Zwembaden om bij weg te dromen…

Geplaatst op: 23-06-2022

BARNEVELD – In de luxe ingerichte showroom van Waterwel staan de mooiste zwembaden opgesteld. Maar je kunt hier ook terecht voor een beregeningssysteem voor je tuin! Het advies? Dat krijg je er gratis bij….. 

Ze hebben een stormachtige tijd achter de rug, blikt verkoopadviseur Jarco Hendriksen terug. Nooit eerder legden de monteurs van Waterwel zoveel zwembaden aan als in de afgelopen jaren. “Iedereen was op huis gericht. En zeker de mensen die gewend waren buitenlandse reizen te maken wilden hun geld nu aan iets anders uitgeven waaraan ze plezier konden beleven.”De piekdrukte is achter de rug, maar steeds meer klanten weten inmiddels hun weg te vinden richting de zwembadbouwer die al ruim 20 jaar zwembaden in alle soorten en maten door heel Nederland realiseert. Voorheen vanuit Renswoude, en sinds vorig jaar in een luxe ingerichte showroom op De Briellaerd in Barneveld. Klanten kiezen voor Waterwel voor de kennis en het vakmanschap dat ze als team in huis hebben, weet Jarco. En die kracht heeft een sterke groei tot gevolg: in de afgelopen vijf jaar verdrievoudigde het team naar bijna 25 medewerkers en groeide de klantenkring in omvang.

Baantjes zwemmen in klein zwembad
Paradepaardje in de showroom is de prijswinnende HydroStar tegenstroomturbine, die regelmatig wordt uitgeprobeerd door geïnteresseerde klanten. “Een brede waterstroming in je zwembad, zodat je heerlijk baantjes kan trekken zonder dat je continu hoeft te keren. De turbine zorgt voor een perfecte tegenstroom die je zelf in sterkte kunt reguleren. Mensen gebruiken het om lekker sportief te trainen, maar het is ook voor wellnessdoeleinden. We krijgen in onze showroom met de regelmaat van de klok mensen die het op afspraak willen uitproberen. Geen probleem, want voor hen hebben we een riante omkleedruimte inclusief douchegelegenheid.”
Chloorarm zwembad
Nog zo’n trend: zwemvijvers en biopools. Met een natuurlijke waterfiltering zonder chemicaliën. “Goed voor de mens en goed voor de natuur”, vat Gijs Legemaat het samen. “Een zwemvijver heeft een plantfilter en een biopool heeft een biologische filtertank die de taak van het plantfilter overneemt. Hierbij worden geen chemicaliën toegevoegd. Puur natuur dus.”

Ontzorgen
Veel mensen met een zwembad in de tuin willen graag ontzorgd worden, weet het team van Waterwel uit de praktijk. “Dat kan op allerlei manieren. Denk aan een automatisch doseersysteem van chemicaliën, zodat je daar niet aan hoeft te denken. Of aan een zwembadrobot die je zwembad keurig schoon houdt. En je zwembad blijft energiezuinig op temperatuur door middel van een solar lamellen afdekking en een warmtepomp.”

Opzetbad
Past een opzetbad beter in jouw tuin of bij jouw budget? Waterwel heeft ook voor deze baden een topkwaliteit pomp en filter én waterbehandelingsproducten zoals chloor en desinfectiemiddelen. “En voor advies ben je bovendien altijd welkom. Geef even een belletje, dan weten we dat je komt.”

Beregeningssystemen
Naast het bouwen van zwembaden en zwemvijvers houdt Waterwel zich bezig met het monteren van beregeningssystemen voor gazons, borders en hagen in grote en kleine tuinen. En daar is steeds meer belangstelling voor, vertelt Jarco, zowel van particulieren als van hoveniers die ze bij hun klanten installeren. “Met zo’n systeem in je tuin ben je er altijd zeker van dat je planten en struiken precies de juiste hoeveelheid water krijgen. Een slimme beregeningscomputer zorgt voor automatisch aan- en uitzetten van beregening en een gelijkblijvende hoeveelheid vocht. Ideaal, zeker als je een paar weken op vakantie bent. Wij ontzorgen onze klanten op alle fronten: we verzorgen de tekeningen, de berekeningen, het grondwerk, de watervoorziening en het onderhoud. Bovendien plaatsen we waterfilters, waardoor er geen ongewenst vuil in het water achterblijft en je beregeningssysteem langer meegaat.”

De bediening van tuinberegeningssysteem kan op twee verschillende manieren, vertelt Jarco. “Met een beregeningscomputer of met de app. Met beide manieren is de beregening van de tuin gemakkelijk en compleet te beheren. Gemak dient de mens!”

Showroom
Wil je de zwembaden bij Waterwel een keer bezichtigen? Je bent van harte welkom in de showroom in Barneveld. “Wij voorzien je ook graag van advies over onze zwembaden en  beregeningssystemen. Maak een afspraak en laat je inspireren.”

www.waterwel.nl