Uitgelicht nieuws

De leukste woontips vind je op Woonkrant Online! Een online platform boordevol interessante blogs, reportages, inspiratie en interviews over de mooiste woonwinkels in de gemeente Nijkerk. Winkels waar je nog persoonlijk wordt geadviseerd in de keuzes die je maakt voor de inrichting van je woning.

Woonnieuws

Reportages

Elkekastopmaat.nl fabriceert en bouwt álle denkbare kasten

BARNEVELD – Elke woning heeft ze: een schuin dak, moeilijke hoeken of muren en plafonds die net niet kaarsrecht zijn. De enige oplossing om daar bergruimte te realiseren? Dat is maatwerk. En daar wordt Elkekastopmaat.nl dagelijks voor ingeschakeld. Want voor elke lastige hoek, moeilijke ruimte of uitdagende plek is er een opbergmeubel mogelijk, vertelt interieuradviseur Arjan Stelpstra. En elke keer […]

Smits Stoffering maakt alle woningen in Nijkerk lenteproof

NIJKERKERVEEN – Het duurt niet lang meer voordat de zon gaat schijnen en de temperaturen stijgen. Ook in huis zul je snel genoeg het verschil merken, maar goede zonwering biedt daarvoor de oplossing. Hoe bereid je het huis voor op de warme dagen van 2019? Smits Stoffering geeft advies! Al generaties lang is het zonnescherm hét middel om een woning […]

Keukensale volop in beweging!

NIJKERK – Keukensale.com in Nijkerk is volop in beweging. Niet alleen werd er een oer-Hollands keukenmerk toegevoegd aan de collectie, ook werd de showroom vernieuwd en is het team uitgebreid met de komst van Nijkerker Kees Willemse. Tijd voor een bezoekje aan de showroom aan de Boekdrukker 9a in Nijkerk! Nederlandse kastenmaker! Het eerste dat opvalt bij binnenkomst in de […]

Haardencentrum Hoevelaken presenteert gasloze alternatieven

HOEVELAKEN – Van gasloze woningen tot complete wijken. De hele gemeente Nijkerk gaat de komende jaren kijken naar alternatieven voor het aardgas van nu. Maar wat doe je in je nieuwe woning met de haard, wanneer een gashaard misschien geen optie meer is? Stefan Jonkers van Haardencentrum Hoevelaken zet de alternatieven op een rij. Nieuwe woningen worden al aardgasloos gebouwd. […]

Beddenspecialist Frans Poorter breidt showroom in Nijkerk uit

NIJKERK – Beddenspecialist Frans Poorter heeft de showroom verbouwd. Met het dubbele aantal vierkante meters als extra ruimte, een nieuwe lift en de grootste Vandyck Experience Shop van Nederland vind je bij de beddenspecialist nu nóg meer voor een goede nachtrust! Beddenspecialist Frans Poorter is expert in slapen. Vanuit de winkel aan de Verlaat in het centrum van Nijkerk staan […]

Column

Molitli Interieurmakers, Gerjanne van Wincoop.

Superleuk! Vanaf 1 oktober staat Molitli Interieurmakers op de vt wonen&design beurs in de RAI in Amsterdam. Zes dagen lang is dit dé plek waar merken, retailers en ontwerpers hun nieuwste collecties presenteren.

Wat wij gaan doen? Dit jaar verzorgt Molitli de badkamer (compleet op maat!) van het Stijlvol Wonen inspiratiehuis op de vt wonen&inspiratie beurs. Bezoekers kunnen ons stucwerk bewonderen en kennismaken met ons prachtige sanitair, nieuwe producten en gave wandafwerkingen. Bovendien introduceren we kranen en douches van het nieuwe exclusieve Italiaans merk Gessi, waar we dealer van zijn geworden.
De vt wonen&design beurs is de meest complete consumentenbeurs op woongebied van Nederland. De beurs wordt georganiseerd in directe samenwerking met de toonaangevende woontijdschriften vtwonen, Eigen Huis & Interieur, WONEN Landelijke Stijl, Stijlvol Wonen en Ariadne at Home. We zijn dus in goed gezelschap!

Kom je ook? Ik zie je daar!

Lees meer over Molitli Interieurmakers

Jan van der Horst, Van der Horst Makelaars.

Heb je weleens een tweedehands auto gekocht? Dan trek je waarschijnlijk pas de portemonnee als je een proefrit hebt gemaakt en even onder de motorkap hebt gekeken. Ook als je een huis koopt moet je zelf goed controleren of een huis in goede conditie is. Dit heet de onderzoeksplicht.

Daar staat tegenover dat de verkoper ook een mededelingsplicht heeft. Dat houdt in dat de verkoper eventuele gebreken moet melden als hij weet of kan vermoeden dat die van belang zijn voor de koper. Stel dat het dak rot is, dan mag je niet met je vingers gekruisd hopen dat een koper dat tijdens de bezichtiging over het hoofd ziet. Maar de mededelingsplicht geldt ook voor kleinere zaken. Stel dat er een inbouwoven in de keuken zit die niet werkt, dan moet je dat ook vertellen. 
Vaak zie je dat verkopers invulling geven aan de mededelingsplicht door een vragenlijst in te vullen. Daarin komt bijvoorbeeld aan bod wanneer de cv-ketels en installaties vervangen zijn, maar ook of er sprake is van eventuele gebreken die misschien niet direct opvallen. Zo’n vragenlijst is overigens niet verplicht en biedt geen garanties aan de koper. Je moet dus nog steeds zelf goed opletten, onderzoek doen en vragen stellen.

Heb je een oud huis op het oog, bijvoorbeeld een charmante jaren-dertig-woning? Kijk dan of er sprake is van een ouderdomsclausule in de koopovereenkomst. Zo’n clausule stelt dat je als koper van een oud huis niet dezelfde verwachtingen mag hebben als van een nieuwere woning. Bij eventuele verborgen gebreken kan daardoor meer discussie ontstaan.