Japandi-stijl, wat is dat dan?

Geplaatst op: 29-08-2022

BARNEVELD – Werden we een aantal jaar geleden nog massaal warm van zwart, industrieel en robuust hout, nu houden we het in huis liever rustig en natuurlijk. Met veel licht, nude- en aardetinten en ronde vormen.

Een combinatie van de strakke designmeubels uit Scandinavië met de rustige, natuurlijke invloeden uit de minimalistische Japanse interieurs, vertelt Evert Brouwer van Van Ginkel Keukens. “Dit heet ook wel de Japandi-stijl. In de keuken zie je dat nu veel. Geen zwart en wit meer, maar warme kleuren zoals zand, beige en goud. Hout hoort zeker nog thuis in de keuken, maar is strakker geworden. Zagen we voorheen nog veel zwart, robuust hout, nu is het bijvoorbeeld notenhout of licht eiken. Wat overigens ook heel mooi met elkaar combineert.”

Licht, ruimte en vooral ook veel sfeer. De keuken is anno 2022 zó belangrijk dat zelfs nieuwbouwwoningen erop worden aangepast. Met een mooie woonkeuken middenin je huis creëer je een heerlijke plek om samen te zijn. ”Bij nieuwbouwwoningen zien we zelfs al dat de keuken letterlijk naar het midden van de woning wordt verplaatst. Waarbij de keuken en woonkamer worden gespiegeld. Dat kan ook prima, want de keuken anno 2022 moet weliswaar praktisch zijn, maar hij moet er zeker niet zo uitzien. De keuken is een meubel, een volwaardig onderdeel van het interieur.”

www.vanginkelkeukens.nl