Uitgelicht nieuws

De leukste woontips vind je op Woonkrant Online! Een online platform boordevol interessante blogs, reportages, inspiratie en interviews over de mooiste woonwinkels in de gemeente Barneveld. Winkels waar je nog persoonlijk wordt geadviseerd in de keuzes die je maakt voor de inrichting van je woning.

Woonnieuws

‘Meer aandacht voor Barneveldse dak- en thuislozen’
Gemeente onderzoekt woonveiligheid
Prijs Barneveldse middenwoning stijgt naar 3,5 ton
Barneveld blijft in trek
Certificaat voor R.vandeBeek

Reportages

Voor alle slapers een matras

KOOTWIJKERBROEK – Slapen op een matras van gel. Hoe klinkt dat? Klanten die er bij Beddenspecialist Van Veldhuizen mee kennismaken, hebben meestal van tevoren zo hun bedenkingen. Totdat ze zo’n matras ter plekke uitproberen. Geloof het of niet, maar klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat mensen op een Technogel matras tot 33% sneller in slaap vallen. En het wordt nog beter: […]

Zó kleed je je vloer gezellig aan!

BARNEVELD – Omdat ze er zelf dol op is en ze er klanten (bijna) altijd eentje adviseert tijdens het inrichten van een woning, staan wat Mathilde van Welie betreft vloerkleden een keertje in de spotlights bij Van Welie Wonen. Een vloerkleed in de woonkamer heeft veel voordelen wat Mathilde betreft. Want een mooi kleed op de vloer creëert sfeer en […]

Keuken make-over met terrazzo

BARNEVELD – Je keuken een complete make-over geven? Een luxe keukenblad van terrazzo of beton geeft elke keuken meteen een ander aanzicht. Bij Schaffelaar Compagnie, de nieuwe showroom aan de Schoutenstraat in Barneveld, zijn meer dan 100 voorbeelden te bekijken. Terrazzo en beton zijn dé trend in elke keuken, vertelt een enthousiaste Daan Gundelach. “Beide materialen lenen zich uitstekend voor […]

Van Manen Keukens heeft het grootste keukenaanbod

BARNEVELD – Groot en luxe? Of compact en slim ingericht? Hoe jouw keuken er ook uitziet: hij moet passen bij jouw wensen. Want een keuken koop je voor de lange termijn. Dat vraagt om een goed advies en verstand van zaken. Bij Van Manen Keukens vinden klanten al ruim dertig jaar precies wat ze zoeken. En dat voelt goed! Hij […]

You Like it Wonen 10 jaar favoriet op woongebied!

BARNEVELD – Ze groeien er eigenlijk uit hun jasje. Sinds You Like it Wonen aan de Langstraat zit (toch alweer 7 jaar) is de populaire woonwinkel flink uitgebreid. Meest recent nog met een assortiment professionele verven dat uitgebreider is dan dat van de gemiddelde bouwmarkt. Maar ook op het gebied van cadeautjes en en woninginrichting is er steeds meer bijgekomen. […]

Column

Een kluswoning kopen of je eigen huis ingrijpend verbouwen? Ik zeg doen! Zorg dan wel altijd dat je jouw verzekeringen op orde hebt.

Als je zelf ingrijpend gaat verbouwen, ben je verplicht om dat aan jouw verzekeraar door te geven. Houd er rekening mee dat de dekking van je opstalverzekering tijdens zo’n ingrijpende verbouwing beperkt wordt tot storm- en brandschade. Je kunt een speciale Construction All Risk (CAR) verzekering afsluiten om eventuele materiële schade te dekken die ontstaat door de verbouwing.

Laat je jouw woning verbouwen door een aannemer? Vraag dan altijd of de aannemer zo’n CAR-verzekering heeft en sluit anders zelf een tijdelijke polis af. Het voordeel als je zelf een CAR-verzekering afsluit, is dat eventuele uitkeringen rechtstreeks aan jou gedaan worden. Zo loop je geen risico als de aannemer in financiële problemen komt of failliet gaat.

Bij Van den Hul & Luigjes helpen we je graag om ook tijdens ingrijpende verbouwingen goed verzekerd te zijn. Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

www.hulluig.nl

Je tuin in de winter helemaal schoon en netjes door alles kort te snoeien en er vervolgens compost overheen te gooien? Eerlijk gezegd hoeft dat van ons niet zo.

Want wat is er mooier dan de natuur ook in je eigen tuin gewoon een beetje zijn gang te laten gaan?Bijvoorbeeld door verdorde zomerbloemen lekker te laten staan. Wist je dat deze bloemen een superbelangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit in je tuin? Insecten leggen er graag hun eitjes in, dus je doet ze een groot plezier als ze niet gekortwiekt worden door jouw schaar.

Of gebruik je groenafval om je tuin mee te bemesten. Het vormt de meest uitstekende mest die je kunt bedenken. We denken graag met onze klanten mee over een duurzame aanpak van de tuin. Bijvoorbeeld door een onderhoudsplan samen te stellen waarin de natuur een grotere rol kan spelen in hun tuin, terwijl het er toch netjes uitziet. En het is héél leuk om te merken dat steeds meer mensen er net zo enthousiast over worden als wij!

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

www.janseberkhoftuinen.nl

Ik hoop dat je er voorlopig niet mee te maken krijgt, maar weet jij wat er gebeurt met de woning van je ouders als zij er later niet meer zijn?

In veel gevallen laten ouders de woning aan hun kinderen na. Wanneer zij de ouderlijke woning willen verkopen, zal de makelaar bijna altijd om een verklaring van erfrecht vragen. Dat is een notariële akte waarin staat of de overleden persoon een testament heeft gemaakt, wie de erfgenamen zijn en wie van hen bevoegd is om de nalatenschap af te wikkelen. Soms gaat een van de kinderen in het ouderlijk huis wonen. Dan moeten de andere erfgenamen uitgekocht worden. Om de woning bij het Kadaster op naam te laten zetten, is in dat geval een akte van verdeling nodig. Ook die stelt de notaris voor jullie op. Bij Notariskantoor Dangremond snappen we dat er na het overlijden van je ouders veel op je afkomt. Daarom is ons advies: kom met de erfgenamen samen langs. Dan leggen we in begrijpelijke taal uit welke keuzes je hebt als het gaat om het al dan niet aanvaarden van de erfenis en welke aktes je eventueel nodig hebt.

Steven van den brink,
Notariskantoor Dangremond
www.denotaris.info

Ruziemaken over wie het gras moet maaien? Niet nodig! De robotmaaier neemt je deze klus bijna helemaal uit handen.

Maar een robotmaaier biedt meer dan alleen gebruiksgemak. Regelmaat en frequentie zorgen namelijk ook voor een topresultaat. En met de techniek van vandaag doen ze hun werk muisstil en op een veilige manier. De Ganzenbeek is specialist op het gebied van robotmaaiers en we hebben een breed assortiment van toonaangevende merken in huis. In verschillende soorten formaten, vermogen en prijsklassen. Onze specialisten kennen deze machines van binnen en van buiten en geven graag hun advies. Naast levering zorgt De Ganzenbeek ook voor aanleg en installatie. Met de aanleg van bots- en afstandssensoren zorgen we dat de robotmaaier probleemloos langs de objecten in uw tuin rijdt. En we stellen het maaiprogramma in. Bovendien zorgen we voor periodiek onderhoud van de robotmaaier. Binnen enkele dagen is de maaier dan weer klaar voor gebruik en wordt hij weer bij u thuis afgeleverd. Dat noemen wij zorgeloos genieten van een prachtig egaal gazon!

Arjan Kous, Tuinwinkel De Ganzenbeek

www.deganzenbeek.nl

 
Denk je erover om een appartement te kopen? Dan is het goed om een paar dingen in het achterhoofd te houden. Hiermee voorkom je onvoorziene kosten en mogelijk zelfs burenruzies.

Een appartement is onderdeel van een groter gebouw. Dat klinkt logisch, maar op de achtergrond heeft dat consequenties voor jou als woningeigenaar. Om de losse verkoop van deze stukjes mogelijk te maken, wordt een splitsingsakte opgesteld. Bij de akte hoort een splitsingsreglement, met rechten en plichten van alle appartement-eigenaren. Soms is er ook een aanvullend huishoudelijk reglement. Controleer deze documenten goed. Je vindt in de documenten antwoorden op belangrijke vragen. Mag je onderverhuren? Ben je verplicht om bepaalde geluidsoverlast-beperkende vloerbedekking te gebruiken? Mogen er kinderwagens of fietsen in de gezamenlijke hal staan? En wat zijn de servicekosten? Met name dat laatste is relevant voor je totale maandlasten. Laat je daarom voordat je de koopakte ondertekent altijd goed informeren over de inhoud van de splitsingsakte, het splitsingsreglement en eventueel het huishoudelijk reglement. Dat voorkomt nare verrassingen en bespaart je mogelijk ook geld.

Steven van den Brink
Notariskantoor Dangremond

www.denotaris.info