‘Weinig over van oorspronkelijke plattegrond’

Geplaatst op: 30-08-2022

Toen de familie Bergmans een nieuw appartement kocht in het complex Churchillstraat in Barneveld, hadden ze zo hun eigen ideeën over de indeling. Samen met Van de Kolk Bouw realiseerden ze hun droomhuis.

Hun nieuwe woonplaats had ook Nijkerk, Harderwijk of Putten kunnen zijn, vertelt Peter Bergmans. Wat hij en zijn partner op het oog hadden was een ruime, gelijkvloerse woning in de buurt van een centrum, met voldoende culturele en medische voorzieningen op loopafstand. “Op internet zagen we dit appartementencomplex voorbij komen. Het was halverwege 2020, midden in de coronatijd, en er waren nog zes appartementen vrij waaruit we konden kiezen.”

Wensenlijst
Hun keuze viel op een van de ruime appartementen met terras aan de voorzijde. Met Van de Kolk gingen ze vervolgens om tafel om de technische haalbaarheid van hun wensenlijst door te nemen. “Dat is het mooie van nieuwbouw, je kunt nog alle kanten op. Zo wilden we graag één grote ruimte voor de living en de woonkeuken. En bovenaan ons wensenlijstje stond een domoticasysteem om alle functies in huis te kunnen bedienen, ook als we in het buitenland zijn; de verlichting, verwarming, ventilatie, screens. Zelfs de wasmachine en de vaatwasser.”“Samen met Van de Kolk en vakbekwame installateurs is dit systeem geïnstalleerd. Als ik de badkamer inloop, gaat het licht automatisch aan. En als de zon schijnt, zakt de zonwering naar beneden. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, we zitten nog in de leerfase maar onze ervaring is nu al dat het gemak ervan onovertroffen is.”

Het realiseren van speciale wensen op bouwkundig en technisch gebied ging Van de Kolk goed af, vindt Peter. “Het is fijn om te werken met een aannemer die in oplossingen denkt. Klein voorbeeld: we wilden binnendeuren van de vloer tot aan het plafond. Daarin kregen we het advies om bovenaan ruimte te laten voor een kleine verlaging, om schuren tegen het plafond te voorkomen. Daar kom je zelf niet op. Ook hebben ze goed bouwkundig meegedacht over de aan- en afvoer van de luchtcirculatie en om het geheel optisch zo fraai mogelijk weg te werken.”

Leven in het Barneveldse
Het leven in het Barneveldse bevalt ze inmiddels prima, geeft Peter aan. “Het theater aan de overkant, het centrum in de buurt en het station op loopafstand, waardoor we binnen no time overal zijn waar we willen. Precies wat we voor ogen hadden dus.”

Uw eigen droomhuis bouwen?
Van de Kolk Bouw staat bekend als een flexibele, duurzame bouwer die kopers op maat kan bedienen. Het Garderense bouwbedrijf werkt niet vanuit standaard templates, maar gaat steeds weer op zoek naar wat een woning eigen maakt. Afgestemd op de persoonlijke woningbehoefte. In een bouwstijl en sfeer die bij u past en met materialen die afgestemd zijn op uw wensen. Benieuwd naar wat Van de Kolk Bouw in huis heeft? Heeft u zelf al ideeën? Of bent u nog op zoek naar een plan dat bij u past? Wij brengen u desgewenst in contact met een gekwalificeerde architect.