Onderscheidend lekker slapen!

Geplaatst op: 20-12-2021

BARNEVELD – Vorig jaar een enorm succes en daarom dit jaar in de herhaling: tot eind december een bedlinnenpakket ter waarde van maar liefst 500 euro bij de aankoop van een nieuw bed. Maar dat is niet de enige reden dat ‘bedzoekers’ naar Van Manen Slaapkamers komen en er tevreden over hun aankoop weer vertrekken.

Zo’n 20 met zorg samengestelde stijlkamers staan opgesteld in de ruime showroom in het WoonThemaCentrum. Een aantal haarden staat aan en geven sfeer en een behaaglijke warmte aan de ruimte. Bezoekers worden hartelijk verwelkomd, waarna ze op hun gemak rondkijken. Het tweekoppige salesteam staat klaar om vragen te beantwoorden en neemt de tijd voor uitleg, demonstratie en een goede kop koffie. Welkom bij Van Manen Slaapkamers!

Ernesto Kooij en Rien Buitink blikken tevreden terug op een eerste jaar Van Manen Slaapkamers. Kennis van zaken, aandacht voor de klant en een onderscheidend assortiment aan slaapsystemen, kussens, bedlinnen en op maat gemaakte kasten maken Van Manen Slaapkamers een vernieuwende speler in de slaapkamerbranche. Sinds kort voert het Barneveldse bedrijf bovendien een hoogwaardige lijn met dekbedden en hoofdkussens die onder eigen label geproduceerd worden. Want behalve een professioneel en kundig advies over het te kiezen matras, vormt ook begeleiding in de aankoop van bedlinnen en kussens een belangrijk onderdeel van het totale slaapadvies. Dit blijkt niet zelden een ondergeschoven kindje bij de aankoop van een bed, weten Rien en Ernesto inmiddels uit ervaring. “Terwijl het een enorme impact heeft op je slaapplezier.

Aandacht voor het dekbed
De kwaliteit van een dekbed bijvoorbeeld hangt af van een goede balans tussen vulling, vulkracht, soepelheid en het warmte- en vochtregulerend vermogen. Een evenwichtige combinatie van die eigenschappen zorgt ervoor dat je heerlijk zacht en comfortabel kunt slapen. Er zijn tegenwoordig heel veel vullingen mogelijk. Denk aan kamelenhaar, wol, cashmier of eendendons. Die laatste is nog altijd het meest populair. Omdat het materiaal zo licht en veerkrachtig is, krijg je het gevoel dat je onder een wolk van lucht slaapt. En voor een perfecte verdeling wordt elk vak van het dekbed apart gevuld en afgewogen. Heb je snel koude voeten? Dan wordt de onderkant extra gevuld.”

Hoofdkussen als verlengstuk
Ook kussens krijgen volop de aandacht bij Van Manen Slaapkamers  Zelfs zoveel dat voor deze productgroep een eigen Van Manen Slaapkamers-label in de collectie wordt opgenomen. Waarom? “Een hoofdkussen is een verlengstuk van je totale bed, en géén accessoire. De manier waarop iemand op een bed ligt geeft niet alleen informatie over wat er nodig is aan ondersteuning in een matras. Minstens zo belangrijk is welk type hoofdkussen nodig is. Wat ons betreft worden kussens van 60 bij 70 centimeter afgeschaft, want die zijn voor bijna niemand geschikt, dat sluit aan bij geen enkele slaper. Ben je een brede man, dan heb je een ander hoofdkussen nodig dan een tengere vrouw met smalle schouders. Heel logisch, maar daar is nog veel te weinig aandacht voor.” Klanten moeten vaak wennen aan een ander hoofdkussen dan dat ze gewend waren, vertelt Ernesto. “Maar als je vervolgens goed uitlegt welke slaap- en gezondheidsvoordelen zo’n kussen brengt, dan zijn ze snel overtuigd en altijd blij met ons advies.”

Maatwerk (inbouw)kasten
In de showroom doen bezoekers bovendien inspiratie op voor prachtige maatwerk (inbouw)kasten die het team van Van Manen Slaapkamers in eigen huis ontwerpt en monteert; een een- of tweedeurs kledingkast om kleding netjes in op te bergen, maar ook (inloop)kasten met meer deuren of schuifdeuren.