Welke zonwering past bij jou?

Geplaatst op: 14-05-2020

Heerlijk hoor, die zon. Maar soms wil je liever even schaduw creëren. In je tuin. Of in je huis. En precies daarvoor komen klanten naar Buiten-Goed. Omdat je daar hele mooie merken vindt. En een vriendelijk team dat je in de showroom precies laat zien hoe alles werkt.
Topmerk in de collectie van Buiten-Goed? Warema! Dit oerdegelijke Duitse merk is trendsettend op het gebied van zonwering, vertelt verkoopadviseur Richard den Boer, en biedt een grote collectie screens, rolluiken, cassetteschermen, buitenjaloeziën, serrezonweringen, pergolazonweringen en binnenzonwering. De pergolazonwering is een opvallende innovatie. “Je kunt er enorm grote oppervlaktes mee beschaduwen. De maximale breedte met twee staanders is 6,5 meter. De uitval bij pergolazonwering met rechte geleiders kan zelfs maximaal 7 meter bedragen. En zit je binnen, dan laat je de zonwering gewoon naar binnen schuiven in een cassette, zodat je toch optimaal licht hebt in huis.” Dankzij een speciaal geleidingssysteem is de zonwering enorm sterk en windvast, maar oogt het geheel toch slank en elegant.
Uniek van Warema zijn ook de buitenjaloezieën; kantelbare lamellen die aan de buitenzijde van een woning worden bevestigd. Ze houden het directe zonlicht tegen maar reflecteren tegelijkertijd wel licht in het interieur. “Je hebt dus geen last van een laagstaande zon of warmte, maar houdt wel een ruime doorkij k naar buiten. Nieuwbouw of renovatie; de systemen kunnen aan nagenoeg elke gevel worden gemonteerd en garanderen op elk moment een flexibel gebruik van het daglicht. Prijstechnisch zijn deze buitenlamellen vergelijkbaar met zipscreens.”
Binnenzonwering en energiebesparing
Niet alleen voor buiten, ook voor binnen heeft Buiten-Goed een groeiende collectie zonwering. Plissés, lamellen, jaloezieën en rolgordijnen voor alle mogelijke soorten ramen. Uiteraard ook weer van Warema, vertelt Richard. “Er is de afgelopen tijd steeds meer vraag naar binnenzonwering, vandaar dat de collectie gaandeweg steeds groter is geworden en er in onze showroom ook steeds meer ruimte voor komt.” En onderschat niet hoe zonwering (denk aan rolluiken, buitenjaloeziën of binnenzonwering zoals rolgordijnen en plisségordijnen) een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van warmte in huis. “Ze regelen de temperatuur van onze woonruimte. In winter verlagen ze door hun isolerende werking de stookkosten, in de zomer houden ze het interieur aangenaam koel en beschermen ze tegen te sterke zoninval. Zo eenvoudig kan energiebesparing zijn.”
 

Serrezonwering

Veel interesse is er bij Buiten-Goed ook voor serrezonwering. Dat heeft alles te maken met de trend van de laatste jaren: het gebruik van veel glas. Grote ramen creëren veel licht en ruimte, maar vragen tegelijkertijd om goede, effectieve en makkelijk bedienbare zonwering omdat het snel warm wordt in zo’n glazen ruimte. Ook weer een mooi klusje voor Warema, die met een lijn bovenliggende zonwering de zon effectief tegenhoudt en het lekker koel houdt. “De grote glasvlakken van een serre vereisen speciale bescherming tegen de zon”, legt Richard uit. “Daar komt bij dat geen serre hetzelfde is. Wat ingewikkeld en moeilijk klinkt, wordt door de serrezonwering van Warema eenvoudig en individueel opgelost. Want doordat deze zonwering op maat wordt gemaakt, past hij ook in bijzonder vormgegeven glazen gevels.”

Terrasoverkappingen

Zonwering wordt niet alleen gebruikt voor het beschaduwen van serres, maar ook voor terrasoverkappingen en pergola’s. Want ook die vergroten de mogelijkheden en het comfort van het buitenleven enorm, weet Richard uit ervaring. “Een tuinoverkapping is een niet-geïsoleerde overkapping met dichte of open wanden. Perfect om langer van je tuin te kunnen genieten. Ook qua stijl voor een tuinoverkapping kan je bij ons alle kanten op.”

Word jij ook verliefd op zo’n prachtige kas?

Op de tweede verdieping van de showroom van Buiten-Goed kunnen bezoekers kennismaken met een grote collectie hobbykassen. Héél populair tegenwoordig! Waar kassen vroeger vooral functioneel waren en liever niet te veel in zicht mochten zijn, zijn kassen tegenwoordig het opvallende middelpunt van een tuin. Of je er nu groenten, fruit of andere gewassen in wilt verbouwen of een fijne zithoek wilt creëren. De Arkoo-kassen bijvoorbeeld zijn zo mooi dat ze als tuinkamer verkocht worden bij Buiten-Goed. Je kunt hem mooi vrij in je tuin zetten en zo heb je voor relatief lage kosten een decoratieve ruimte bij je huis waar je kunt werken, relaxen en genieten. Wil je liever een tuinkas op maat laten maken? Ook dat is mogelijk bij Buiten-Goed. Alle tuinkamers en kassen die als tuinkamer worden geleverd, kunnen verwarmd worden met een comfortabele pelletkachel!
Lees meer over Buiten-Goed