De Vijf Gouden Schilders Regels

Geplaatst op: 28-09-2016

BARNEVELD – Het liefst zouden we ons huis snel én goedkoop laten schilderen. Maar concessies doen aan kwaliteit kost je uiteindelijk veel geld, weet r.vandbeek Schilders uit ervaring. Het vakmanschap van de échte schilder staat bij deze Barneveldse onderneming met stip op nummer 1. De vijf Gouden Schilders Regels op een rijtje. Want zó herken je de vakman!

_mg_3056

Samen met de klant
Samen met de klant tot het beste resultaat komen. Dat vraagt om een goede communicatie. Niet alleen van tevoren, maar ook tijdens de schilderbeurt. Want kleuren en structuren kunnen soms anders uitpakken dan ze van tevoren bedacht zijn. Dan moet je flexibel schakelen om samen met de klant tot het beste resultaat te komen. De vakschilders van r.vandebeek Schilders denken voortdurend mee met een klant en komen ter plekke met oplossingen als dat nodig is. En doen dus niet alleen maar wat er op hun briefje staat.

Afplakband
Afplakband is nog altijd een discussiepuntje tussen schilders onderling. Veel schilders passen deze methode met succes toe, maar er zijn er ook nog genoeg die het helemaal zonder doen. Met vaste hand wordt het glas (zoals dat heet) besneden. Dit bespaart tijd en resultaat mag er zijn. Het grote voordeel is dat er geen risico’s zijn op beschadiging van het schilderwerk op het moment dat de tape weer moet worden verwijderd.

_mg_3026Verf moet vloeien
Een mooie volle laag verf waarin je kunt zien dat de verf écht gevloeid heeft: de vakman draait er zijn hand niet voor om. Natuurlijk werkt een roller of spuitgereedschap sneller, maar een kozijn schilder je met een échte kwast. Alleen dan krijg je die mooie volle laag waarin er geen sinaasappel-reliëf ontstaat als er gerold is._mg_3031

Professioneel materiaal
Het is geen open deur, maar echt belangrijk: het gebruik van professionele materialen. Schilders doen teveel conc
essies op dat gebied. Door het gebruik van goedkope(re) producten is de opdrachtgever uiteindelijk duurder uit. Bij de grote merken is daar over nagedacht. Het droogt niet sneller dan de verwerkingstijd.

Haastige spoed…
Het snelste sauswerk is niet altijd of eigenlijk nooit het beste sauswerk. Het is erg verleidelijk om een grove rol te pakken. Het vult makkelijker en het gaat sneller. Maar zeker op een glad gestucte muur werk je met de fijne roller. Een muur moet je goed controleren, licht schuren, nauwkeurig voorstrijken, afplakken en dan afsauzen. Dat kost misschien wat extra tijd. Maar het is ontzettend belangrijk!

Lees meer over R.vandeBeek