Keuken make-over met terrazzo

Geplaatst op: 21-09-2021

BARNEVELD – Je keuken een complete make-over geven? Een luxe keukenblad van terrazzo of beton geeft elke keuken meteen een ander aanzicht. Bij Schaffelaar Compagnie, de nieuwe showroom aan de Schoutenstraat in Barneveld, zijn meer dan 100 voorbeelden te bekijken.

Terrazzo en beton zijn dé trend in elke keuken, vertelt een enthousiaste Daan Gundelach. “Beide materialen lenen zich uitstekend voor een prachtig in het oog springend keukenblad. Maar ook in de horeca wordt het veel toegepast. Net als in buitenmeubilair zoals een mooie tuintafel. Het is stoer, het is luxe en robuust.” Met een betonnen aanrechtblad kies je voor een prachtige, unieke industriële look. De trend van dit moment.“Een werkblad van beton is niet alleen mooi en stijlvol, maar ook eigentijds én eigenwijs. Beton wordt gegoten. Dus de mogelijkheden en kleurstellingen zijn eindeloos.,” vertelt Daan.Is jouw keuken nog in goede staat, maar wil je graag een andere look? Vervang dan het aanrechtblad, tipt Gundelach. “Een betonnen blad geeft je keuken een stoere uitstraling, met een terrazzo blad haal je een stijlvolle eyecatcher in huis. Een betonnen of terrazzo keukenblad is ook de perfecte manier om een nieuwe budgetkeuken of keuken van Ikea een upgrade te geven!”Waar beton zich uitstekend leent voor een robuuste keuken, wordt terrazzo vaak toegepast in een setting die vooral ook super chique moet zijn, vertelt Daan. “Terrazzo is eeuwenoud en trendy tegelijk. Dat zit zo: eeuwen geleden werden er al voor allerlei toepassingen marmeren blokken uit marmergesteente gezaagd. Daar kwam natuurlijk ook allerlei restmateriaal bij vrij dat aanvankelijk niet gebruikt werd. Maar de arbeiders in de groeves waren zo slim om dit restmateriaal voor hun eigen woningen te gebruiken.”

Terrazzo wordt gemaakt van natuursteenkorrels die in allerlei kleuren en groottes verkrijgbaar zijn. Samen met een bindmiddel van cement wordt een soort beton gevormd. Als dat eenmaal geslepen is ontstaat er een prachtig glad materiaal. “In het terrazzo kunnen we alle mogelijke soorten en groottes natuurkorrels kwijt. Het is zelfs mogelijk om er glas in te verwerken, waardoor het een prachtige glinstering krijgt.”Wie zijn keuken een make-over wil geven doet er goed aan om zich op terrazzo te oriënteren, aldus Daan. “Je keuken krijgt in één keer een totaal ander aanzicht. Uiteraard wordt het ook vaak toegepast bij nieuwe keukens. Je kunt ervoor kiezen om een degelijke budgetkeuken van bijvoorbeeld IKEA aan te schaffen en dan wél helemaal uit te pakken met het keukenblad.”

In 6 stappen naar een uniek aanrechtblad

1. Bezoek onze showroom. Je vindt hier 100+ stalen van terrazzo en betonnen keukenbladen.
2.We denken met je mee over opties en uitsparingen voor bijvoorbeeld een spoelbak, kookplaat of Quooker.
3.Je geeft de maten van jouw keuken door. Wij sturen je binnen 2 werkdagen een offerte voor je nieuwe keukenblad.
4.We komen jouw keuken nauwkeurig inmeten. Bij een nieuwe keuken lever je een tekening of productblad aan.
5.Wij maken binnen 4 weken op ambachtelijke wijze jouw keukenblad.
6.Een team van professionele monteurs verwijdert in 1 dag het bestaande blad en plaatst het nieuwe blad.

Schaffelaar Compagnie | Schoutenstraat 6a | Barneveld | 0342 – 841 353 | www.schaffelaarcompagnie.nl