Duurzame tuin: sfeervol én financieel interessant

Geplaatst op: 21-12-2021

BARNEVELD – Geen tegels maar paden met halfverharding. Natuurlijke afscheidingen met heesters of bomen. Je kunt jouw tuin op tal van manieren duurzaam en klimaatbestendig maken, zonder dat je inlevert aan privacy, uitstraling en comfort.

Dat bewees Janse & Berkhof Tuinen recent in Voorthuizen en Arnhem. Hier werden twee tuinen gerealiseerd die naadloos overlopen in de natuurlijke omgeving. Met lekker veel ruimte voor groen, waardoor je op warme dagen minder last hebt van hittestress en regenwater beter wegzakt. Ook vind je in de tuinen beplanting die bijdraagt aan de biodiversiteit. Je vindt veel foto’s van de twee duurzame tuinen op janseberkhoftuinen.nl/referentieprojecten.

“In onze tuinontwerpen houden we standaard rekening met duurzaamheid en klimaatbestendigheid”, vertelt Dirk-Jan Janse. “We adviseren er graag en vaak over, onder meer via het Woonplein Voorthuizen. Onze coöperatief partner Rabobank Gelderse Vallei gelooft in de kracht van samenwerking. Rabobank ziet afgelopen maanden het aantal verduurzamingen en vergroeningen van woningen stijgen.”

Inmiddels is bij Rabobank 25% van de hypotheken van particulieren bedoeld voor verduurzaming. Er zijn ook mogelijkheden om je tuin hierin mee te nemen. Meer weten? Kijk eens op www.rabobank.nl/duurzaamwonen.