Live Cooking met Sarah bij Van Manen Keukens

Geplaatst op: 10-02-2020

BARNEVELD – Pruttelende koffie. Een grote pan tomatensoep op het fornuis en een vers broodje in de oven. Ruik je het al? Ieder weekend vult de showroom van Van Manen Keukens zich met dit soort heerlijke geuren als Sarah Huijser samen met haar zusje Julia live de lekkerste gerechten kookt. Hoe ervaart deze enthousiaste studente haar bijbaantje?

Soms rol je ergens in en blijkt het zo goed te bevallen dat je niet meer anders wilt. Zo ook de 19-jarige pabo-studente Sarah. Via haar vader Léon Huijser, kwam ze binnen bij het bedrijf. In eerste instantie was het haar taak om de keukenopstellingen netjes bij te houden, maar al snel kwam daar een leuk extraatje bij.

“Koken was altijd al een hobby van me, maar veel ervaring had ik niet. Tot ik de kans kreeg om les te krijgen van een professionele kok, hier in de winkel”, vertelt ze. Al snel mocht ze zelf de Live Cooking zaterdagen verzorgen. “Ik maak alles vers, zonder pakjes of zakjes. Meestal kies ik een stuk of drie soepen en daarnaast serveren we wisselende broodjes, zoals uitsmijters, roerei met ham of een broodje brie of vitello tonato.”

Apparatuur zien en beleven

Sarah krijgt tijdens het koken vaak leuke reacties van klanten op haar werk. “Ik heb zelfs een adviesrol, want mensen kunnen me tijdens het koken alles vragen over de apparaten waar ik mee werk. Zoals de Bora Classic-kookplaat of de (stoom)ovens van Neff. Het zijn duurzame oplossingen voor de keuken en ik vind het leuk om te laten zien hoe ze werken en wat je er allemaal mee kunt. Maar mensen vinden het ook interessant om bijvoorbeeld de nieuwe Quookers in werking te zien.” Sarah in actie zien? Live Cooking is elke zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur in de showroom van Van Manen Keukens in het Woon Thema Centrum.

Andere Reportages