Eten weggooien? Vries het in en geniet er langer van!

Geplaatst op: 26-08-2016

BARNEVELD – Wil je minder voedsel verspillen? Je kunt meer invriezen dan je denkt. Léon Huijser van Van Manen Keukens heeft handige (en smakelijke) tips voor je!
Overrijpe, bruine bananen in huis? Die hoef je niet weg te gooien. Je kunt ze prima verwerken in baksels zoals bananenpannenkoekjes of smoothies. Lekker! Doe de bananen in een afsluitbare diepvrieszak met zo min mogelijk lucht en leg ze in de diepvries. Als je vervolgens iets wilt bakken, laat je ze even buiten de koelkast ontdooien. Voor gebruik in een smoothie is dit niet eens nodig.

wkb-aug2016-van-manen-keukens-leon-huijser

Je zou het misschien niet denken, maar ook kaas kun je prima invriezen. Rasp het en stop het in een afsluitbare diepvriesbak of -zak. De ingevroren kaasrasp is ideaal om te gebruiken op een pizza of over de lasagne. Van tevoren ontdooien is ook hierbij niet nodig. 

Als je noten bewaart gaat niet alleen de smaak achteruit, ook de gezonde eigenschappen verdwijnen langzaam. Door ze in te vriezen kun je dit voorkomen. Je kunt ze dan minimaal een half jaar bewaren. Kook je graag met verse kruiden en blijft er altijd een bos over? Je kunt kruiden prima bewaren door ze in diepvrieszakjes in te vriezen. Ontdooi ze voor gebruik net, want dan worden ze slap. Bevroren kun je ze gemakkelijk verkruimelen.
vanmanenkeukens.nl