Uitgelicht nieuws

De leukste woontips vind je op Woonkrant Online! Een online platform boordevol interessante blogs, reportages, inspiratie en interviews over de mooiste woonwinkels in de gemeente Barneveld. Winkels waar je nog persoonlijk wordt geadviseerd in de keuzes die je maakt voor de inrichting van je woning.

">

Woonnieuws

‘Er zijn goede stappen gezet in Voorthuizen’
Afspraken voor betaalbare nieuwbouw
Rookmelderplicht voor iedereen
Dit verandert er op de Barneveldse woningmarkt
Hoge energieprijzen, dus verduurzamen!

Reportages

‘Rookmelder is aanvulling op je zintuigen’

Heb je nog geen rookmelders in huis? Dan wordt het tijd om ze aan te schaffen. Per 1 juli zijn deze kleine apparaatjes verplichte kost voor elke woning. Daarom vijf vragen aan preventiespecialist Wouter Hazeleger van Fire Prevent! Waarom worden brandmelders verplicht? Eigenlijk heel simpel: per jaar komen er in Nederland tientallen mensen om het leven door woningbranden. En dat […]

Zwembaden om bij weg te dromen…

BARNEVELD – In de luxe ingerichte showroom van Waterwel staan de mooiste zwembaden opgesteld. Maar je kunt hier ook terecht voor een beregeningssysteem voor je tuin! Het advies? Dat krijg je er gratis bij…..  Ze hebben een stormachtige tijd achter de rug, blikt verkoopadviseur Jarco Hendriksen terug. Nooit eerder legden de monteurs van Waterwel zoveel zwembaden aan als in de […]

‘Bijna hadden we hier niet gewoond!’

Tijdens een van hun vele fietstochten stuitten Henk en Netty Jonker op het nieuwbouwplan Overbeek. Binnen no time hadden ze via Midden Nederland Makelaars een optie op hun favoriete kavel. Die ze vervolgens bijna weer cancelden… Inmiddels zijn ze een van de eerste bewoners in de ruim opgezette woonwijk waar op 23 kavels vrijstaande woningen zijn gerealiseerd.  Ze kregen alle […]

Sander en Puk vinden droomhuis

Echt op zoek naar een nieuwe woning waren ze niet. Maar toen Sander en Puk de twee-onder-een-kapper aan de Kerkstraat 5 op Funda zagen staan, waagden ze er toch een belletje aan naar Midden Nederland Makelaars. Een rondleiding, een bouwkundige keuring en een paar weken verder mochten ze zich de trotse eigenaren noemen van de monumentale woning uit 1880. Inmiddels […]

‘Beweging in markt woonboerderijen’

BARNEVELD – Samen met een team van agrarisch en landelijk specialisten assisteert makelaar Mariëlle van Panhuis van Midden Nederland Makelaars dagelijks bij de aan- en verkoop van agrarische bedrijven en woonboerderijen. Een baan waar ze als klein meisje al van droomde!   Waar houden agrarisch makelaars zich mee bezig? Ze staan natuurlijk boeren bij in de aan- en verkoop van agrarische […]

Column

Met lekker veel zonuren krijgt Barneveld massaal de zomerkriebels. Bij veel buiten  zitten hoort natuurlijk een schone en opgeruimde tuin. Een paar tips!

Is je bestrating groen uitgeslagen? Geen gezicht natuurlijk als je lekker in de tuin wilt zitten. Maak de bestrating schoon met Varistone Green Ex. Dit speciale middel is een uiterst geschikte algen- en groenverwijderaar.

Een bezem over je oprit of terras doet ook al veel voor je tuingeluk. Kom je na het vegen vlekken tegen op je bestrating? Verwijder ze eenvoudig met Variston Beton Tegelreiniger of Varistone Keramiek Tegelreiniger. Beide schoonmaakmiddelen hebben een goede dieptereiniging. Je brengt ze verdund aan, laat ze even inwerken en borstelt de vlek daarna met een harde schrobber weg. Daarna goed naspoelen en je bent klaar!Onkruid weghalen gaat nog altijd echt het beste met de hand. Niet het leukste klusje, maar wel eentje waar je veel plezier van hebt. Tip: maak er samen met de (klein)kinderen een wedstrijdje van. Elke volle emmer onkruid is goed voor een lekker ijsje!

www.vandenhoornbarneveld.nl

Heb je wat spaargeld op de plank en wil je jouw kinderen helpen met het kopen van hun eerste woning? Dan kun je ze dit jaar nog belastingvrij € 106.671 schenken. Vanaf volgend jaar verandert dat.

De schenkingsvrijstelling eigen woning – ook wel jubelton genoemd – gaat dan omlaag naar € 27.231 en wordt per 1 januari 2024 afgeschaft.Het is nog niet duidelijk of je een schenking die je in 2022 ontvangt mag spreiden over de jaren 2023 en 2024 (zoals bij de huidige regeling het geval is). Als je de jubelton wilt benutten, moet je dus tijdig actie ondernemen en de schenking nog dit jaar doen. Ook na afschaffing van de jubelton kun je nog steeds geld schenken voor een eigen woning, maar dan moet schenkbelasting worden betaald als meer wordt geschonken dan de normale vrijstelling.Een alternatief is de familielening.  Je leent daarbij je kinderen geld, waarna je de betaalde rente tot een bedrag van € 5.677 belastingvrij kunt terugschenken. Jouw kinderen kunnen ondertussen de betaalde rente gewoon aftrekken, mits aan de voorwaarden voor een eigen woning schuld wordt voldaan.Wil je meer informatie? Wij vertellen je er graag meer over in begrijpelijke taal en helpen je bij het opstellen van de benodigde stukken.

mr. Steven van den Brink, Dangremond Notariskantoor

www.denotaris.info
www.dangremond-notarissen.nl
Wil jij je inschrijven voor een nieuwbouwproject? Bij het toewijzen van woningen wordt vaak gekeken of een kandidaat al een financiële check heeft laten doen.

In deze check wordt het voor de ontwikkelaar duidelijk of je de woning en alle bijkomende kosten (notariskosten, afsluitkosten van de hypotheek, meerwerk, etc.) kunt lenen of met eigen middelen kunt betalen. Nadat de inschrijving sluit, wordt bepaald wie de woning krijgt. Hoe sneller de kopers hun financiering regelen, hoe beter. En dan helpt zo’n financiële check vooraf. Bij Midden Nederland Hypotheken lopen we deze financiële check graag met je door. Tijdens een gesprek maken we een inventarisatie op over onder andere je inkomen, schulden, eigen middelen en uiteraard je wensen. Aan het einde krijg je van ons de check en vervolgens horen we het natuurlijk graag als je bent ingeloot. Je kunt een vrijblijvende afspraak maken met een van onze hypotheekadviseurs om deze check te verkrijgen. De afspraak kan online, telefonisch of bij ons op kantoor onder het genot van een heerlijk (al dan niet virtueel) kopje koffie. Je kunt dan natuurlijk ook al je vragen stellen en je mogelijkheden bespreken. Bijvoorbeeld op het gebied van rentemiddelen, oversluiten of extra aflossen. We zien je graag!

Salvatore Gibilaro, hypotheekadviseur Midden Nederland Makelaars

Bomen zijn eigenlijk net mensen. Ze zijn er in allerlei soorten, maten én leeftijden en verdienen allemaal een eigen, persoonlijke aanpak.

Neem jonge bomen. Die hebben net dat beetje meer begeleiding nodig dan hun oudere soortgenoten. Zeker na de eerste 2 à 3 groeiseizoenen. Hierna is de boom voldoende geworteld en heeft hij hulp nodig om de juiste vorm aan te nemen. Dat noemen we begeleidingssnoei, waardoor de jonge boom een evenwichtig opgebouwde kroon krijgt en waardoor de hoogte van de laagste takken van de kroon worden bepaald. Doe je dit niet, dan is de kans op problemen in de toekomst groot.

Is een boom volgroeid en kan hij in de staat waarin hij is  verder leven op die plek? Dan volstaat onderhoudssnoei en hoeven in principe alleen de probleemtakken gesnoeid te worden (bijvoorbeeld dood hout, schuurtakken en gescheurde takken). Soms is het nodig om in deze fase de kroon ‘uit te lichten’: je haalt takken aan de binnenkant van de kroon weg zodat er meer licht in de tuin komt.Besteed je het onderhoud aan je bomen liever uit aan mensen die er verstand van hebben? Neem gerust contact met ons op!

Ruben Luchtenberg, Luchtenberg Boomverzorging

www.luchtenbergboomverzorging.nl

Levendig, dorpse gezelligheid en volop mooie woonmogelijkheden. Dat is voor mij het dorp Voorthuizen. Sinds kort maak ik deel uit van het makelaarsteam in Voorthuizen. Een mooie kans die ik, als echte dorpsjongen, niet kon laten liggen.

Onverwacht leuk
Alweer vijf jaar rijd ik vanuit mijn woonplaats Elspeet door Voorthuizen naar het kantoor van Midden Nederland Makelaars in Barneveld. Jong, enthousiast en een beetje bleu kwam ik daar als stagiair binnen. Ik deed een commerciële opleiding, maar wat ik daarmee wilde? Geen idee. Dat de makelaardij zo leuk zou zijn, had ik niet verwacht. Een eerste vastgoedintroductiecursus werd al snel gevolgd door een opleiding tot assistent-makelaar. En momenteel heb ik nog een paar maanden te gaan tot ik mezelf makelaar mag noemen. Dat is, naast mijn werk en een nieuwe woning waar het nodige in moet gebeuren, best een opgave.

Veelzijdige werkplek
Maar wanneer ik dan rondfiets in Voorthuizen dan heb ik daar zeker geen spijt van. Voorthuizen biedt alles wat je je kunt wensen; van de leuke, diverse woonwijken en het bruisende centrum tot een bloeiende recreatiesector. Dat biedt mijn collega’s en mij een afwisselende werkplek. Alle facetten van de makelaardij komen hier voorbij. En die veelzijdigheid is precies de reden waarom ik vijf jaar geleden in het vak ben gerold.

Samen met mijn Voorthuizense collega’s ga ik er een mooie tijd van maken.

Hèrald van Ark, Assistent-makelaar bij Midden Nederland Makelaars