Er is een oplossing voor een teveel aan water in je tuin

Geplaatst op: 31-08-2020

BARNEVELD – Soms valt er meer regen dan je tuin aankan. Hoe vang je het water het beste op? De Woonkrant vroeg het aan de groene experts van Janse & Berkhof Tuinen.
Borders, een gazon, verhoogde plantenbakken: ze dragen er allemaal aan bij dat regenwater sneller de bodem in zakt. Daarom begint het opvangen van regenwater met een groene en levende tuin, vindt eigenaar Dirk-Jan Janse.Een hulpmiddel daarbij is een slim drainage-systeem met hydroblokken die water opslaan als er een teveel is en weer langzaam loslaten als het droog is. Ze kunnen eenvoudig onder de (bestaande) bestrating worden ingegraven.

Een eenvoudige manier om regenwater op te vangen is natuurlijk het plaatsen van een regenton die gekoppeld is aan de regenpijp. “Regenwater bevat weinig kalk en geen chloor. Als je voor het gieten van de tuin of je terrasplanten regenwater gebruikt, bespaar je niet alleen geld, maar het is ook nog eens extra goed voor je planten.

Voor een grotere tuin is een ondergrondse watertank laten aanleggen ook een optie. “Daar hangt natuurlijk een ander prijskaartje aan dan aan de regenton, maar zo kan je wel al het regenwater dat in je tuin valt gebruiken.”

www.janseberkhoftuinen.nl