Uitgelicht nieuws

De leukste woontips vind je op Woonkrant Online! Een online platform boordevol interessante blogs, reportages, inspiratie en interviews over de mooiste woonwinkels in de gemeente Barneveld. Winkels waar je nog persoonlijk wordt geadviseerd in de keuzes die je maakt voor de inrichting van je woning.

">

Woonnieuws

‘Groeien met behoud van dorps karakter’
WOZ-waarde in Barneveld met 16% omhoog
Meer keuze voor woningzoekers
Nieuwbouw Stroe verkoop van start
Plan om oude huurhuizen in Garderen te vervangen

Reportages

‘We hoeven niet te wennen’

BARNEVELD – Karel en Annet van Dijk verhuisden vlak voor Kerst naar hun gloednieuwe hoekwoning in Bloemendal, waar de omliggende woonwijk steeds meer vorm krijgt. De gordijnen worden nog geleverd, de lamp op de slaapkamer moet nog opgehangen en zo zijn er nog een paar elementen die ontbreken in het interieur van Karel en Annet. Maar het doet niets af […]

Van Ginkel gaat sky high op begane grond!

BARNEVELD – Na de realisatie van een compleet nieuw ingerichte bovenverdieping staat 2023 bij Van Ginkel Keukens in het teken van nóg meer inspiratie voor bezoekers: de showroom ondergaat voor de zomer een metamorfose. Een hoofdrol in de nieuwe showroom is weggelegd voor beleving en inspiratie: met de mooiste materialen, verrassende opstellingen, creatieve combinaties en de laatste trends op keukengebied […]

Deze toppers maken je keuken mogelijk!

BARNEVELD – Het team van Van Manen Keukens ontvangt wekelijks tientallen bezoekers die inspiratie komen opdoen. Vijf collega’s vertellen over hoe zij klanten helpen bij het vinden, ontwerpen en maken van hun droomkeuken. Josbert Goudriaan (verkoop) “Het leuke van onze showroom is dat er regelmatig nieuwe showkeukens te zien zijn. Dat doen we niet voor niets; zo blijven we bij […]

Mazzelaars aan de Nederwoudseweg

Ze hebben ongelooflijk veel mazzel gehad, vinden ze zelf: de handtekeningen voor hun vrijstaande nieuwbouwwoning en de verkoop van hun beider huizen vielen voor Reinier Slootweg en Annie Struijs precies in de ‘goede tijd’. Inmiddels wonen ze sinds september vorig jaar aan de Nederwoudseweg, waar hun vrijstaande woning deel uitmaakt van fase 1 van De Woudse Erven. Bijna te mooi […]

Jonkers verruilen Zwartebroek voor Ermelo

Ab en Ineke Jonker voelen zich opperbest in Zwartebroek. Toch kiezen ze ervoor om het dorp te verlaten voor een nieuw avontuur: een gloednieuw appartement in Ermelo. Ze laten een (voor hen) veel te grote, maar prachtige woning aan de Wielweg achter. Ab Jonker is een geboren en getogen Zwartebroeker en ook zijn echtgenote kent het dorp na 42 jaar […]

Column

Het taxeren van agrarische onroerende zaken is een vak apart. Midden Nederland Makelaars heeft daarom ervaren specialisten in huis die de nodige kennis en deskundigheid op zak hebben. 

Wekelijks verzorgen de taxateurs van MNM taxaties van agrarische bedrijven en agrarische grond. Ook houden ze zich bezig met het waarderen van campings, landhuizen, woonboerderijen, en andere panden in het buitengebied. Hun kracht? Lokale marktkennis en jarenlange ervaring in agrarisch vastgoed. Dat is geen overbodige luxe, want anno 2023 lijken de taxatierichtlijnen met de dag complexer te worden.Er komt het nodige kijken bij het schrijven van een taxatierapport. Bijvoorbeeld een uitgebreid onderzoek op locatie, een grondige raadpleging van het Kadaster en een studie van het bestemmingsplan. Ook wordt gekeken naar vergunningen en ontwikkelingen in de omgeving en in de markt. En eventueel wordt de waarde van slooprechten en productierechten in kaart gebracht. Al deze bevindingen worden meegenomen in het taxatierapport en wegen mee in de waardering.

Contact?
Naast taxaties bij bedrijfsbeëindiging voeren de agrarisch taxateurs van Midden Nederland Makelaars taxaties van agrarisch onroerend goed uit voor bijvoorbeeld de inbreng of beëindiging van een maatschap of andere vennootschapsvormen. Ook bij het verkrijgen van financieringen, aan- en verkoopbeslissingen, onteigening, (erf)pachtzaken en erfbelasting worden onze agrarisch taxateurs regelmatig ingeschakeld.Bel voor meer informatie met Midden Nederland Makelaars: 0342-420966.

Gijs Snoei, Beëdigd makelaar/taxateur o.z. Midden Nederland Makelaars

Een ‘voorlopig’ koopcontract is het contract dat je sluit voor de koop van een onroerende zaak, zoals een huis. Hoewel de term anders doet vermoeden is een ‘voorlopig’ koopcontract verre van voorlopig. Dit is wat je hierover moet weten.

In het koopcontract – of koopovereenkomst – worden de afspraken in het kader van de koop van de woning vastgelegd. Zoals: Wat is de koopprijs? Voor wiens rekening zijn de kosten? Wanneer vindt de overdracht plaats? Wordt een financieringsvoorbehoud opgenomen? Zijn er bijzonderheden, zoals (bodem)-verontreiniging of asbest, etc?

Als het koopcontract is ondertekend, is dat voor beide partijen bindend. Eigenlijk is het enige voorlopige element het zogenoemde financieringsvoorbehoud: als de koper de financiering niet rond krijgt, kan diegene nog van het koopcontract af. Voor particuliere kopers die een woning kopen, geldt daarnaast de wettelijke bedenktijd van drie dagen. Denk dus goed na voordat je een ‘voorlopig’ koopcontract tekent en laat je eerst goed voorlichten.

Heb je hier vragen over of wil je een koopcontract laten opstellen? Neem dan contact op met één van de specialisten van de onroerend goedafdeling van Notariskantoor Dangremond.

Mr. Steven van den Brink, Dangremond Notariskantoor

www.dangremond-notarissen.nl

Een hypotheek krijgen die voldoende is voor het kopen van een woning, is voor starters niet altijd eenvoudig. Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, al dan niet in combinatie met een starterslening, kan dan uitkomst bieden.

Sluit je een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie, dan weet je zeker dat die past bij jouw inkomen. Bij ingrijpende gebeurtenissen zoals relatiebeëindiging, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of overlijden, biedt een hypotheek met NHG extra zekerheid.

Voor 2023 kun je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluiten als de woning maximaal € 405.000 waard is. Met de hypotheek mag je maximaal 100% van de woning financieren. Als je ervoor kiest om energiebesparende maatregelen toe te passen in de woning, dan wordt het maximaal € 429.300 en kun je 106% van de woningwaarde financieren. Je moet dan wel kunnen aantonen dat je die extra procenten uitgeeft aan duurzame maatregelen.

De starterslening is bedoeld voor mensen die hun eerste woning gaan kopen. Het maximale bedrag dat verstrekt wordt, verschilt per gemeente. Voor de gemeente Barneveld bedraagt het maximale bedrag € 30.000.

De starterslening is een extra geleend bedrag, als aanvulling op de hypotheek, die net dat extra beetje financiële ruimte geeft. De eerste drie jaar betaal je geen rente of aflossing, maar alleen de rente en de aflossing van de eerste hypotheek. Ondanks dat je de eerste drie jaar geen extra maandlasten hebt voor de starterslening, ga je na die drie jaar beginnen met terugbetalen. Die financiële ruimte moet er wel zijn natuurlijk en er gelden voorwaarden. De hypotheekadviseurs van Midden Nederland Hypotheken vertellen je er graag alles over!

Ronald van der Mark, Erkend Financieel Adviseur /Hypothecair Planner bij Midden Nederland Makelaars

Heb je altijd al in een bepaalde woning willen wonen, maar komt het huis maar niet op de markt? Je kunt dan zelf in actie komen.

Door een  briefje door de brievenbus te gooien of zelfs aan te bellen. Best spannend en voor sommige mensen een te grote stap. Logisch ook. Want wat moet je zeggen? Zit die woningeigenaar daar wel op te wachten? En wat moet je doen als je eenmaal met elkaar in gesprek bent? Allemaal dingen waar je tegenaan kunt lopen.

Met MNM Woonspotter nemen wij jou die zorgen uit handen. Hoe? Door jouw  interesse kenbaar te maken bij onze makelaars. Wij helpen je dan met het benaderen van de huidige eigenaar van de woning. Onze makelaars hebben veel regionale marktkennis en volop ervaring met het benaderen van woningeigenaren. Daardoor weten we als geen ander dat sommige mensen lang blijven dubben of ze hun woning wel of niet willen verkopen. Net als jij zien veel woningeigenaren ertegenop. Hierdoor kan jouw vraag misschien wel nét het duwtje in de rug zijn dat iemand nodig heeft om de stap te wagen.

Als je gebruik maakt van MNM Woonspotter ontzorgen we je helemaal. Jij blijft anoniem en de eigenaar heeft iets om over na te denken. En wie weet kunnen we je dit jaar wel helpen bij de aankoop van jouw droomwoning.

Everhard Hazeleger, Assistent-makelaar en nieuwbouwspecialist bij Midden Nederland Makelaars.

De houtkachel is momenteel een populair toestel om gasverbruik te verminderen. Maar worden er dan helemaal geen gashaarden meer verkocht? Zeker wel. Toch merken we dat er meer vragen zijn over het gebruik en verbruik van de gashaard. Die vragen willen we graag beantwoorden.

Het prijsplafond is dit jaar ingevoerd. Bij normaal verbruik zit er nu een grens aan de kosten. Dat scheelt een hoop! Maar wist je dat je ook met een gashaard kunt besparen? Wanneer je de gashaard inzet in plaats van de centrale verwarming en dus alleen de ruimte verwarmt die je nodig hebt, ben je in veel gevallen goedkoper uit.

Daarnaast zetten ook fabrikanten in op steeds duurzamere modellen. Een goed voorbeeld is de Kalfire Gi. Door nieuwe technieken te gebruiken, blijft het vlammenspel mooi. Ook bij een lager vermogen. En wij hebben deze Kalfire Gi als eerste in de showroom!

Mocht je helemaal geen gebruik willen of kunnen maken van aardgas, dan kun je ook kiezen voor een propaan gashaard. Dat is een goede oplossing wanneer je een woning hebt zonder aardgasaansluiting.Wil je meer weten? Bezoek onze 1.500m2 showroom in Barneveld. We helpen je graag.

Gerbert van Dam, Van Manen Haarden & Kachels

www.vanmanenkachels.nl

Heeft u tips? Van harte welkom: mail naar info@hiemstrapubliciteit.nl of bel ons even op:0342-820225.