Elkekastopmaat.nl fabriceert en bouwt álle denkbare kasten

Geplaatst op: 29-09-2019

BARNEVELD – Elke woning heeft ze: een schuin dak, moeilijke hoeken of muren en plafonds die net niet kaarsrecht zijn. De enige oplossing om daar bergruimte te realiseren? Dat is maatwerk. En daar wordt Elkekastopmaat.nl dagelijks voor ingeschakeld.

Want voor elke lastige hoek, moeilijke ruimte of uitdagende plek is er een opbergmeubel mogelijk, vertelt interieuradviseur Arjan Stelpstra. En elke keer zijn klanten weer verrast dat met maatwerk alles mogelijk is. “Met name zolders lenen zich uitstekend voor ee n kast op maat. Het is de plek bij uitstek om spullen op te bergen. Zeker met een schuin dak is maatwerk dan vaak de enige oplossing. Vaak wordt op op deze uitdagende plekken gebruikgemaakt van draai-vouwdeuren, want door de schuine kant is er meestal geen mogelijkheid om de schuifdeuren weg te schuiven.”

Alles is mogelijk
De kastenmakers van Elkekastopmaat.nl vallen nergens van achterover, vat Arjan het lachend samen. Voor elke lastige hoek in de woonkamer, bijkeuken of slaapkamer is er een intelligente ruimtewinner te realiseren. Om optimaal te profiteren van de beschikbare ruimte, wordt er zeker in de slaapkamer vaak gekozen voor een kast tot plafondhoogte. Overhemden, jurkjes, broeken, sokken, stropdassen, riemen, schoenen, beddengoed, handdoeken: er zijn zóveel spullen die opgeborgen moeten worden. “Dat vraagt om een doordachte indeling en slimme opbergsystemen in je kleding- en linnenkast. Want iedereen weet hoe prettig het is om een praktische indeling te hebben in je kast. Om precies te weten waar je welke spullen kwijt kunt. Wij helpen klanten graag om orde te scheppen met kasten op maat. En het mooie is dat je zelf kunt kiezen welk materiaal en welke kleur passend zijn bij de ruimte.” De keuze in stijlen en uitvoeringen is divers. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een strakke draaideurkast met push-to-open deuren, of een klassieke kaderdeur gespoten in zijdeglans in de kleur van je keuze. Of voor een schuifdeurkast met glasvlakken in een zwarte aluminium omlijsting. Of toch liever een klassieke schuifdeurkast van de grond tot het plafond in hoogglans lak?

Bijkeuken
Met grote regelmaat realiseert Elkekastopmaat.nl bovendien berg- en werkruimte in bijkeukens. Denk aan een ergonomische indeling voor de wasmachine en de droger met een uitneembare plank voor de wasmand, waardoor je niet hoeft te bukken. Vaak wordt in de bijkeuken gebruikgemaakt van ruimtebesparende schuifdeuren. “De bijkeuken is vaak karig bedeeld als het gaat om inrichting. Terwijl het hier juist aankomt op intelligent kasten bouwen. Met een goede verdeling van berg- en werkruimte mag zelfs de kleinste bijkeuken gezien worden.”

Met plezier! 
Het is ontzettend leuk om al deze superslimme en praktische opbergoplossingen te maken voor klanten, vindt Arjan. En het team van Elkekastopmaat.nl houdt de klant graag optimaal betrokken bij het ontwerpen, inmeten, fabriceren en inbouwen. “Dat begint met een gesprek in de showroom, waarbij klanten meestal al wat foto’s hebben van de ruimte waar de kast moet komen en de globale maten. Zodra we goed begrijpen wat een klant wil, maken we een schetsontwerp, voorzien van een prijsindicatie. Nadat we alles zorgvuldig hebben opgemeten, komt er een werktekening. Na akkoord gaan we in onze eigen werkplaats alle onderdelen fabriceren en vervolgens wordt alles ingebouwd en afgemonteerd. Uiteraard laten we de kast en de ruimte eromheen netjes achter. Want netjes werken zit in ons dna.”

Een kast op maat in de woonkamer?

Of het nu gaat om je woonkamer, slaapkamer, badkamer of bijkeuken: in elke kamer kan een kast op maat gemaakt worden.
Heb je inspiratie opgedaan in een magazine, op Instagram of op Pinterest? Grote kans dat je in je hoofd hebt welke kast mooi zou staan in je woonkamer. De designers van Elkekastopmaat.nl helpen je graag om je ideeën om te zetten naar een concreet ontwerp. Ervaring hebben we in overvloed: een kunstzinnige designkast van ultramat meubelplaat en behandeld Amerikaans notenhout. Een haardmeubel met een combinatie van open vakken, laden en kleppen. Een eiken dressoir, passend bij de salontafel en uitgelijnd met de hoogte van de haard. Een meubel met ingebouwde tv-lift en speakerfront. Je kunt het zo origineel niet bedenken of we kunnen het maken. Alles op maat, precies passend in de ruimte en helemaal naar jouw smaak!

Lees meer over Elke kast op maat