Waarom weggooien wat nog goed is?

Geplaatst op: 29-08-2022

BARNEVELD – Vaak zijn bestaande onderdelen in een oude keuken nog in goede staat. Waarom zou je die weggooien? Vanuit deze visie is destijds het idee voor De Keukenvernieuwers ontstaan.

Barnevelder Marcel Uleman is zo’n Keukenvernieuwer. “Ik gebruik de beste materialen en renoveer wat nodig is.” Bijkomend belangrijk voordeel van keukenrenovatie is dat het ook de kosten drukt, geeft hij aan. “Een compleet nieuwe keuken kost vaak veel (meer) geld.”

De duurzaamheidsvisie van De Keukenvernieuwers is tweeledig; duurzaamheid zit niet alleen in minder afval, maargeldt ook voor duurzame apparatuur. “Oude apparatuur verbruikt nu eenmaal meer energie dan moderne keukenapparaten. Zo is de huidige generatie koelkasten vele malen zuiniger dan die van tien jaar geleden. En een inductiekookplaat bijvoorbeeld is zuinig en elektrisch, en is daarmee dus een goed alternatief voor een gasfornuis. Koken op inductie lijkt veel op koken op gas omdat je de temperatuur goed en snel kunt regelen.”

Er is tegenwoordig veel keuze in energiezuinige keukenapparatuur zoals ovens, koelkasten, afzuigkappen en vaatwassers. “Vanzelfsprekend gaan we ook zorgvuldigom met het afval dat tijdens de renovatie ontstaat. Desgewenst zorgen we op een milieuverantwoorde wijze voor het afvoeren van afval en oude keukenapparatuur uit de oude keuken.”

www.keukenvernieuwers.nl/marceluleman