Prijs Barneveldse middenwoning stijgt naar 3,5 ton

Geplaatst op: 23-09-2021

BARNEVELD – De Barneveldse woningmarkt lijkt dit voorjaar een kookpunt te hebben bereikt. Sterke prijsstijgingen en een beperkt woningaanbod leiden tot een forse daling van het aantal transacties.

In april, mei en juni werden er 164 huizen verkocht in de NVM-regio Barneveld. Dat zijn er 35,8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Barneveld behoort daarmee tot de regio’s waarin het aantal verkochte woningen het hardst is gedaald.  Van hoekwoningen tot twee-onder-een-kappers en van rijtjeshuizen tot appartementen; het aantal transacties daalde over de hele linie. Wie nog een woning wil kopen, moet snel toeslaan. Gemiddeld duurt het 19 dagen voordat een huis in de gemeente Barneveld verkocht is.

De gemiddelde verkoopprijs van verkochte woningen kwam in het tweede kwartaal van dit jaar uit op 478.000 euro. Dat is 21% meer dan een jaar geleden. Een tussenwoning in de gemeente Barneveld kost inmiddels gemiddeld 348.000 euro. Daarmee worden deze woningen in toenemende mate onbereikbaar voor starters op de woningmarkt. Wie een rijtjeshuis wil kopen moet namelijk tegenwoordig zo’n twee keer modaal verdienen of een flinke hoeveelheid spaargeld meenemen.