Settelen in Kootwijkerbroek!

Geplaatst op: 14-11-2023

Een ruime woning waar ze niet al te veel aan hoeven te doen. Liefst in Kootwijkerbroek of Voorthuizen. Robert en Christie Koudijs vonden precies wat ze zochten.

Robert en Christie hebben al heel wat woningbezichtigingen achter de rug als ze in het voorjaar van 2020 de middenwoning aan De Maalsteen in Kootwijkerbroek binnenstappen. Hèrald van Ark van Midden Nederland Makelaars vist de sleutels uit zijn zak en dan zwaait de voordeur voor hen open. Eenmaal de drempel over komen ze via de ruime entree de woonkamer in, met uitzicht op de mooi aangelegde, door groen omsloten tuin. Rechts de open keuken, uitkijkend op de straat. “Ruimte, dat was het eerste dat ons opviel”, blikt Christie terug. “Niet alleen beneden, maar ook boven. Drie slaapkamers en een ruime zolder met twee afgetimmerde kamers en een zee aan bergruimte. We waren aangenaam verrast.”Klushuis? Niks voor ons!De woning was bovendien verzorgd afgewerkt, wat voor Robert en Christie een plus was. “We zijn geen echte klussers, en waren alles behalve op zoek naar een huis waar we maandenlang zouden moeten klussen. Niks voor ons. Deze woning is nog vrij nieuw, alles zag er netjes uit.”Na een eerste bod via Midden Nederland Makelaars was de koop snel beklonken. Ze hebben mazzel gehad, weet Christie. “Deze woning werd ons gegund door de verkopers vanwege wederzijdse kennissen die ons hadden getipt over het huis.”

Leuke periode
Op 27 juni kregen Robert en Christie dan eindelijk de sleutels in handen van hun allereerste koophuis en was het dik twee maanden klussen geblazen. Want ook al was de woning verzorgd en netjes, naar hun smaak was het nog niet. De witte keuken werd zwart gespoten, de muren kregen een frisse kleur, de vloeren beneden en boven werden vervangen, de kozijnen zwart gelakt en de trap gerenoveerd. “Vrienden en onze ouders hebben ons echt geweldig geholpen. En ook al waren we het soms aardig zat, terugkijkend was het vooral een leuke periode. Je doet het met elkaar en je ziet het huis onder je handen veranderen tot het huidige resultaat, wat tot op de dag vandaag helemaal naar onze zin is.”

Kootwijkerbroek
Als geboren en getogen Kootwijkerbroeker was de verhuizing naar De Maalsteen voor Robert een minder grote verandering dan voor Christie, die opgroeide op een ruime woonboerderij in Kootwijk.

“Een achtertuin die omsloten is tussen twee schuttingen was wel even wennen. Maar gelukkig zitten we lekker vrij en heb je achter het huis niet het gevoel dat je midden in een woonwijk zit. Bovendien zitten we hier in Kootwijkerbroek dicht bij familie en vrienden, is de supermarkt om de hoek en kunnen we veel op de fiets doen. En voor de ritjes naar Barneveld pakken we de auto óf de elektrische fiets.”