Winkelen op afspraak is een blijvertje!

Geplaatst op: 13-05-2021

VOORTHUIZEN – Klanten zijn weer welkom in de winkel van Van de Kamp Woninginrichting. Voor Hans en Colinda van de Kamp is het inmiddels wel duidelijk: winkelen op afspraak is een blijvertje!

Natuurlijk blijft gewoon binnenlopen ook mogelijk, vertelt Colinda. Op woensdag en donderdag staat de deur van de winkel open voor klanten die zonder afspraak langs willen komen. Op vrijdag en zaterdag blijft Van de Kamp Woninginrichting op afspraak werken. Het winkelen op afspraak is de afgelopen tijd heel goed bevallen en eigenlijk is dat ook wel logisch, vindt Colinda. “Mensen staan niet graag in de rij, worden graag gericht en persoonlijk geholpen en vinden het fijn om de volledige aandacht te krijgen.

Ruim de tijd
Het maken van een afspraak gaat telefonisch, en tijdens dit oriënterende ‘voorgesprek’ schat Colinda alvast in hoeveel tijd klanten nodig zullen hebben. “We nemen altijd ruim de tijd en kunnen ze tijdens de afspraak alle mogelijkheden laten zien. Het gebeurt vaak dat mensen wat stalen mee naar huis nemen, zodat ze bij het licht in hun eigen huis kunnen zien hoe een bepaalde kleur staat. En als de keuze voor een vloer of gordijnen is gemaakt, wordt er door ons ingemeten, een offerte gemaakt en wordt het werk ingepland.”

Het leuke van winkelen op afspraak is dat ze klanten beter leert kennen, vindt Colinda. “Je hebt alle tijd en kan ze daardoor sneller en doelgerichter helpen. Doordat je deze tijd doorbrengt met een klant zonder dat er iemand anders staat te wachten, kan je eenvoudiger een juiste inschatting maken. Deze klantrelaties zijn waardevol en maken het werk extra leuk.”

Advies
Kwaliteit, vakmanschap én een gemoedelijke sfeer. Het zijn drie belangrijke pijlers waarop Van de Kamp Woninginrichting al ruim honderd jaar een brede klantenkring bedient in Voorthuizen en wijde omgeving. De kwaliteit bewaken in ons bedrijf, dat blijft het doel voor de komende jaren, vat Hans het samen. In de showroom aan de Kerkstraat 16 bevindt zich een grote collectie vloeren, gordijnen, binnen- en buitenzonwering en horren. “Klanten komen hier voor kwaliteit. En dat uit zich niet alleen in de uitstekende producten die hier verkocht worden, maar ook in ons advies. De klant heeft recht op actuele productinformatie, er zijn altijd weer nieuwe ontwikkelingen en trends op interieurgebied. Een verzorgde, up-to-date winkel gaat wat ons betreft samen met actuele kennis over de collectie die we verkopen. We merken ook dat dat wordt gewaardeerd. Er is zoveel keus. Mensen zien vaak door de bomen het bos niet meer. Goede productinformatie helpt ze om gemakkelijker een goede keuze te maken.”

Vakmanschap
Naast de showroom beschikt Van de Kamp Woninginrichting over eigen stoffeerders waarin Hans de spil vormt. Dagelijks is hij met zijn collega onderweg om bij klanten in te meten, vloeren te leggen, gordijnen op te hangen en nog veel meer. Het komt maar zelden voor dat een klant zelf een vloer wil leggen, de gordijnen zelf wil ophangen of de nieuw aangeschafte zonwering eigenhandig wil monteren, is de ervaring. En dat is in de meeste gevallen ook beter, vindt Hans. “Neem het leggen van een PVC-vloer. Dat is geen eenvoudige klus. De ondergrond moet perfect egaal zijn om de vloer optimaal te kunnen leggen.” Hans en Hein Jan zijn echte vakmensen zoals je ze tegenwoordig nog zelden ziet, vertelt Colinda. “Ze zijn bedreven in het leggen van vloeren en trappen in allerlei materialen zoals PVC, marmoleum, vinyl en tapijt. Maar ze zijn ook thuis in ambachtelijke technieken die nodig zijn voor het leggen van authentieke traplopers. Verder draaien ze hun hand niet om voor het installeren van verschillende soorten raambekleding zoals shutters, houten jaloezieën en gordijnen. In de showroom laten we graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn op dit gebied.”

Afspraak maken of binnenlopen?
Van De Kamp Woninginrichting is een echt familiebedrijf. Officieel sinds 1948 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, maar de winkel vond zijn oorsprong al begin 1900. Met recht een winkel met ervaring. Ooit begonnen als een ‘Winkel van Sinkel’ met de naam Johannes van de Kamp Manufacturen en Galanterieën is de onderneming door de jaren heen geworden tot wat het heden ten dage is: een eigentijdse woninginrichter waar uitsluitend A-merken worden verkocht, waardoor kwaliteit en bijbehorende garantie gewaarborgd zijn. Een afspraak maken om op een vrijdag of zaterdag langs te komen kan via 0342 – 47 14 00.

Op woensdag en donderdag is de winkel zonder afspraak te bezoeken tussen 9.30 en 17.00 uur.

Van de Kamp Woninginrichting | Kerkstraat 16 | Voorthuizen | 0342-47 14 00 | www.vandekampwonen.nl