Uitgelicht nieuws

De leukste woontips vind je op Woonkrant Online! Een online platform boordevol interessante blogs, reportages, inspiratie en interviews over de mooiste woonwinkels in de gemeente Barneveld. Winkels waar je nog persoonlijk wordt geadviseerd in de keuzes die je maakt voor de inrichting van je woning.

">

Woonnieuws

Verkoop Wulperveld Stroe fase 3 van start gegaan
‘Groeien met behoud van dorps karakter’
Guldie Colorstore maakt ruimte voor Engels verfmerk
De Jonge Woont samen met de schattigste bosdieren…
Tapijt dat je super makkelijk schoonhoudt

Reportages

De schuur als klapstuk van de woning

Natuurlijk is er een kans dat je gebeld wordt als je een bod hebt gedaan. Maar Wilfred en Ingrid waren naar eigen zeggen heel verbaasd (en natuurlijk aangenaam verrast) toen ze van Midden Nederland Makelaars goed nieuws kregen.  Het was pas het tweede huis dat ze bezichtigden, vertelt Wilfred Oudijn. “We woonden hiervoor in Harskamp, in een huurhuis, en wilden […]

De Espeterhoeve ‘nieuwe stijl’ inspireert!

De Espeterhoeve start het woonseizoen met héél veel nieuws: nieuwe stijlkamers, een nieuw paviljoen, een vernieuwde seizoenskaart in De Schenkerij, nieuwe merken en acties met een presentje bij aankoop van meubels. Hoogtepunt van de Oktober Woon 10-daagse is de Woondag op zaterdag 14 oktober. De Woonkrant zet de highlights voor je op een rijtje! De mensen achter de merken Tijdens […]

De meestgestelde vragen bij Kooloos?

VOORTHUIZEN –  Ga je een bed of matras aanschaffen? Dan borrelen er waarschijnlijk allerlei vragen bij je naar boven. Logisch. Daarom vroegen we Bas en Sabine Kooloos naar de antwoorden op de meestgestelde klantvragen. Wat is nou eigenlijk een boxspring? “Deze vraag wordt heel regelmatig gesteld. En dan blijkt ook dat er misverstanden over de boxspring bestaan. Bij woonwinkels die […]

Stook dat vuurtje maar lekker op!

Je woning energiebewust verwarmen met een hout- of gaskachel? Bij Van Manen haarden en kachels kunnen ze er je alles over vertellen. En een gesprek met verkoopadviseur Gerbert van Dam levert waardevolle tips op! #Tip 1: gashaard op propaan Woon je in een gasloze nieuwbouwwoning? Dan kun je met een propaanhaard toch genieten van warmte en sfeer in huis. De […]

‘Het voelt hier alsof we op vakantie zijn’

Drie dagen. Zo veel (of beter gezegd zo weinig) tijd was er voor Bertus en Anja van den Berg nodig om hun nieuwe woning te kopen. En dat is mede te danken aan de voortvarendheid van Annemiek Arends van Midden Nederland Makelaars, vertelt het echtpaar in de zonnige achtertuin van hun woning aan de Kerkstraat, waar ze sinds juni wonen. […]

Column

Om maar met de deur in huis te vallen: er zijn veel bomen ziek in de gemeente Barneveld. Dat komt deels door de combinatie van droge zomers en natte winters, wat het nodige vergt van bomen. Maar ook gaan veel telefoontjes die we binnenkrijgen over zwammen die in de tuin worden gesignaleerd.

Natuurlijk komen wij dan meteen in actie. We plannen een moment in om de situatie te inspecteren. We kijken daarbij onder meer naar welk soort zwam zich laat zien en wat die voor impact heeft op je boom. Gelukkig zijn er zwammen die goedaardig zijn en de boom juist helpen om in conditie te blijven. Maar er zijn ook zwammen die wortels eten. Of exemplaren die het op de takken hebben voorzien.

Ook het soort boom is bepalend. Signaleren we een reuzenzwam op een beuk? Dan kunnen we in de meeste gevallen meteen een kapvergunning aanvragen. Maar vinden we dezelfde reuzenzwam op een eik, dan kan de boom meestal nog wel even mee.Op basis van onze bevindingen schrijven we een advies. En nee, dat is geen dik rapport voor in de bureaula, maar een duidelijk verhaal vol praktische tips. En natuurlijk  kunnen wij ook uitvoeren wat er geadviseerd is!

www.luchtenbergboomverzorging.nl

Misschien wil jij het zomergevoel nog even vasthouden, maar is je grasmat zich al een tijdje onzichtbaar aan het voorbereiden op het najaar. Met een beetje zorg en aandacht kan je jouw gazon daar best een handje bij helpen.

Bijvoorbeeld door het gras te blijven maaien tijdens het najaar. Verlaag de maaihoogte geleidelijk tot ongeveer 5 centimeter om de groei te vertragen en het gazon voor te bereiden op de winter.

Geef je gazon een laatste bemesting voordat de koude temperaturen hun intrede doen. Kies voor een meststof zoals Gazonmest Najaar van DCM, met een hoog kaliumgehalte om de weerstand van het gras tegen kou en ziekten te verhogen.

Door te verticuteren en te beluchten verwijder je dood gras, mos en andere opeenhopingen die de luchtcirculatie en water-infiltratie belemmeren. Dit bevordert een gezonde groei en voorkomt dat je gazon verstikt raakt.

Het najaar is een uitstekende tijd om kale plekken in je gazon aan te pakken. Zaai graszaad op deze plekken en houd de grond vochtig totdat het nieuwe gras goed is gevestigd. Succes en onthoud: een goede voorbereiding resulteert in een prachtig gazon volgend voorjaar!

www.vandenhoornbarneveld.nl

Krijg je de sleutel van je nieuwe huis al maar is je oude huis nog niet verkocht? Je kunt de overwaarde van je oude huis dan nog niet gebruiken om je nieuwe huis te betalen. Een overbruggingslening kan dan een oplossing zijn.

De bank wil dan als onderpand een hypotheekrecht op je oude huis (een overbruggingshypotheek). De notaris die je oude huis overdraagt regelt dat de overbruggingshypotheek weer van je huis afgaat. Als de overbruggingshypotheek wordt afgesloten nádat de notaris opdracht heeft gekregen om je oude huis over te dragen (en dan de overbruggingshypotheek nog niet kan zien bij het kadaster), wordt de overbruggingshypotheek pas opgemerkt op de dag dat je bij de notaris komt om je oude huis over te dragen.

Het risico is groot dat de overdracht dan niet op de afgesproken dag kan plaatsvinden, omdat er tijd nodig is om te regelen dat de overbruggingshypotheek van je oude huis afgaat. Het is dus belangrijk dat je de notaris die je oude huis overdraagt tijdig informeert over de overbruggingshypotheek!Meer over weten? Neem gerust contact met ons op!

www.denotaris.info

Een huis kopen dat eerst onbereikbaar leek? Met de starterslening kan het. En je houdt meer financiële ruimte over voor andere dingen.

Deze lening is bedoeld voor starters die wonen of werken in de gemeente Barneveld en wordt door de gemeente verstrekt naast een gewone hypotheek. Het voordeel? De eerste drie jaar is er geen rente en aflossing verschuldigd. Deze periode helpt jonge huizenkopers om de eerste jaren na aankoop financieel wat meer ademruimte te geven. En maakt het voor hen mogelijk om een hoger bedrag te lenen dan wat ze op basis van hun inkomen bij de bank kunnen krijgen. Hierdoor hebben ze meer financiële mogelijkheden bij het kopen van een huis. En daarbij maakt het niet uit of het om bestaande bouw gaat of om nieuwbouw. Een goede zaak, want zo draagt deze starterslening bij aan een gezonde woningmarkt. Het bevordert immers de doorstroming en biedt kansen voor andere verkopers op de woningmarkt. 

De starterslening is een initiatief van veel gemeenten, waaronder de gemeente Barneveld. Er worden een aantal eisen gesteld. Zo moet de aanvrager bijvoorbeeld minimaal achttien jaar zijn en je moet voldoen aan bepaalde inkomenseisen om te bewijzen dat je de lening kunt terugbetalen. Ook wordt er een maximum gesteld aan de koopsom van de woning waarvoor je de starterslening kunt gebruiken.

Meer informatie vind je op www.svn.nl. Heb je vragen over bijvoorbeeld de voorwaarden of maximale lening bedragen? Ander advies nodig? Op maandag 4 september staat weer een inloopdag gepland van 13.00 tot 20.00 uur bij Midden Nederland Hypotheken in Barneveld.

Christien Meiling- den Besten, Assistent hypotheekadviseur Midden Nederland Makelaars

In de overspannen woningmarkt van de afgelopen jaren is bij enkele mensen het vertrouwen in de integriteit van het koopproces afgenomen. In februari 2022 ondertekende minister Hugo de Jonge daarom het verbeterplan ‘Vertrouwen in het koopproces’.​​​​​​

De nieuwe regels en afspraken die hierin staan richten zich op het vergroten van het vertrouwen in een eerlijk en transparant koopproces. Eén van de afspraken voor het verbeterplan is de invoering van een biedlogboek.

Als lid van de NVM zijn we als Midden Nederland Makelaars vanaf 1 januari verplicht om met zo’n digitaal biedlogboek bij de verkoop van woningen inzicht te geven in de biedingen. Een goede zaak, want daardoor is het koopproces transparant voor iedereen. En dat geeft vooral in situaties waarin er meerdere geïnteresseerde kopers zijn duidelijkheid. Hoe het werkt? Alle biedingen van kandidaat-kopers worden automatisch vastgelegd in een (geanonimiseerd) biedlogboek. Het biedlogboek is na afloop van de bedenktijd en/of ontbindende voorwaarden beschikbaar voor iedereen die een bod heeft uitgebracht.

Klanten van Midden Nederland Makelaars maken regelmatig gebruik van het biedlogboek. Logisch. Als je op een huis geboden hebt en je bent het niet geworden, dan wil je toch weten hoe hoog de andere biedingen waren. Maar ook als je wel de gelukkige bent, kan je in het biedlogboek zien welke bedragen door mede-bieders zijn geboden. Transparant en duidelijk dus voor alle partijen.

Aart-Jan van Wijncoop, Makelaar Midden Nederland Makelaars