Janse & Berkhof Tuinen zet spotlights op het najaar

Geplaatst op: 08-10-2020

BARNEVELD – Wil je de tuin beplanten? Grote kans dat je dan voor het voorjaar kiest. Toch krijgt een plant in het najaar een betere start dan wanneer hij in het voorjaar is gepland, zeggen de   hoveniers van Janse & Berkhof Tuinen.

Daarom staat oktober in het teken van de nationale najaarsactie ‘Het vergeten tuinseizoen’ en wordt iedereen in Nederland met diverse
(online) activiteiten en tips geënthousiasmeerd om in het najaar in de tuin aan de slag te gaan. “Als hoveniersbedrijf weten wij als geen ander dat het najaar het beste seizoen is om in de tuin te werken. Zo is de bodem nog warm na de zomer en slaan de planten beter aan”, vertelt Dirk Jan Janse. “Bomen, struiken, vaste planten en bollen kunnen makkelijker worden geplant of verplant omdat ze in ‘slaapstand’ zijn. De grond heeft meer tijd om zich aan de wortels te plakken en de wortels hebben meer tijd om te ontwikkelen. Zo kunnen ze makkelijker voeding en water opnemen op momenten dat het moeilijk wordt. Ook heb je dan in het vroege voorjaar direct een mooie en levendige tuin. De hoveniers van Janse & Berkhof Tuinen nemen graag de tijd voor de tuinwensen van onze klanten!”

www.janseberkhoftuinen.nl