Droomhuis onder constructie

Geplaatst op: 05-02-2024

Loyce en Pieter Jan kochten een klushuis, verkochten hun woning, betrokken een woonunit en kregen een wolk van een dochter. En nu: klussen!

De rode woonunit in de tuin achter hun klushuis aan de Bloemendaallaan 50 is de komende jaren de thuisbasis van het gezin Pauwels. Niks mis mee: het is er ruim, lekker warm en als ze de voordeur uitlopen hebben ze zicht op wat over een paar jaar hun droomhuis wordt. Voor het zover is stroomt er nog heel wat water door de Barneveldse Beek, want veel blijft er niet overeind staan als het aan Pieter Jan ligt. Maar daar zakt hem de moed allerminst van in de schoenen, vertelt hij. Als eigenaar van bouwbedrijf Pauwels doet hij niets liever dan bezig zijn met zijn werk, en wat is er mooier dan eigenhandig een woning te herbouwen voor jezelf en je gezin?

Tweede keer MNM
Het is niet de eerste keer dat het stel een verouderde woning onder handen neemt. Hun net verkochte hoekwoning aan de Rozenstraat onderging in 2019 een metamorfose na een grondige renovatie. Die woning werd na ruim tien bezichtigingen en diverse biedingen verkocht via Arie Harthoorn van Midden Nederland Makelaars, vertelt Pieter Jan. “Ik heb het huis destijds, voordat ik Loyce leerde kennen, ook via Arie gekocht en dat is me goed bevallen, vandaar dat ik deze keer ook weer gebeld heb met Midden Nederland Makelaars.”

Op en top klushuis!
Op dat moment waren Pieter Jan en Loyce dus net de gelukkige eigenaren geworden van de woning op een perceel van ruim 900 vierkante meter aan de Bloemendaallaan. “We waren al langer op zoek naar een klushuis, maar we vonden niks op een geschikte locatie in Barneveld. Toen we in mei deze woning op Funda zagen zijn we er meteen langsgereden en hebben we een bezichtiging aangevraagd. De buurt beviel ons, de straat staat vol met mooie woningen, het is er groen en het ligt lekker dichtbij het centrum.”

Beetje haast
Eenmaal binnen bleek dat er sinds 1993 niets meer aan de woning was gedaan. “Perfect! We hebben meteen doorgepakt en hebben een bod gedaan. Nadat ons huis aan de Rozenstraat door Midden Nederland Makelaars was verkocht, zijn we voorbereidingen gaan treffen. Bouwvergunning en een vergunning voor de woonunit aanvragen, bouwtekeningen maken, dat soort dingen. We hadden een beetje haast, want in oktober zou onze baby geboren worden en ruim voor die tijd wilden we de verhuizing naar de woonunit achter het huis achter de rug hebben.”

Slopen, slopen, slopen!
Inmiddels is baby Liv geboren en wordt er op de zaterdagen en in de vrije uurtjes geklust aan het huis. Veel blijft er niet van overeind staan, lacht Pieter Jan. “Alle kozijnen waren slecht, je duwde er met je vinger zó doorheen. De keuken was oud, de badkamer veel te klein en de isolatie was minimaal. Lang verhaal kort: alleen de buitenste binnenmuur en een deel van de binnenste muur blijven staan, de rest wordt er allemaal uitgesloopt.”

Woning in Kempische stijl
Voor de financiering van het monsterproject werd contact gezocht met Midden Nederland Hypotheken. “Er kwam best wat bij kijken. We hebben ons daarom goed laten adviseren.”

Over twee à drie jaar heeft het adres Bloemendaallaan 50 een compleet ander aanzicht. Er komt een goed geïsoleerde, mooie woning in Kempische stijl, gebaseerd op de authentieke woningbouw in het Vlaamse Kempenland.“ Een licht steentje, speelse gevel en niet-symmetrisch. Precies waar wij van houden én een aanwinst voor de Bloemendaallaan!”