Van gas naar inductie met Van Manen Keukens

Geplaatst op: 18-03-2021

BARNEVELD – Steeds vaker wordt in de keuken overgestapt van koken op gas naar koken op inductie. De Woonkrant zet samen met Van Manen Keukens de voordelen van koken op inductie voor je op een rijtje.

Een groot voordeel is dat je nauwkeurig kunt afstellen hoe je het eten wilt laten verwarmen. Tot op de seconden en zelfs het daadwerkelijke aantal graden aan toe. Op deze manier heb je optimale controle over de bereiding van het eten. Een ander voordeel? Een pan met water is zó aan de kook gebracht. En wat veel mensen niet weten: de inductiekookplaat wordt niet heet, omdat inductie wordt verhit via een elektromagnetisch veld. Zo wordt alleen de pan verhit, zodra de bodem van de pan de plaat aanraakt. Deze nieuwe manier van koken is veilig, omdat een inductieplaat geen open vuur heeft.

Snel schoon
Ook het schoonmaken van een inductieplaat heeft zo z’n voordelen. Want de gladde, keramische kookzones van een inductiekookplaat worden lang niet zo vies als andere kookplaten. En omdat de zones alleen verhit worden door de restwarmte van de pannenbodems, brandt bijvoorbeeld overgekookt water of gemorste tomatensaus niet in. Enige aandachtspuntje is wel dat je de keramische kookplaat pas schoonmaakt als de plaat volledig is afgekoeld.

Meterkast
De ombouw van gas naar inductie vergt wel wat aanpassingen. In je collectie pannen bijvoorbeeld, want je hebt nieuwe exemplaren nodig (met een dikke magnetische bodem).

Ook in de meterkast moet er het een en ander gebeuren. De vakspecialisten van Van Manen Keukens kunnen je daar alles over vertellen en er samen met u voor zorgen dat deze aanpassingen op de juiste manier doorgevoerd worden.

Inbouw afzuigsysteem
Bij de inductiekookplaat is het mogelijk om te kiezen voor een werkbladafzuiging die volledig verwerkt is in de kookplaat. De dampen die bij het koken vrijkomen, worden niet naar boven gezogen maar naar onderen in het werkblad. Groot voordeel is dat je dus geen grote afzuigkap boven de kookplaat hebt hangen en dat is extra fijn wanneer je een kookeiland hebt.

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd in koken op inductie en wil je weten hoe je de overstap maakt van gas naar inductie? Het team van Van Manen Keukens helpt je graag in de zoektocht naar je ideale keuken!

www.vanmanenkeukens.nl