Smits Stoffering maakt alle woningen in Nijkerk lenteproof

Geplaatst op: 29-03-2019

NIJKERKERVEEN – Het duurt niet lang meer voordat de zon gaat schijnen en de temperaturen stijgen. Ook in huis zul je snel genoeg het verschil merken, maar goede zonwering biedt daarvoor de oplossing. Hoe bereid je het huis voor op de warme dagen van 2019? Smits Stoffering geeft advies!

Al generaties lang is het zonnescherm hét middel om een woning koel te houden. Hoewel uitvalschermen tot tien jaar geleden de standaard waren, winnen ‘screens’ de laatste jaren aan populariteit. Deze screens worden aan de buitenkant van het huis bevestigd en zitten strak langs het raam, vertelt stylist Lotte Marantika-Klein Falckenborg. “Daardoor nemen ze weinig ruimte in beslag en passen ze beter bij de look and feel van moderne woningen.”

Extra (buiten)ruimte
Natuurlijk zijn er ook andere alternatieven, zoals rolluiken en uitvalschermen. “Maar wie echt groots wil uitpakken kiest voor een terrasoverkapping die zowel binnen als buiten bescherming geeft tegen zon”, vertelt Lotte. “Een terrasoverkapping houdt de warmte tegen, maar kan ook waterbestendig worden geleverd. Dan kun je bij hevige regenval er met een gerust hart onder zitten. Fijn voo  r mensen die graag buiten zijn, ook als het weer niet optimaal is.”

Steeds meer woningeigenaren kiezen volgens Lotte dan ook voor een terrasoverkapping. “Het is niet alleen zonwering, maar ook een extra buitenruimte die je in- en uitklapt wanneer je wilt. Net als een veranda, maar dan flexibeler.”

Materiaalkeuze
Smits Stoffering plaatst zowel screens als terrasoverkappingen van Sunmaster uit Nijkerk. Een goed zonnescherm begint, volgens Lotte, namelijk bij kwaliteit. “Het doek moet wel tegen een stootje kunnen. Zonder het gebruik van sterke materialen laat het doek al snel los of komen er gaten in. Dat wil je natuurlijk niet.”
In de showroom demonstreren de specialisten van Smits Stoffering de diverse materialen die stuk voor stuk de zon extreem goed kunnen weerstaan. “Test ze maar eens door ze tegen het licht te houden. Dan zie je met eigen ogen wat deze zonwering doet.”

Zonwering ‘aan’
Lotte laat in de showroom ook graag zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van elektrische bediening. “De meeste zonwering werkt op basis van een afstandsbediening waarmee je het zonnescherm in- en uitklapt. Daarnaast kun je natuurlijk nog verder uitbreiden met bediening op je mobiele telefoon. Door middel van een app schakel je de zonwering in en kun je bijvoorbeeld de tijd instellen waarop die weer uitschakelt. Super handig als je niet in de buurt bent.”

Aandachtspunten
Voor wie het huis lente-proof gaat maken heeft Lotte nog één tip. Kijk goed naar verschillende eigenschappen die mogelijk van invloed zijn op het type zonwering. “Denk bijvoorbeeld aan naar buiten draaiende ramen of ventilatieroosters”, vertelt ze, “Houd daar alvast rekening mee als je zonwering uitkiest.”

Natuurlijk kijken de experts van Smits Stoffering graag mee. Voor de geplande montagedag komt een monteur langs om het huis te bekijken en de situatie in te schatten. “Dan weet hij gelijk hoeveel tijd er nodig is om de zonwering te monteren”, sluit Lotte af. “Na de installatie is de zonwering (inclusief bediening) gelijk klaar voor gebruik. Je woning is dan officieel klaar voor de zonnige dagen!”

Nieuw gezicht voor Smits Stoffering

Smits Stoffering breidt het team uit! Met de komst van Willeke heeft de winkel er een nieuwe adviseur bij.

Willeke adviseert onder meer op het gebied van vloeren en raamdecoratie. Naast Willeke zijn er ook twee stoffeerders aan het team toegevoegd. Dat is ook nodig, want Smits Stoffering wordt steeds bekender bij het grote publiek. Zo is de woningstoffeerder uit Nijkerkerveen onlangs begonnen aan de stoffering van het gloednieuwe Amsterdam RAI Hotel in Amsterdam. Met haar 650 kamers op 25 verdiepingen het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux. “Ontworpen door OMA Architectenbureau, één van de bekendste architectenbureaus van Nederland”, vertelt Willeke. “Het is gaaf om daar als Smits Stoffering deel van uit te maken. Dan heb ik het nog niet eens over de miljoenen hotelgasten die straks over onze vloeren lopen. Dat geeft natuurlijk een enorme kick!”

Lees meer over Smits Stoffering