Van Manen Kachels

info@vanmanenkachels.nl

Dr. W. Dreeslaan 2, 3771 RW
Barneveld
0342-405353

Woonnieuws

Reportages

Genieten van een sfeervol houtvuur?

Lekker met je gezin of vrienden genieten van lange avonden bij een behaaglijk, knisperend houtvuur. Dat kan prima op een verantwoorde manier. Hoe dat werkt laten ze je zien bij Van Manen haarden en kachels. In de showroom van het Barneveldse bedrijf merken ze dat er veel misverstanden en vooroordelen zijn over houthaarden en houtkachels. Die weerleggen ze met liefde. […]

Column

 
Eind januari bespreekt de Barneveldse gemeenteraad het onderwerp houtrookoverlast. Al jaren stelt Van Manen haarden en kachels dat overlast door houtrook niet hoeft, mits iedereen zich aan de basisregels houdt.

Natuurlijk komen bij het stoken van hout emissies (lees: rook) vrij. De schadelijkheid en waarneembaarheid daarvan is echter sterk afhankelijk van vier bekende kwalitatieve pijlers. Wij roepen gemeentebestuurders dan ook op om samen te onderzoeken of bij overlast gestuurd kan worden op kwaliteitsverbetering bij zowel de stoker als de installatie.En, als je wilt sturen op het voorkomen van overlast door houtrook, mag ook de vuurkorf en de tuinkachel niet buiten schot worden gelaten. Deze vuren zijn nauwelijks gebonden aan kwaliteitseisen. Tenminste, zolang ze geen onderdeel uitmaken van een bouwwerk, zoals een veranda.

Het is hoog tijd om de handen ineen te slaan met specialisten en niet te praten over de gevolgen, maar te sturen op het voorkomen van overlast.

Gerbert van Dam, Van Manen Kachels

www.vanmanenkachels.nl

Met één druk op de knop komt het vuur tot leven. Een rode gloed en een heerlijke warmte verspreidt zich door de ruimte. Door het gebruik van innovatieve technieken wordt met een moderne gashaard het vlammenspel van een houthaard bijna geëvenaard. Groot voordeel is dat je geen stookhout nodig hebt en zelf geen vuur hoeft te stoken. Het is pure luxe dat je eenvoudig en snel kunt genieten van warmte en vuur.

Heb je geen gasaansluiting in je woning? Of wordt de woning omgebouwd om gasloos in te kunnen wonen? De meeste gashaarden in ons assortiment hebben ook een uitvoering die geschikt is voor propaangas (flessengas). Ook is het meestal mogelijk om een gaskachel om te bouwen naar een kachel op (bio)propaangas. Vaak is het een kwestie van enkele inspuiters of beluchtingsplaatjes wijzigen en soms het wisselen van de brander. Onze monteurs kunnen dat!

Ben jij op zoek naar een sfeervol vuur waarmee je eenvoudig kunt genieten van warmte en gezelligheid? Bezoek onze showroom voor persoonlijk advies op maat. De keuze voor een gaskachel is nog steeds een goede, verantwoorde keuze!

Gerbert van Dam, Van Manen Haarden & Kachels

www.vanmanenkachels.nl

GERBERT VAN DAM, VAN MANEN HAARDEN & KACHELS,

Op zoek naar gezelligheid en sfeer? Zoek niet verder, maar breng een bezoek aan de showroom van Van Manen Haarden & Kachels. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment haarden en kachels die een heerlijke warmte verspreiden en thuis zorgen voor verbinding en gezelligheid.

Een haard is een echte sfeermaker. En het mooie is: je bepaalt zelf het vuurbeeld. Ben je een liefhebber van echt houtvuur? Ga dan voor een vrijstaande houtkachel of vervang je oude, open haard voor een moderne inzethaard.

Houd je van gemak en luxe? Kies dan voor een gashaard. De meeste recente gashaarden kunnen eenvoudig worden omgebouwd naar propaangas, zo blijf je van een gashaard genieten, ook wanneer je woning gasloos wordt. Het vlambeeld van een gashaard bepaal je eenvoudig zelf met de afstandsbediening of met een app op je telefoon of tablet.

Liever een pelletkachel of elektrische haard? Ook die hebben wij bij Van Manen Haarden & Kachels! Ga het gesprek aan met mij of één van mijn collega’s. We geven je graag eerlijk en persoonlijk advies.

Lees meer over Van Manen Kachels

Gerbert van dam, Van Manen Kachels,

Twijfel je over de aankoop van een pelletkachel? Twijfel niet te lang! Alleen dit jaar profiteer je nog van subsidie op een pelletkachel. Hiermee bespaar je €500,- of meer!

Maar wat zijn nou de voordelen van een pelletkachel? Het gaat om een modern toestel dat op een verantwoorde manier zorgt voor warmte en sfeer. Deze kachel is ideaal wanneer je op zoek bent naar een aangename verwarming van écht vuur. Geniet van een modern vlambeeld en eenvoudige bediening. Veel van de pelletkachels in ons assortiment kun je zelfs op afstand bedienen door middel van een app op smartphone of tablet. Zo kun je wanneer je de kantoordeur achter je sluit, de pelletkachel alvast z’n werk laten doen. Het resultaat? Thuiskomen in een warm huis. Heerlijk!

Bij Van Manen haarden en kachels vind je een uitgebreid assortiment pelletkachels en er staan diverse pelletkachels brandend opgesteld. Zo kun je zelf in onze showroom de warmte en sfeer van het vuur ervaren. Maar hoe vind je de pelletkachel die het beste aansluit bij jouw warmtevraag? Daar helpen wij bij! Ga het gesprek aan met mij of één van mijn collega’s. Wij geven je graag eerlijk advies op maat.

vanmanenkachels.nl