Groene tuin vermindert stress en geeft rust

Geplaatst op: 23-06-2022

BARNEVELD –  Een groener Nederland betekent een gezonder Nederland. Daarom zou iedereen die er ruimte voor heeft minstens één boom in zijn tuim moeten planten, vinden ze bij Janse & Berkhof Tuinen.

Want een  boom is van onschatbare waarde voor een tuin, vindt Dirk-Jan Janse. Om te beginnen produceren bomen zuurstof. Bovendien haalt een boom CO2 uit de lucht en vangt hij fijnstof af, zodat je leefomgeving erop vooruit gaat.Met een boom in de tuin volg je de seizoenen. In het najaar kan je genieten van de mooiste herfstkleuren en in het vroege voorjaar van prachtige vruchtjes of bloemen. En natuurlijk zijn ook dieren gek op bomen: ze trekken insecten aan en vogels maken hun nesten in bomen en vinden er een schuilplaats.

Groen maakt gezond
Een groene mix van bomen, planten en kruiden in je tuin is niet alleen goed voor dieren en het milieu, maar ook voor het welzijn van mensen. Toen in de jaren tachtig de relatie tussen groen en gezondheid werd onderzocht, waren de resultaten opmerkelijk en vele onderzoeken later wordt de helende werking van de natuur alleen maar bevestigd. “Ook Nederlands onderzoek wijst uit dat een groene woonomgeving een positieve impact heeft op de de gezondheid van mensen. Groen vermindert stress, alleen al van het zien van natuur gaat een rustgevend effect uit.”Wil jij ook meer groen (of een mooie boom) in je tuin? Neem gerust contact op met Janse & Berkhof Tuinen.

www.janseberkhoftuinen.nl