Drie misverstanden van de keukentafel geveegd

Geplaatst op: 08-02-2022

De aanschaf van een nieuwe keuken brengt de nodige hoofdbrekens met zich mee. Én misverstanden. Josbert Goudriaan van Van Manen Keukens zet de drie meest voorkomende op een rij!

Misverstand1: ‘Mijn nieuwe keuken heeft dezelfde indeling als de oude!’
Met stip op nummer 1? Dat mensen uitgaan van de indeling van hun oude keuken. “Ze denken teveel in de huidige situatie. Het aanrechtblad daar, de vaatwasser op die plek en de keukentafel zetten we zus of zo. Logisch hoor, want dat is de situatie zoals je het kent. Wat wij doen, is tijdens het eerste gesprek met een mooi digitaal programma laten zien dat er zoveel meer mogelijk is. We tekenen het voor je in, en dan blijkt er verrassend veel meer mogelijk te zijn. Bijvoorbeeld een kookeiland waar geen ruimte voor leek te zijn, of de koelkast op een plek die eigenlijk veel logischer is. Tijdens zo’n eerste oriëntatiegesprek kom je vaak al tot een verrassend concept-resultaat, dat nog veel leuker en mooier is dan in eerste instantie gedacht.”

Misverstand2: ‘Een Quooker is peperduur…’
Nog een veelgehoorde opmerking die regelmatig op tafel komt bij Van Manen Keukens: we doen geen Quooker, dat is echt te duur. Zeker niet waar, weet Josbert. “Als je water uit je Quooker-kraan tapt, tap je exact de hoeveelheid die je nodig hebt. Dat is bij een waterkoker wel anders. Vaak kook je veel meer water dan nodig. Of je vergeet het water in je waterkoker, waarna je het later opnieuw aan de kook moet brengen. Zonde van de energie!”Het COMBI-reservoir van Quooker is bovendien gewaardeerd met energielabel A. Dit reservoir levert niet alleen kokend water, maar ook warm water. Dat betekent dat je het water nooit meer hoeft te laten stromen, tot je warm water hebt. Het warme water is er gewoon meteen!

Misverstand3: Afzuigkap in je kookplaat? Dat werkt niet!
Een afzuigkap in je kookplaat? Dat werkt toch voor geen meter? “Logisch dat mensen dat denken, want hoe kan een afzuiger die náást je pannen staat nou goed zijn werk doen? Nou, dat laten we dan gewoon even zien met een pan kokend water. En dan kan je met eigen ogen zien dat kookdampen en -geurtjes niet eerst opstijgen, maar meteen worden weggezogen waar ze ontstaan: direct bij het kookveld, recht uit de kookpot, braadslee of pan.” Dat komt door het gebruik van een dwarsstroming die groter is dan de stijgsnelheid van de kookdampen. “Een perfect werkend systeem dat bovendien prachtig weggewerkt is. Dat is wel andere koek dan een grote afzuiger in de keuken!”

Allemaal misverstanden die de meerwaarde van een goede keukenadviseur onderstrepen, lacht Josbert. “Wij doen niets liever dan klanten helpen om een mooie, maar ook gewoon praktische keuken te realiseren. Dan doen we door hen in onze showroom te inspireren met de pakweg 25 keukenopstellingen die er staan. Maar ook door goed te luisteren en in de realisatie van de keuken dat stapje extra te zetten. En als mensen elkaar de showroom van Van Manen Keukens tippen als top adres, dan weten we dat we hier met elkaar keukens verkopen en plaatsen waar over gepraat wordt!

www.vanmanenkeukens.nl