Hier krijgen bewoners de huissleutels in 2023

Geplaatst op: 30-01-2023

BARNEVELD – Dit jaar wordt er flink gebouwd in de gemeente Barneveld. Er komen waarschijnlijk 630 nieuwbouwwoningen bij. Een groot deel van die huizen staat in Barneveld en Voorthuizen. Dit is het grote nieuwbouwoverzicht van 2023 mét tips voor als je zelf zo’n nieuwbouwhuis wilt bemachtigen.
We beginnen het rondje langs de bouwplaatsen in Voorthuizen. Aan de noord-oostkant van het dorp komen er 58 woningen bij in ‘t Poortje. Ook aan de Kromme Akker (48 huizen) en aan de Baron van Nagellstraat (12 appartementen) wordt dit jaar druk gebouwd.En goed nieuws voor oudere Voorthuizenaren: het Voorthuis in Holzenbosch opent in 2023 haar deuren. In dat gebouw verhuurt de Woningstichting straks 34 (aanleun)woningen. De tweekamerappartementen zijn ideaal voor echtparen die graag samen willen blijven wonen, ook als zorg of ondersteuning nodig is.

In Barneveld vind je de nieuwe huizen vooral in de bekende nieuwbouwwijken. Zo groeien Bloemendal (123 huizen) en Woudse Erven (72 huizen) door. Verder wordt er gebouwd op de oude locatie van de Gamma. Daar komen 30 huurappartementen en 8 rij- en hoekwoningen.

De overige dorpen dan: in Garderen is Van de Kolk Bouw bezig met 26 woningen op het voormalige terrein van Kloezeman Hoveniers. Ook start de bouw van de eerste huizen in ‘t Wulperveld (Stroe). De cijfers komen uit een voortgangsrapportage over nieuwbouw van de gemeente Barneveld. Daarin wordt ook vooruitgeblikt naar 2024 en de woningbouwplannen voor dat jaar zijn vooral interessant voor huizenzoekers. Die woningen gaan namelijk nog in de verkoop. Je hebt dan bijvoorbeeld kansen op De Burgt in Barneveld. Daar krijgt Lanen Oost met 226 huizen een flinke uitbreiding. Ook in Bloemendal (131 woningen) komen er veel huizen bij, waaronder de nodige appartementen. Perfect voor starters! Woon je liever dichter bij het centrum? Op de hoek van het Torenplein en de Pastoor Gowthorpestraat komt een complex met zo’n 40 appartementen. Ook in Kootwijkerbroek (175 huizen) wordt in 2024 stevig gebouwd.

Wil je een nieuwbouwhuis kopen? Dan is het slim om je in te schrijven bij Midden Nederland Makelaars. Je krijgt dan per mail updates over de projecten!