Uitgelicht nieuws

De leukste woontips vind je op Woonkrant Online! Een online platform boordevol interessante blogs, reportages, inspiratie en interviews over de mooiste woonwinkels in de gemeente Barneveld. Winkels waar je nog persoonlijk wordt geadviseerd in de keuzes die je maakt voor de inrichting van je woning.

">

Woonnieuws

Certificaat voor R.vandeBeek
Eerste huizen Bloemendal in de verkoop
Nieuw: de doorstroommakelaar
VEH: Consumenten bezorgd over woningmarkt
Nog één mager bouwjaar

Reportages

Showroom vol uniek eyecatchers

BARNEVELD – Aan de Schoutenstraat 6a zwaaien binnenkort de deuren open van de showroom van Schaffelaar Compagnie Barneveld, leverancier van stalen deuren en tafel- en keukenbladen van beton en terrazzo. “Een showroom dus vol prachtige eyecatchers voor het interieur”, aldus een enthousiaste eigenaar Daan Gundelach. Daan Gundelach, geen onbekende ondernemer in het Barneveldse, was jarenlang actief in tegels en badkamers, […]

‘Eén geheel maken van huis en tuin’

BARNEVELD – We maken van onze woning en de ruimte buiten graag één geheel. Bijvoorbeeld door materialen uit het interieur ook in de tuin te gebruiken. De buitenmensen van Van den Hoorn houden deze trends nauwlettend in de gaten, en zetten voor de Woonkrant de top 3 van Binnen naar Buiten Trends op een rijtje. Keramische tegels In trek voor […]

‘Een boom verdient het beste’

BARNEVELD – Bomen worden vandaag de dag steeds meer op waarde geschat. Koren op de molen van Ruben Luchtenberg, de Barneveldse groenondernemer die zich met zijn bedrijf Luchtenberg Boomverzorging volledig focust op het verzorgen, (ver)planten en snoeien van bomen. “Een boom verzorgen is echt een vak apart.” Je hoeft Ruben Luchtenberg maar even te spreken of je merkt direct dat […]

Winkelen op afspraak is een blijvertje!

VOORTHUIZEN – Klanten zijn weer welkom in de winkel van Van de Kamp Woninginrichting. Voor Hans en Colinda van de Kamp is het inmiddels wel duidelijk: winkelen op afspraak is een blijvertje! Natuurlijk blijft gewoon binnenlopen ook mogelijk, vertelt Colinda. Op woensdag en donderdag staat de deur van de winkel open voor klanten die zonder afspraak langs willen komen. Op […]

Metamorfose voor je keuken!

BARNEVELD – Je kent ze wel van televisieprogramma’s: complete huizen die onder handen worden genomen en daarna onherkenbaar zijn vergeleken met de oude situatie. Marcel Uleman van De Keukenvernieuwers doet niet heel veel anders: hij geeft keukens een compleet nieuwe look door ze als nieuw te maken. Deze week nog rondde Marcel weer zo’n metamorfose af, vertelt hij. Een gele […]

Column

 
Een wand-, opberg of inloopmeubel dat helemaal op maat wordt gemaakt. Precies passend in jouw interieur, in de kleur, stijl en grootte die jij wilt. Zie het maar eens te vinden… Het kan, want de interieurontwerpers van elkekastopmaat.nl ontwerpen en maken meubels helemaal naar jouw wensen.

Bij standaardmeubels loop je al snel tegen beperkingen aan. Neem een audio- of tv-meubel: apparatuur die weggewerkt moet worden, snoeren en kabels die onzichtbaar moeten zijn, speakers die een plekje moeten krijgen. Of denk aan een boekenkast waarin je eigenlijk ook graag een computerwerkplek zou willen. Of misschien wil je een haardmeubel waar je ook een tv in kwijt kunt. Waar vind je een adres waar die combinaties wel mogelijk zijn?In de showroom hebben we mooie voorbeelden staan en je komt er al snel achter dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Onze ontwerpers en meubelmakers zijn creatief en dat geldt natuurlijk ook voor onze klanten, die vaak zelf met ideeën komen. Zo willen we als meubelmakerij blijven vernieuwen en verrassen!Maak nu een vrijblijvende afspraak!

Lisa van Wolfswinkel
www.elkekastopmaat.nl

Waarschijnlijk regel je nu al je zaken in huis nog zelf. Van bijvoorbeeld de administratie tot je hypotheekzaken. Maar wat als je daar door bijvoorbeeld ziekte straks niet meer toe in staat bent?

In dat geval biedt een levenstestament uitkomst. In een levenstestament leg je vast wie namens jou belangrijke beslissingen neemt als je dit zelf niet meer kunt. Daarbij kun je onderscheid maken tussen beslissingen over je vermogen en beslissingen over medische zaken. Stel dat je bijvoorbeeld door een beroerte of dementie niet meer zelfstandig kunt blijven wonen en in een verpleeghuis terechtkomt. Dan is het prettig wanneer bijvoorbeeld je kinderen de bankzaken kunnen regelen en eventueel het huis kunnen verkopen, zonder dat de rechter daar aan te pas hoeft te komen. Met een levenstestament houd je dus zelf de regie. Onze (kandidaat-)notarissen vertellen je graag in begrijpelijke taal meer over dit onderwerp en de keuzes die je kunt maken.

Steven van den Brink
Dangremond Notariskantoor
www.denotaris.info

Mijn collega’s en ik merken regelmatig dat er misverstanden zijn over een aflossingsvrije hypotheek. Gelukkig hebben wij bij Van den Hul & Luigjes verstand van hypotheken, en dus ook van de aflossingsvrije hypotheek.

Misschien goed om daar eens met ons over in gesprek te gaan?Zo is het nog steeds mogelijk om een nieuwe aflossingsvrije hypotheek af te sluiten, al is het maximale leenbedrag wel begrensd. Zo’n hypotheek heeft de laagste maandlasten, maar is per saldo niet de goedkoopste hypotheek. Toch kan een (deels) aflossingsvrije hypotheek voor jou de beste keuze zijn. Daar kijken we graag samen met jou naar.Heb je al een aflossingsvrije hypotheek? Dan kun je die meeverhuizen naar een nieuwe woning. Doe wel op tijd een toekomstcheck. Ook met overwaarde loop je het risico dat je aan het einde van de looptijd de woning niet opnieuw gefinancierd krijgt. Of dat je maandlasten ineens niet meer op te brengen zijn. Als het nodig is om meer zekerheid in te bouwen geldt: hoe eerder je start, hoe lager de impact op jouw maandlast. Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek.

Mark van de Kraats
Van den Hul & Luigjes
www.hulluig.nl

Het leveren van maatwerk en de klant volledig ‘ontzorgen’ – dat zie ik als mijn belangrijkste taak als Keukenvernieuwer.

De metamorfose die wij vaak teweegbrengen na een of twee dagen werk (want we zijn niet zo vaak langer bezig!) is enorm. Je ziet het aan de blij verraste lach van de klanten als we klaar zijn. Ze geloven vaak hun ogen niet als ze het resultaat zien.Een renovatie, of ie nu klein of groot is, begint altijd met het luisteren naar de wensen van de klant. Als je dat niet doet, begin je direct al met een forse achterstand. Ik probeer een oplossing voor de problemen van de klant te vinden die ‘past als een handschoen’. Het is soms even puzzelen, maar we komen er samen wel uit. Tenminste, dat is mijn insteek. Ik kan natuurlijk zelf wel opscheppen over mijn werk, maar ik heb liever dat anderen dat doen. Kijk daarom eens op de website en lees wat klanten over me zeggen. Dat is waar ik het voor doe natuurlijk! Ben je benieuwd naar de vele mogelijkheden die ik als Keukenvernieuwer te bieden heb, neem dan contact met me op!

Marcel Uleman
De Keukenvernieuwers
www.dekeukenvernieuwers.nl/marceluleman

 
Bouwen of verbouwen kost veel geld. Waarom zou ik dan ook nog een bouwbegeleider inhuren? Ik leg u graag uit waarom dat júist een voordelige keuze is.

Voor iemand die een bouwproject start en daarvoor een aannemer inhuurt is bouwen niet het dagelijkse werk. Er komt veel op u af en voor u het weet stijgt het u boven het hoofd. Een bouwbegeleider brengt een schat aan ervaring mee uit vergelijkbare projecten. Hij kan u helpen vanaf de eerste (ver)bouwideeën tot aan de oplevering. Hij kijkt letterlijk met u mee. Naar wat mooi is, maar ook naar wat maakbaar is. Hij houdt daarbij ook het budget in het oog.Heeft u vragen? Dan weet u dat u antwoord krijgt van een onafhankelijk bouwexpert die uw belang prioriteert. Dit doen we dan in samenwerking met de aannemer of de architect. De bouwbegeleider bewaakt het bouwproject op kwaliteit en op kosten. Kost een bouwbegeleider dan uiteindelijk geld? Wie dankzij bouwbegeleiding slimme keuzes maakt in een bouwproces bespaart duizenden euro’s. Dit maakt het de investering meer dan waard.

Johan Donkersteeg
Casalt Bouwbegeleiding
www.casalt.nl