Tuinspecialisten slaan handen ineen

Geplaatst op: 04-04-2024

Een ontwerp voor een complete en duurzame tuin die ook nog eens  perfect is afgestemd op de wijk waarin je woont. Voor de bewoners van Bloemendal ligt dit binnen handbereik dankzij een bijzondere samenwerking tussen vier Barneveldse bedrijven.

Speciaal voor Bloemendal zijn er zes verschillende ontwerpen ontwikkeld die worden uitgevoerd door Kous Hoveniers of Janse & Berkhof, terwijl de materialen worden geleverd door Van den Hoorn bestratingsmaterialen en Vandentop Tuinhout, vier Barneveldse bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in met name duurzaamheid.

De tuinontwerpen sluiten naadloos aan bij de regels en eisen die aan de woonwijk zijn gesteld en borduren voort op het natuurinclusieve karakter van Bloemendal, waarin de natuur de hoofdrol speelt. Tal van bomen en struiken die al in het gebied voor kwamen zijn behouden gebleven en dankzij de talrijke pergola’s, hagen en grassoorten is er veel ruimte voor groen.  

Goed voor mens en milieu (en mooi!)
Tuinen die aan deze eisen voldoen, krijgen het label ‘natuurinclusief’ en worden ontwikkeld door de Barneveldse bedrijven Janse & Berkhof Tuinen, Kous Hoveniers, Van den Hoorn Bestratingsmaterialen en Vandentop Tuinhout.

De ontwerpen voldoen niet alleen aan alle eisen op het gebied van duurzaamheid, vertellen de hoveniers, maar ze zien er ook nog eens prachtig uit en zijn bovendien zo ontworpen dat je geen groene vingers hoeft te hebben om zelf het onderhoud te doen. “Biodiversiteit staat hoog in het vaandel, de waterafvoer is goed doordacht en we maken gebruik van planten en struiken die relatief weinig aandacht nodig hebben om gezond te groeien.”

De samenwerkende bedrijven hebben de  website ‘completetuinen.nl’ gelanceerd, waarop het concept duidelijk wordt uitgelegd. ‘‘Onze klanten hebben één aanspreekpunt en profiteren van heel veel gemak én een soepele uitvoering van het project.”

www.completetuinen.nl