Veel nieuwbouw in 2022 en 2023

Geplaatst op: 21-03-2022

BARNEVELD – Dit jaar en volgend jaar komen er in de gemeente Barneveld naar verwachting zo’n 1.500 nieuwbouwwoningen bij. Volop kansen dus voor lokale starters en doorstromers. 

Die bouwdrift is duidelijk zichtbaar tijdens een rondje door de kernen. Aan de zuidkant van Barneveld schieten woningen in de Woudse Erven, een deelwijk van De Burgt als paddenstoelen uit de grond. Aan de andere kant van Barneveld krijgt het eerste deel van de nieuwbouwwijk Bloemendal vorm. En ook in Voorthuizen (‘t Poortje, De Kromme Akker-Zuid), Kootwijkerbroek (Oostbroek) en Garderen (Koepellocatie en locatie Kloezeman) wordt dit jaar volop gebouwd.In totaal komen er dit jaar naar verwachting 800 nieuwe huizen bij in de gemeente Barneveld. Dat is uitstekend nieuws in deze krappe woningmarkt, geeft makelaar Arie Harthoon aan. “De huizen die dit jaar opgeleverd worden zijn natuurlijk al verkocht, maar een deel van die kopers laat straks een andere woning achter. De komende maanden komen er daardoor dus toch volop woningen beschikbaar en als je woonruimte zoekt is het slim om je daar nu al op te oriënteren.”

De Open Huizen Dag op 26 maart is daar een mooi moment voor. De vestigingen van Midden Nederland Makelaars in Barneveld en Voorthuizen zijn dan van 11.00 tot 14.00 uur ge-opend. Je kunt vrijblijvend binnenlopen en je woonvragen stellen aan één van de makelaars. Bijvoorbeeld over nieuwbouwprojecten die er in 2023 aan komen en waar je dus nog wel kans hebt om een huis te bemachtigen.

“Als nieuwbouwspecialist volgen we de ontwikkelingen in de gemeente Barneveld op de voet”, vertelt makelaar Annemiek Arends. “Er gaat bijvoorbeeld gebouwd worden aan de Eendrachtstraat in Terschuur. Daar komen ongeveer 150 woningen bij, waaronder ook betaalbare woningen voor starters en senioren.  En dan staan er nog bouwplannen op stapel in Voorthuizen (Oude Trefpuntlocatie) en Stroe (Ericaweg). Tijdens de Open Huizen Dag praat ik daar graag met je over door!”

Niet op Funda, dus schrijf je in
Om te zorgen dat nieuwbouwhuizen zoveel mogelijk terecht komen bij lokale starters en doorstromers, komen nieuwe woningen niet op Funda. Via lokale advertenties en verkoopavonden houdt Midden Nederland Makelaars je op de hoogte. Wil je niks missen? Schrijf je dan in als woningzoeker en ontvang nieuwbouwupdates in de mail.