Alles supervers uit de Miele vacumeerlade!

Geplaatst op: 26-08-2016

BARNEVELD – Gerechten op tafel zetten die precies zo zijn als het kookboek belooft? Dan heb je wél verse ingrediënten en levensmiddelen nodig die er fris uitzien en optimaal smaken. Miele introduceert hiervoor de nieuwe Miele vacumeerlade en bij Van Ginkel Keukens staat hij in de showroom.
Het principe van de vacumeerlade is bijzonder eenvoudig, legt John van Ginkel uit. Aan in plasticfolie verpakte levensmiddelen wordt alle lucht (zuurstof) onttrokken. Vervolgens worden ze luchtdicht verpakt. Op deze manier blijft de kwaliteit van levensmiddelen langer behouden. Vacuüm verpakken is bovendien ideaal om losse porties te verpakken of vlees of vis te marineren. Daarnaast bereidt de vacumeerlade de levensmiddelen optimaal voor op het zogeheten sous-vide koken; het koken van vacuüm verpakte producten in een waterbad op een constante lage temperatuur. De stoomoven is hiervoor uitermate geschikt, tipt Van Ginkel, want het uiterlijk, de vorm en de vitaminen en mineralen van het of gerecht blijven in de stoomoven behouden. Je kunt kiezen uit drie vacumeerstanden. Voor gemarineerd vlees bijvoorbeeld is stand 3 zeer geschikt, voor kwetsbare levensmiddelen, zoals bessen, kan weer het beste stand 1 worden gebruikt.
www.vanginkelkeukens.nl