Nieuw: MNM Duurzaamheidsscan

Geplaatst op: 25-05-2023

BARNEVELD – Huizenbezitters die via Midden Nederland Makelaars hun woning te koop aanbieden, profiteren van de voordelen van de recent geïntroduceerde en unieke MNM  Duurzaamheidsscan. Hoe gaat dat precies in zijn werk?

Afspraak voor MNM Duurzaamheidsscan
Bemiddelt Midden Nederland Makelaars in de verkoop van jouw woning? Dan kan er een afspraak ingepland worden voor de MNM Duurzaamheidsscan. Een erkend adviseur komt vervolgens bij je langs en inspecteert in anderhalf uur tijd je hele woning; van de kruipruimte tot de nok van de zolder. Er wordt hierbij gekeken naar onder andere de isolatie, ventilatie, verwarming, verlichting en het gebruik van duurzame energiebronnen. Ook worden je energieverbruik en de precieze oppervlaktematen van alle ruimtes in kaart gebracht.

Rapportage
Na de MNM Duurzaamheidsscan ontvang je een rapportage waarin de resultaten van de scan worden beschreven en waarin aan potentiële kopers adviezen worden gegeven om de duurzaamheid van je huis te verbeteren en te laten zien welke maatregelen er genomen kunnen worden om de woning duurzamer te maken. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van extra isolatie of het plaatsen van zonnepanelen. Ook ziet de koper wat deze aanpassingen voor impact hebben op het energielabel van de woning. Iedereen die een bezichtiging komt doen in jouw huis, kan deze rapportage opvragen en daarin in één oogopslag zien hoe met concrete maatregelen de woning verduurzaamd kan worden. Dit geeft potentiële kopers meer inzicht en zekerheid over de kosten voor het verduurzamen van de woning, wat jouw huis extra aantrekkelijk maakt voor kopers.

Erkende installateurs
De MNM Duurzaamheidsscan geeft niet alleen advies, maar gaat een stapje verder. De scan bevat een overzicht van de energiebesparing én de bijbehorende kostenbesparing na uitvoering van de geadviseerde maatregelen. De koper van jouw woning ontvangt bovendien gelijk (maatwerk) offertes van erkende en betrouwbare installateurs om de maatregelen uit te voeren. Deze offertes zijn gebaseerd op de informatie die door de adviseur is opgenomen tijdens het bezoek aan je woning. Dus ook de offertes zijn maatwerk en de koper wordt geheel ontzorgd.

MNM Duurzaamheidsscan
Wil je meer weten over de MNM Duurzaamheidsscan? Neem contact op met één van de ervaren makelaars van Midden Nederland Makelaars.