Metamorfose voor je keuken!

Geplaatst op: 13-05-2021

BARNEVELD – Je kent ze wel van televisieprogramma’s: complete huizen die onder handen worden genomen en daarna onherkenbaar zijn vergeleken met de oude situatie. Marcel Uleman van De Keukenvernieuwers doet niet heel veel anders: hij geeft keukens een compleet nieuwe look door ze als nieuw te maken.

Deze week nog rondde Marcel weer zo’n metamorfose af, vertelt hij. Een gele keuken met een bruin aanrechtblad veranderde in een paar dagen tijd in een witte keuken met een zwart aanrechtblad. Het aanrechtblad werd vervangen, maar de oude deurtjes bleken intact en werden mooi hoogglans wit gespoten en er weer strak en kaarsrecht ingehangen. “Toen het klaar was kwam haar moeder op bezoek. Ze dacht dat het een compleet nieuwe keuken was, ze zag niet eens dat de oude deurtjes er nog inzaten.”

Look-a-like nieuwe keuken
Klanten trekken bij Marcel aan de bel als oude keukendeurtjes gaan hangen, de folie loslaat, slijtplekken op het aanrecht verschijnen en ga zo maar door. Meestal gaat het om keukens van pakweg vijftien tot twintig jaar oud, vertelt Marcel. Dan zijn de meeste keukens wel ‘op’, en staan mensen voor de keuze: een nieuwe keuken, of de huidige keuken vervangen. En eigenlijk heeft de tweede optie alleen maar voordelen. Een keuken laten vernieuwen is goedkoper, beter voor het milieu, minder ingrijpend en eigenlijk net zo mooi als een écht nieuwe keuken. “Ik vraag mensen altijd: wat zou je kiezen als je een nieuwe keuken zou krijgen. Welke kleur aanrechtblad, de looks van je aanrechtkastjes, wat voor kranen en welke apparatuur zou je daarin willen? Ik kan het allemaal voor je maken.”Ook wordt regelmatig gekozen voor een dééls nieuwe keuken. Neem het aanrechtblad. Een belangrijk onderdeel in een keuken, want een blikvanger met groot oppervlakte. “Het keukenblad is het meest onderhevig aan gebruiksslijtage, maar ook een verkeerd neergezette hete pan kan sporen achterlaten op een werkblad. Soms is een beschadigd werkblad niet meer goed schoon te krijgen, bacteriën hebben vrij spel in kieren en gaten. Ik kan eenvoudig een aanrechtblad vervangen, eventueel met kranen en spoelbak erbij. Je keuken komt er in één keer compleet anders uit te zien. En je kunt het zo gek niet bedenken of ik kan het leveren. Laminaat, graniet en natuursteen, composiet, roestvrij staal, keramiek, zelfs glas en ga zo maar door.

Keukendeurtjes vervangen
Ook het vervangen van keukendeurtjes is een populaire ‘ingreep’ bij De Keukenvernieuwers, en minstens zo gezichtsbepalend. “Keukendeurtjes die scheef gaan hangen of de folie die loslaat of gaat scheuren: het gebeurt meestal bij keukens die een jaar of tien oud zijn. De lijm en de materialen die toen werden gebruikt waren eigenlijk niet echt van goede kwaliteit. Keukendeurtjes vervangen doen we voordelig en snel. Kies een kleur en een stijl, wil je met grepen of strak en greeploos? We bouwen zo bijvoorbeeld een traditionele keuken om naar een semi-greeploze keuken. Er is heel veel mogelijk. Alles eigenlijk.”

Gepimpt
De coronaperiode heeft een enorme piek opgeleverd in het aantal aanvragen bij De Keukenvernieuwers. “Mensen zitten meer thuis en lopen meer dan anders tegen de beperkingen van hun keuken aan. Maar ook mensen die een huis kopen schakelen ons in. In een keuken moet je je thuisvoelen en in een nieuw huis is dat niet altijd het geval. Een keuken die nog in goede staat is kan dan gemakkelijk ‘gepimpt’ worden naar je eigen smaak zodat het een mooie en warme plek in je huis wordt waar je jarenlang plezier van hebt.”

Zó denkt Marcel Uleman erover…
“Het is voor mij zo klaar als een klontje: veel mensen hebben een keuken waaraan ze op een of andere manier gehecht zijn. De indeling is goed, maar er hangen een paar deurtjes scheef of de lades schuiven niet meer helemaal zoals het hoort. Het werkblad kan versleten zijn of een beetje ouderwets. Dat maakt het werken in een keuken vaak minder prettig, maar om daarvoor een groot deel van de spaarrekening op te offeren, dat gaat de meeste mensen veel te ver. Door de moderne technieken van keukenrenovatie is dat ook helemaal niet nodig. Wij kunnen vaak zonder al te veel hak- en breekwerk een keuken in no-time een volledig nieuw gezicht geven. En, niet onbelangrijk, voor een fractie van de prijs die een nieuwe keuken u zou kosten. Bel of mail mij voor een vrijblijvende afspraak. Ik neem dan mijn monstercollectie mee zodat ik u het een en ander kan laten zien. Ik hoop u gauw te zien!”

De Keukenvernieuwers | Barneveld | 0342-49 22 33 | www.dekeukenvernieuwers.nl/marceluleman