Geplaatst op: 09-06-2017

Ontdek koken onder vacuüm!

Josbert Goudriaan
Van Manen Keukens

De nieuwste manier van koken? Die vind je nu al bij Van Manen Keukens. De Franse term sous vide betekent koken onder vacuüm. Of het nu gaat om gekruide vis, boterzacht vlees, sappige groenten of heerlijk zoet fruit; de sous vide-methode zorgt voor een constante, lage bereidingstemperatuur. De stappen die je neemt bij sous vide koken? Stap 1: vacumeer je ingrediënten in een vacumeerlade. Wat een topding is dat! Al je gerechten (vlees, vis, groenten en noem maar op) maar ook restanten voedsel kun je hierin vacuüm verpakken. Een geopende zak met koffiebonen, chips, kruiden of boterhammen? De lade sluit alles luchtdicht af, dus smaak en geur blijven behouden! Terug naar het sous vide koken: vervolgens plaats je de vacumeerzak in de oven op de sous vide-stand of op de stoomstand. Stel op een lage temperatuur in, op de graad nauwkeurig. De ingrediënten kunnen nooit te gaar worden. Wanneer je de vacumeerzak opent, zal je zien dat alle smaken en texturen op hun best zijn. Stap 3? Haal het beste uit je vlees. Grill na het sous vide garen het vlees nog even kort en verrijk het daarmee met een heerlijke smaak. Eet zeer smakelijk!

Lees meer over Van Manen Keukens