Dit zijn dé vloerentrends van het moment

Geplaatst op: 21-12-2021

BARNEVELD – Geef je jouw woning deze winter een metamorfose? Begin dan bij de – letterlijke – basis. Een goede vloer is het canvas voor de rest van het interieur. Evert-Jan van Rhetap zet de vloerentrends van nu voor je op een rij.

Een patroon in je vloer
Helemaal van nu: vloeren met patronen. Of je nu van rust houdt, of gerust kiest voor een drukker patroon. Het oog wil ook wat anno 2022. Maar wat voor patronen zijn momenteel trendy?De visgraat. Misschien houd je ervan, misschien ben je er tótaal op uitgekeken. Toch is de visgraat nog steeds de nummer één trend van het moment. Wil je hem nét even anders, dan heb ik een goede tip voor je: visgraat in blokpatroon. Onlangs hebben we bij een klant een mooie pvc-vloer gelegd uit de vtwonen by ambiant-collectie.Een andere mooie variatie op het traditionele visgraatpatroon is de Hongaarse punt. Daarbij leg je de vloer in een hoek van 45 tot 60 graden. Dit kun je doen met alle vloersoorten van parket tot pvc.Wat ook een bijzonder mooie optie is: vloerbedekking met een patroon. Dat kan een patroon ín de vloerbedekking zijn, bijvoorbeeld een geometrisch lijnenpatroon of een leuk dessin. Maar je kunt ook mooie combinaties maken van tapijttegels. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos.

De natuurlijke look
Hout is en blijft een klassieker. Het maakt niet uit wat je stijl is, natuurlijke materialen passen altijd. En hout is daarbij de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie basis voor je interieur. Nou is een écht houten vloer wel iets waar je bewust voor kiest. Hout is een natuurproduct wat betekent dat het onderhoud nodig heeft. Afhankelijk van de afwerking en houtsoort is dat meer of minder arbeidsintensief. Maar gaat je voorkeur uit naar onderhoudsvrij, dan zijn er anno 2022 ongelooflijk natuurechte pvc-vloeren verkrijgbaar. Inclusief noesten en nerven. Die je bijna niet van echt kunt onderscheiden.

Zwart-wit? Beton!
Is de natuurlijke houtlook niet jouw ding? Dan is een mooie grijze betonvloer een hele gave optie. Zeker als je in je interieur gebruik hebt gemaakt van zwarte elementen past de betonlook hier perfect bij. Het lichte grijs combineert erg goed met robuuste meubels, stalen deuren, donkere kozijnen en bijvoorbeeld een zwarte keuken.

www.rhetap.nl