Verover een woning tijdens Open Huizen Dag!

Geplaatst op: 26-09-2023

BARNEVELD – Zonder afspraak een woning bezichtigen waar je voorzichtig van droomt? Of in korte tijd je shortlist afwerken? Het kan op zaterdag 30 september tijdens de Open Huizen Dag! Johan en Gerrianne veroverden in april van dit jaar op deze manier hun nieuwe woning aan de Vogelwikke 3 in Barneveld.

Johan en Gerrianne waren tijdens de Open Huizen Dag in april niet de enige belangstellenden voor de woning van de familie Drost. Zeker tien keer ging de deurbel en deed Albert Jan Drost de voordeur uitnodigend open voor een rondleiding in zijn eigen woning.

Open Huizen Dag was kans
“Ik vond het een ideale manier om mijn woning onder de aandacht te brengen en ben blij dat Midden Nederland Makelaars me op deze mogelijkheid wees”, blikt Albert Jan terug. “We hadden zelf al een woning aan de Lange Voren gekocht en wilden graag snel door. De Open Huizen Dag kwam voor ons als een welkome kans. Alles netjes aan kant dus, mijn vrouw ging met de kids een middagje naar haar ouders en ik zorgde voor voldoende koffie in de pot. De bedoeling was dat daar ook een plak cake bij geserveerd werd, maar het werd zo druk dat ik die heb laten aanbranden!”

Twee woningen op rij bezoeken
Johan en Gerrianne drukten in de namiddag op de deurbel bij Vogelwikke 3 en waren op slag enthousiast door wat ze zagen. “We kwamen net bij een andere woning vandaan waar we gekeken hadden, maar vonden het te krap. Dat kan op foto’s toch heel anders lijken. We wonen allebei nog thuis en zijn ruimte gewend, dus die overgang zou wat te groot zijn. Maar deze woning kwam compleet anders op ons over en beviel beter! Ruim, licht en sfeervol. Met de goede afmetingen, voldoende kamers en een mooi uitzicht achter op de tuin met veranda. En natuurlijk dichtbij de supermarkt op het Lavendelplein, ook handig. Eigenlijk had dit huis alles wat we wilden. Maar goed, we waren niet de enigen…”

Snelheid
Doorpakken dus. De financiële mogelijkheden hadden ze al op een rijtje, en met de gevraagde werkgeversverklaring van Gerrianne leek het ook goed te komen, dus viel er de dinsdagavond na de Open Huizen Dag een bod op de mat van de familie Drost. “Een prima bod”, blikt Albert Jan terug. “En ze hadden echt een gunfactor. Vanwege het leuke contact tijdens de bezichtiging, hun enthousiasme over ons huis én het feit dat ze hier allebei in de buurt wonen.”