Open Huizen Dag mooie gelegenheid voor oriëntatie

Geplaatst op: 26-09-2023

Johan en Gerrianne hebben hun nieuwe woning in Barneveld mede te danken aan een bezoekje tijdens de Open Huizen Dag. Hun enthousiasme gaf de doorslag!

“Het was leuk dat ze zo positief waren tijdens de bezichtiging”, blikt Albert Jan terug. “Bovendien zijn het starters, en zijn we zelf ook zo begonnen. We kregen nog meer biedingen, maar voor ons sprongen Johan en Gerrianne eruit. En bovendien wilden wij op onze beurt ook vaart maken, want de koop van onze nieuwe woning was al rond.”

Oriëntatiefase
Als verkoper meedoen aan de Open Huizen Dag was een leuke ervaring, vindt Albert Jan. “Sowieso leuk om al die verschillende mensen even over de vloer te hebben. Je kon in de gesprekjes ook merken dat er allerlei redenen waren dat mensen kwamen kijken. Er waren ook mensen bij die niet per se concrete plannen hadden om te bieden op deze woning, maar echt nog in de oriëntatiefase zaten. Ik weet uit ervaring dat je er dan ook een hoop wijzer van kan worden, want zelf hebben we ook tijdens eerdere Open Huizen Dagen zo rondgelopen in woningen. Je hebt daardoor wat meer vergelijkingsmateriaal, waardoor het uiteindelijk steeds duidelijker wordt wat je precies zoekt in een huis.”

Hoe werkt de NVM Open Huizen Dag?
De NVM Open Huizen Dag is een dag waarbij verkopers die hun huis te koop hebben staan bij een NVM-makelaar, waaronder Midden Nederland Makelaars, hun huizen openstellen voor geïnteresseerde kopers. Dit geeft de kopers de mogelijkheid om de woning te bezichtigen en informatie te verzamelen voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Op Funda staan welke huizen beschikbaar zijn. Op de dag van de NVM Open Huizen Dag zijn de deelnemende huizen open voor bezichtiging tussen 11.00 en 15.00 uur.

Vrijblijvend!
Kopers kunnen de snelste route uitstippelen om de huizen te bekijken waar ze interesse in hebben. Ze kunnen deze woningen bezoeken en rondkijken op hun eigen tempo en eventuele vragen stellen aan de verkoper. Na de bezichtiging kunnen kopers beslissen of ze geïnteresseerd zijn in het kopen van het huis en verder onderhandelen met de NVM-makelaar. Het bezoeken van een huis is vrijblijvend.

MNM Duurzaamheidsscan
Heb je interesse in een woning die bij MNM in de verkoop staat, maar vraag je je af hoeveel er verbouwd moet worden met het oog op verduurzaming? Wil je weten wat die maatregelen gaan kosten en wie je daarvoor kunt inschakelen? MNM biedt woningverkopers de mogelijkheid om een Duurzaamheidsscan te maken van hun woning. Wellicht heeft de woning die jij bezoekt tijdens de Open Huizen Dag wel zo’n scan. Vraag het na bij MNM.