillende aandachtspunten; ik noem er twee. Een mantelzorgwoning zal in veel gevallen een onroerende zaak zijn. Daardoor wordt de mantelzorgwoning eigendom van degene die eigenaar is van de grond waarop de woning geplaatst  wordt. We noemen dat natrekking. Met name als de mantelzorgwoning door de ouders wordt betaald, is dat een punt van aandacht. Je kunt
dit goed regelen door bij de notaris een opstalrecht te vestigen.

Als er een hypotheek rust op de grond waarop de mantelzorgwoning wordt geplaatst, zal de toestemming van de bank nodig zijn. Als
je een mantelzorgwoning plaatst en daarin je ouders of anderen laat wonen zonder de toestemming van de bank te vragen, kan de bank in veel gevallen de lening opeisen.

Meer weten? Neem dan contact op met onze onroerendgoedafdeling.

Steven van den Brink
Dangremond Notariskantoor
www.denotaris.info

Je rentevaste periode loopt af? Gefeliciteerd, want dit biedt namelijk een kans om je hypotheek opnieuw te evalueren en te optimaliseren!

Voordat je je zoektocht naar nieuwe aanbieders begint, is het van belang eerst het verlengingsvoorstel van je huidige hypotheekverstrekker af te wachten. Als er betere alternatieven zijn dan kan je je hypotheek boetevrij overzetten naar een nieuwe geldschieter die betere voorwaarden biedt. Houd wel rekening met eventuele oversluitkosten. Je kunt ook overwegen over te stappen naar een variabele rente. Deze tarieven kunnen lager zijn dan vaste tarieven, maar ze kunnen ook schommelen met marktfluctuaties waardoor je maandlasten kunnen stijgen.

Sta je er financieel beter voor sinds het begin van je hypotheek? Overweeg dan om extra af te lossen of de resterende looptijd te verkorten waardoor je de totale rentelast kan verminderen. Welke keuze je ook maakt, het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn en weloverwogen beslissingen te nemen op basis van jouw specifieke situatie en wensen.

De hypotheekadviseurs van Midden Nederland Hypotheken hebben op 5 februari 2024 weer een inloopdag in Barneveld van 13.00 tot 20.00 uur.

Hans van Dijk
Hypotheek adviseur/financieel planner
Midden Nederland Makelaars