Voor alle slapers een matras

Geplaatst op: 21-09-2021

KOOTWIJKERBROEK – Slapen op een matras van gel. Hoe klinkt dat? Klanten die er bij Beddenspecialist Van Veldhuizen mee kennismaken, hebben meestal van tevoren zo hun bedenkingen. Totdat ze zo’n matras ter plekke uitproberen.

Geloof het of niet, maar klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat mensen op een Technogel matras tot 33% sneller in slaap vallen. En het wordt nog beter: de diepe slaap wordt met 45% verlengd. Het zijn overtuigende cijfers, maar de praktijkvoorbeelden zijn eigenlijk nog geloofwaardiger, vindt slaapexpert Elibert van Veldhuizen. Hij raadde het matras onlangs nog aan bij een klant met overgangsklachten. Veel zweten, snel warm, slecht slapen. De klant was razend enthousiast, dankzij het effect van de aangename temperatuur van het matras. Dat komt door de thermische regeling die de gel teweegbrengt, legt Elibert uit, en die voor deze mevrouw en voor veel andere ‘warmslapers’ een uitkomst is: de hoge thermische geleiding van Technogel zorgt ervoor dat de warmte van je lichaam wordt afgevoerd. Bovendien versterkt het gelpatroon de ventilatie en de thermische regulering van het matras.

Slechte slapers
Maar ook slechte slapers in het algemeen hebben baat bij het matras. Door het ontwerp in vijf zones, met extra buffer voor schouders en heupen en gerichte steun van de onderrug, lig je comfortabel zodra je in bed stapt en dat blijf je ook tot het tijd is om wakker te worden. “De gel past zich aan als water, maar biedt de steun van een stevige materie. Het past zich direct aan op je lichaamscontouren. Drukpunten verminderen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De gel vervormt eigenlijk in alle richtingen, waardoor je geen pijn en geen druk voelt.”

Echt waar!
En nog even over de wetenschappelijke studie, dat is écht geen reclamepraatje, verzekert Elibert. In het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift Psychology and Behavior werd recent een internationale studie gepubliceerd waarin de cijfers zwart op wit stonden: de dikke laag Technogel doet gebruikers 33% sneller in slaap vallen en verlengt de diepe slaap tot 45%. Maar even terug naar Kootwijkerbroek. Want daar is dit matras uit te proberen in de ruime winkel van Beddenspecialist Van Veldhuizen.

Donszacht…
En als je er dan toch bent, is het de moeite waard om even rond te kijken op de afdeling dekbedden. De buitentemperatuur gaat de komende weken veranderen, en dat vraagt om aandacht voor de dikte van je dekbed. Slapen veel mensen in de zomer onder een enkel dekbed, in het najaar en de winter is er meer nodig om lekker warm te blijven. Bij Beddenspecialist Van Veldhuizen is er veel dons wat de klok slaat. De voordelen van dons? Het voelt lekker licht op je lichaam, het neemt transpiratie en verdampingswarmte moeiteloos op, het heeft een hoge isolatiewaarde en geeft een behaaglijke warmte, wat met name gedurende koude nachten ideaal is.

Dat ‘wol’ ik wel!
Heb je liever wat meer gewicht op je lichaam, dan is een wollen dekbed een betere keuze. Paradepaardje bij Van Veldhuizen is het Bovenste Beste dekbed van dekbeddenmerk Texeler. “Dit dekbed is twee keer gekaarde lamswol en heeft een tijk van 90% Tencel en 10% wol. Dat maakt dit dekbed zo uniek; hierdoor is dit dekbed warm in de winter en lekker koel in de zomer. En het product is ook nog eens puur natuur én duurzaam.”

Uitproberen, testen, zelf ervaren? Kom langs in de winkel van Beddenspecialist Van Veldhuizen!

Beddenspecialist Van Veldhuizen | Garderbroekerweg 146 | Kootwijkerbroek | 0342 – 441 224 | www.beddenspecialist.nl/van-veldhuizen