Joost en Anke: ‘Die stoomoven is een uitkomst’

Geplaatst op: 04-04-2019

Kijkje in de keuken: 

Joost en Anke. ‘Onze keuken van Van Manen Keukens is precies wat we zochten: in een neutrale kleurstelling maar met mooie blikvangers, zoals onze afzuigkap die eruitziet als een lamp.’

Klein maar fijn. Zo zou je de moderne witte keuken van Joost en Anke kunnen noemen. In een prachtige belijning, symmetrisch en harmonisch, voorzien van alle gemakken en voldoende bergruimte. Joost en Anke zijn er dan ook zeer tevreden over. “Op het moment dat we bij Van Manen Keukens over de vloer stapten, was het contact goed. Ze dachten bij Van Manen Keukens goed mee en vertaalden onze wensen in een uitstekend ontwerp. We wilden bijvoorbeeld een kookeiland, maar geen ontsierende afzuigkap erboven. Nu is het afzuigsysteem in de lamp verwerkt, waardoor we een mooie eyecatcher in de keuken hebben gekregen.”
Anke en Joost houden allebei van koken; Joost nog iets meer dan Anke. Ze maken graag bijzondere gerechten klaar, Italiaans of Indonesisch, maar zetten net zo lief Hollandse gerechten op tafel. “De stoomoven is wat dat betreft een uitkomst. Ik zet er een stamppot in en dertig minuten later is het eten klaar. Ondertussen heb ik tijd voor de kinderen. Ideaal”, zegt Anke.

Ze vindt het verder heel gezellig om te koken aan het kookeiland, terwijl de kinderen erbij zitten. “Onze inductiekookplaat verwarmt alleen de zones waar de pannen staan. Dus ze verbranden hun handjes niet als ze die per ongeluk op de inductiekookplaat zouden leggen.” Al met al is de keuken van Van Manen Keukens een fijne plek in huis geworden. “We zijn er blij mee!”, bevestigt Anke.
www.vanmanenkeukens.nl