Uitgelicht nieuws

De leukste woontips vind je op Woonkrant Online! Een online platform boordevol interessante blogs, reportages, inspiratie en interviews over de mooiste woonwinkels in de gemeente Barneveld. Winkels waar je nog persoonlijk wordt geadviseerd in de keuzes die je maakt voor de inrichting van je woning.

">

Woonnieuws

Certificaat voor R.vandeBeek
Eerste huizen Bloemendal in de verkoop
Nieuw: de doorstroommakelaar
VEH: Consumenten bezorgd over woningmarkt
Nog één mager bouwjaar

Reportages

You Like it Wonen 10 jaar favoriet op woongebied!

BARNEVELD – Ze groeien er eigenlijk uit hun jasje. Sinds You Like it Wonen aan de Langstraat zit (toch alweer 7 jaar) is de populaire woonwinkel flink uitgebreid. Meest recent nog met een assortiment professionele verven dat uitgebreider is dan dat van de gemiddelde bouwmarkt. Maar ook op het gebied van cadeautjes en en woninginrichting is er steeds meer bijgekomen. […]

Houd de hitte buiten deze zomer!

  BARNEVELD – Ook puffend van de warmte in bed gelegen de afgelopen tijd? Als de warmte eenmaal je woning is binnengedrongen, kan het lastig zijn om deze er weer uit te krijgen. Voorkomen is daarom beter dan genezen. En dat doe je met goede zonwering. Wie een nieuwbouwwoning koopt wordt straks de trotse eigenaar van een BENG-woning: een bijna […]

‘De notaris doet meer dan je denkt’

BARNEVELD – Trouwen of samenwonen. Een geboorte of juist een overlijden. Het kopen van een woning of het starten van een bedrijf. Op de mooie en mindere momenten van het leven kom je in aanraking met de notaris. Maar waarom moet dat eigenlijk? En wat doet een notaris precies? We vroegen het Steven van den Brink van Notariskantoor Dangremond. Wanneer […]

Van Asselt Parket combineert ambacht met laatste vloertrends

BARNEVELD – Hij is wat je met een duur woord ‘parketteur’ noemt, maar Henry van Asselt presenteert zichzelf liever als een vakman die gek is van échte houten vloeren. De veelzijdige portfolio op zijn website spreekt dan ook voor zich: de nieuwste vloertrends én super tevreden klanten. Parket leeft! En dat is precies waarom Henry er zo enthousiast over is, […]

Showroom vol uniek eyecatchers

BARNEVELD – Aan de Schoutenstraat 6a zwaaien binnenkort de deuren open van de showroom van Schaffelaar Compagnie Barneveld, leverancier van stalen deuren en tafel- en keukenbladen van beton en terrazzo. “Een showroom dus vol prachtige eyecatchers voor het interieur”, aldus een enthousiaste eigenaar Daan Gundelach. Daan Gundelach, geen onbekende ondernemer in het Barneveldse, was jarenlang actief in tegels en badkamers, […]

Column

Ruziemaken over wie het gras moet maaien? Niet nodig! De robotmaaier neemt je deze klus bijna helemaal uit handen.

Maar een robotmaaier biedt meer dan alleen gebruiksgemak. Regelmaat en frequentie zorgen namelijk ook voor een topresultaat. En met de techniek van vandaag doen ze hun werk muisstil en op een veilige manier. De Ganzenbeek is specialist op het gebied van robotmaaiers en we hebben een breed assortiment van toonaangevende merken in huis. In verschillende soorten formaten, vermogen en prijsklassen. Onze specialisten kennen deze machines van binnen en van buiten en geven graag hun advies. Naast levering zorgt De Ganzenbeek ook voor aanleg en installatie. Met de aanleg van bots- en afstandssensoren zorgen we dat de robotmaaier probleemloos langs de objecten in uw tuin rijdt. En we stellen het maaiprogramma in. Bovendien zorgen we voor periodiek onderhoud van de robotmaaier. Binnen enkele dagen is de maaier dan weer klaar voor gebruik en wordt hij weer bij u thuis afgeleverd. Dat noemen wij zorgeloos genieten van een prachtig egaal gazon!

Arjan Kous, Tuinwinkel De Ganzenbeek

www.deganzenbeek.nl

 
Denk je erover om een appartement te kopen? Dan is het goed om een paar dingen in het achterhoofd te houden. Hiermee voorkom je onvoorziene kosten en mogelijk zelfs burenruzies.

Een appartement is onderdeel van een groter gebouw. Dat klinkt logisch, maar op de achtergrond heeft dat consequenties voor jou als woningeigenaar. Om de losse verkoop van deze stukjes mogelijk te maken, wordt een splitsingsakte opgesteld. Bij de akte hoort een splitsingsreglement, met rechten en plichten van alle appartement-eigenaren. Soms is er ook een aanvullend huishoudelijk reglement. Controleer deze documenten goed. Je vindt in de documenten antwoorden op belangrijke vragen. Mag je onderverhuren? Ben je verplicht om bepaalde geluidsoverlast-beperkende vloerbedekking te gebruiken? Mogen er kinderwagens of fietsen in de gezamenlijke hal staan? En wat zijn de servicekosten? Met name dat laatste is relevant voor je totale maandlasten. Laat je daarom voordat je de koopakte ondertekent altijd goed informeren over de inhoud van de splitsingsakte, het splitsingsreglement en eventueel het huishoudelijk reglement. Dat voorkomt nare verrassingen en bespaart je mogelijk ook geld.

Steven van den Brink
Notariskantoor Dangremond

www.denotaris.info

Wil jij je tuin een opfrisser geven zonder dat de tuin helemaal vernieuwd wordt? Dan is Impregneer Color de oplossing om jouw afscheidingen of plantenbakken van beton een opknapbeurt te geven.

Onze collega Paul Koster testte dit product voor ons uit op een plantenbak. Het resultaat? De plantenbak heeft weer een frisse, schone uitstraling met een donkerder kleur. En hij is meteen beter beschermd tegen vuil en uv-stralingen.Impregneer Color is een extreem werkzame, oplosmiddelvrije, water-, olie- en vuilafstotende oppervlaktebedekker met een kleurintensiverende werking. Je brengt de impregneer aan op een schone, droge en zuigende ondergrond.

Tip? Zorg voor een juiste verdeling om streepvorming te voorkomen. Nog een voordeel: op droge schone beton-oppervlakken volgt een op kleur afgestemde opfrissing die ook lichte kalkuitbloei verschijningen en oppervlaktefoutjes bedekt, kleurverschillen egaliseert en beter vuil- en vochtafwerend wordt.

Erik van den Hoorn
Van den hoorn bestratingsmaterialen & Graszodenkwekerij

www.vandenhoornbarneveld.nl

 
Je hoeft de krant maar open te slaan en je kunt het lezen: de huizenprijzen stijgen. Maar wist je dat je daar waarschijnlijk van kunt profiteren als je al een hypotheek hebt?

Dat zit zo: veel huizen waren bij aanschaf minder waard en de hypotheek juist hoger dan nu. De hypotheekverstrekker hanteert in zulke gevallen een risico-opslag. Als je woning meer waard wordt of je hypotheekschuld daalt, loopt de hypotheekverstrekker minder risico. En dus kan je rente omlaag!Je hypotheekverstrekker kan vragen om de gestegen woningwaarde aan te tonen. Vaak heb je daar een taxatierapport nodig. De kosten van de taxatie verdien je in de meeste gevallen relatief snel terug.Zullen we samen kijken of jouw rente omlaag kan? Dat doen we vrijblijvend, ook als je jouw hypotheek niet bij ons hebt afgesloten. In zo’n eerste gesprek kunnen we ook in kaart brengen of je misschien kunt besparen door renteafkoop of rentemiddeling.

Gerben de Ruiter
Van den Hul en Luigjes
www.hulluig.nl
 
Een wand-, opberg of inloopmeubel dat helemaal op maat wordt gemaakt. Precies passend in jouw interieur, in de kleur, stijl en grootte die jij wilt. Zie het maar eens te vinden… Het kan, want de interieurontwerpers van elkekastopmaat.nl ontwerpen en maken meubels helemaal naar jouw wensen.

Bij standaardmeubels loop je al snel tegen beperkingen aan. Neem een audio- of tv-meubel: apparatuur die weggewerkt moet worden, snoeren en kabels die onzichtbaar moeten zijn, speakers die een plekje moeten krijgen. Of denk aan een boekenkast waarin je eigenlijk ook graag een computerwerkplek zou willen. Of misschien wil je een haardmeubel waar je ook een tv in kwijt kunt. Waar vind je een adres waar die combinaties wel mogelijk zijn?In de showroom hebben we mooie voorbeelden staan en je komt er al snel achter dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Onze ontwerpers en meubelmakers zijn creatief en dat geldt natuurlijk ook voor onze klanten, die vaak zelf met ideeën komen. Zo willen we als meubelmakerij blijven vernieuwen en verrassen!Maak nu een vrijblijvende afspraak!

Lisa van Wolfswinkel
www.elkekastopmaat.nl