Rhetap

info@rhetap.nl

Amersfoortsestraat 35, 3772 CG
Barneveld
0342-470255

Woonnieuws

Stroe krijgt nieuwbouw in 2023
Verandering op stapel voor 3.000 woningen
Extra belasting bij aankoop bedrijfspand of beleggingswoning
Dakkapel: vergunning of niet?
‘Meer huizen voor eigen inwoners van de dorpen’

Reportages

‘We kiezen zeker weer voor Rhetap’

  BARNEVELD – Voor de één is het een droom, voor de ander een nachtmerrie: als je een nieuwbouwwoning koopt start je met een schone lei. Vloeren, wanden, raambekleding; het huis moet van top tot teen ingericht worden. Dan is het extra fijn als je daarvoor op één adres terecht kunt. Voor Arjan en Annemieke Lokhorst was er maar één […]

Natuurlijk slapen bij Rhetap

  Bij beddenspecialist Rhetap Slapen vind je dertig jaar ervaring op slaapgebied onder één dak met alles voor de inrichting van je slaapkamer: van vloeren tot raambekleding en maatwerkkasten. Niet eerder was de nacht zo in beeld bij Nederlanders. En dan vooral wat je kunt verbeteren aan je nachtrust om lichamelijke en geestelijke klachten te voorkomen of verminderen. Maar hoe […]

Rhetap barst van de inspiratie!

BARNEVELD – Continu in beweging blijven. Zodat klanten elke keer weer verrast worden. Dat is het motto van Rhetap. Daarom wordt de collectie met grote regelmaat ververst en wordt de showroom zo nu en dan flink omgegooid. Zo werd er recent een hoek ingericht voor de nieuwe stoffencollectie van de bekende Nederlandse ontwerper Mart Visser. Het is een primeur, vertelt […]

Van oude garage naar showroom

De grote showroom aan de Amersfoortsestraat is een wereld van verschil met twintig jaar geleden, vertelt Herman van Rhee. “Mijn vader startte het bedrijf vanuit een garage toen ik veertien was.” Mooie lange gordijnen of een verduisterend rolgordijn. Een pvc-vloer met de uitstraling van een eikenhouten parketvloer of een trendy tapijt. Wie op zoek is naar woningstoffering denkt automatisch aan […]

Column

Wie denkt aan een romantisch kasteel of een klassiek herenhuis kan er met gemak een visgraatvloer bij visualiseren. Maar… anno 2019 is de visgraatvloer ook bezig aan een comeback in het moderne interieur!

Een leuke ontwikkeling als je het mij vraagt. Tot op heden zag je de visgraatvloer weinig tot nooit in een hedendaags interieur. Terwijl de vloer prima past bij een strak en minimalistisch interieur. Want een visgraatvloer kan je leggen zoals jij het mooi vindt.
De ‘visgraat’ is natuurlijk het populairst. Bij deze legwijze worden de vloerdelen onder een hoek van negentig graden tegen de kopse zijde van de plank ernaast gelegd. Maar er zijn meer patronen. Denk bijvoorbeeld aan de Hongaarse punt. Bij dit patroon worden de planken schuin afgezaagd, waardoor de vloer een strakke belijning krijgt en de vloer een stuk speelser oogt. Lang niet zo klassiek als je in eerste instantie dacht! Je kunt eindeloos blijven variëren met een visgraatvloer. Hout is namelijk niet het enige materiaal dat het goed doet met deze legvorm. Ook tegels, marmer en pvc kunnen worden gelegd in een visgraatvorm. Zo creëer je echt de stijl die bij jouw woonkamer, slaapkamer of badkamer past.

Hoewel een visgraatvloer bij vrijwel iedere stijl past, is het niet voor iedere kamer de beste keuze. Een visgraatvloer komt het beste tot zijn recht in een wat grotere ruimte. Dat betekent natuurlijk niet dat je deze vloer helemaal niet in een kleine woning, appartement of studio kunt leggen. Met de juiste afmeting van de planken kun je een ruimtelijk gevoel creëren en oogt de visgraatvloer heel anders.Wat ons betreft kan het jaar van de visgraatvloer niet vroeg genoeg beginnen. In de showroom liggen onze voorbeeldvloeren al klaar, zodat we direct kunnen laten zien welke vloer in een bepaalde ruimte past. En dat is niet het enige. Op afspraak kunnen wij ook bij je thuis langskomen. Dan nemen we onze voorbeeldvloeren mee en kan je direct zien hoe een vloer in jouw huis staat. Realistischer dan dat wordt het niet!

www.rhetap.nl

Heeft u tips? Van harte welkom: mail naar info@hiemstrapubliciteit.nl of bel ons even op:0342-820225.

Het bloemetjesgordijn. Wie kent het niet? Als je denkt aan patronen in je interieur gaan je gedachten al snel uit naar André van Duijn. Daar komt binnenkort verandering in, want de patronen zijn terug. Ditmaal in het behang!

Het gaat om grote patronen met een grafisch ontwerp. Lekker modern. En heel anders dan vroeger. Eigenlijk de hippe versie van het bloemetjesgordijn dus.

Het is leuk om met patroonbehang aan de slag te gaan. Het is een echte sfeerbepaler en je kunt er alle kanten mee op in huis. Bijvoorbeeld door stijlen, kleuren of formaten te combineren. Vroeger koos je namelijk één behang waarmee je de hele ruimte vulde. Maar dat is niet meer zo. Je kunt nu ook gaan voor één wandje. Of meerdere kleuren en combinaties van stijlen.

Er is dus veel meer mogelijk. Misschien denk je nu: dat is niks voor mij. Maar stap eens uit je comfortzone en laat mij het tegendeel bewijzen. Kom langs in de showroom dan laat ik zien welke patronen bij jouw interieur passen. Grote kans dat ik met ideen kom waar je nog nooit aan gedacht hebt.
www.rhetap.nl

Heeft u tips? Van harte welkom: mail naar info@hiemstrapubliciteit.nl of bel ons even op:0342-820225.

De zomer is in aantocht en dat merk je direct aan de warmte in huis. Een raam openzetten helpt niet altijd, maar gelukkig hoef je met goede buitenzonwering nooit meer in de hitte te zitten. Ik zet de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Rolluiken zijn misschien niet de meest stijlvolle oplossing qua buitenzonwering, maar wel één van de meest effectieve producten. Met een rolluik blokkeer je niet alleen de zon: ook inbrekers, warmte en geluiden zullen moeite hebben de woonruimte binnen te komen. Bij bredere gevels is een terrasscherm dé oplossing. De zon wordt volledig van je terras geweerd, zonder dat de doorloop wordt gehinderd.
Ook een screen is een stijlvolle oplossing om de zonsinval te weren. Van binnenuit houd je een goed zicht naar buiten, maar van buitenaf wordt de inkijk belemmerd. Zo zit je lekker privé! Wil je je woning een klassieke, romantische uitstraling geven? Dan zijn de markiezen van Rhetap dé oplossing. Ze weren de zon vakkundig en zijn leverbaar in meerdere kleuren en dessins.Onze medewerkers helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

www.rhetap.nl

Heeft u tips? Van harte welkom: mail naar info@hiemstrapubliciteit.nl of bel ons even op:0342-820225.

Herman van Rhee, Rhetap

De visgraat vloer. Je zag ‘m eeuwenlang vooral in kastelen, paleizen en balzalen. Gelukkig hangt er tegenwoordig niet meer zo’n exclusief prijskaartje aan en haal je zo’n mooie vloer ook gewoon bij jou in huis! Met een visgraat patroon oogt je huis groter. Want bij een visgraat vloer liggen de planken niet naast elkaar, maar haaks op elkaar. Zo ontstaat als het ware een visgraat. Je legt de vloer altijd diagonaal. Je kamer oogt daardoor optisch groter. Dat effect versterk je nog meer door te kiezen voor een lichte vloer.
Visgraat vloeren zijn er in alle soorten en maten. Van de traditionele tot de landelijke vloer. Ook heb je verschillende technieken zoals tapis, de Hongaarse punt en het Versailles patroon. Je kunt visgraat vloeren bovendien verouderen, stomen, roken, logen, beitsen, trommelen en op kleur laten maken. Zo krijgt de vloer helemaal de uitstraling die bij jouw interieur en woonstijl past! Zelf zijn we heel erg gecharmeerd van de visgraat vloeren van Moduleo. Van sterk vinyl met een houten look. Supermooi! Inspiratie opdoen? Bezoek onze showroom aan de Amersfoortsestraat!

www.rhetap.nl

Heeft u tips? Van harte welkom: mail naar info@hiemstrapubliciteit.nl of bel ons even op:0342-820225.