Een haard(meubel) zoals jij wilt!

Geplaatst op: 14-08-2017

HOEVELAKEN – De haard is een echte eyecatcher. Maar kan tegelijkertijd ook super praktisch zijn. Steeds meer mensen maken van hun haard een opvallend tv-meubel of een prachtige ladenkast. Bij Haardencentrum Hoevelaken weten ze wel raad met jouw specifieke wensen, vertelt hoofdverkoper Stefan Jonkers.

Alles is mogelijk, zegt Stefan. En wie even rondkijkt in de showroom aan De Wel 11 (op bedrijventerrein De Wel) ziet direct dat daar geen woord van is gelogen. De ruimte herbergt vele tientallen haarden die grotendeels ook nog brandend te zien zijn. “Vandaag de dag zie je dat veel mensen kiezen voor een inbouwhaard met bijpassend haardmeubel. Die mag je helemaal zelf ontwerpen. Van afmetingen tot materiaal. En van vorm tot kleur. In de showroom willen we vooral de mogelijkheden laten zien. Een indruk geven hoe een open haard er uiteindelijk uit kan zien. Dat zie je alleen als de haard ook daadwerkelijk brandt. Dus het is hier altijd nog lekker warm ook”, vertelt Stefan lachend.

Als hoofdverkoper adviseert Stefan dagelijks klanten tijdens de zoektocht naar een haard. De keuze voor een haardmeubel is erg persoonlijk, zegt hij. “Het gaat in eerste instantie om smaak. Maar het hangt ook van de ruimte af. Er zijn haardmeubels die tegelijkertijd functioneren als een tv-kast. Dat is héél gaaf. Maar dat betekent

‘Als ladekast of tv-meubel kan de haard ook super praktisch zijn’

ook dat de televisie naast de open haard moet staan. Daar moet je van te voren wel over nadenken. Je hebt bijvoorbeeld ook een haard met ladekast. Erg praktisch! En handig in een kleine ruimte. Niet iedereen is op zoek naar een functioneel meubel. Ik zie zoveel mooie haarden langskomen. Dat worden echte eyecatchers in huis. Het is maar net wat je zelf wilt. Uiteindelijk gaat het toch om warmte en sfeer. Dat krijg je bij elke haard!”

De keuze voor een haard maak je niet zomaar. De meeste huiseigenaren starten zelfs ver vóór de aankoop of verbouwing van het huis al met hun zoektocht. “Een haard is een aankoop die je één keer doet. Daar neem je de tijd voor. Dat koop je niet op het laatste moment”, vertelt Stefan. Eigenaren van een nieuwbouwhuis zijn zelfs verplicht om op tijd te gaan zoeken. “Wij horen vaak dat klanten een jaar van tevoren moeten aangeven welke haard zij kiezen. De aannemer wil daar tijdens de bouw al rekening mee houden. Dat is natuurlijk ook logisch. En voor huiseigenaren heel fijn!”

Maar voordat de keuze voor een meubel wordt gemaakt. Is er één belangrijke beslissing die je eerst moet nemen. Wordt het een gas- of houthaard? Het is vooral belangrijk dat je de mogelijkheden van beide haarden kent, zegt Stefan. “Gashaarden zijn het populairste. Dat is vooral vanwege het gemak en de extra’s. Een gashaard zet je aan en dan hoef je niks meer te doen. Het is zelfs te bedienen via een afstandsbediening of applicatie. Ideaal. Het vuur van een gashaard lijkt ook steeds meer op een houtvuur.” Zelf, maar dat is heel persoonlijk, geeft Stefan de voorkeur aan een houthaard. “Vuur maken én lekker stoken. Dat is toch heerlijk?”

Levensechte vonken (ook in de gashaard!)
Nieuw in (gas)haardenland is de ‘Natural Spark Generator’ van Kal-Fire. Deze generator zorgt dat er levensechte vonken uit de vlammen opstijgen. Daardoor lijkt het vuur van de gashaard nóg meer op echt houtvuur. De NSG is als optie verkrijgbaar voor alle gashaarden van een Kal-Fire met een prestige brander. Meer informatie over de Natural Spark Generator vind je op de website van het Haardencentrum Hoevelaken.

Lees meer over het Haardencentrum Hoevelaken