Janse & Berkhof Tuinen: top in aanleg, sterk in service

Geplaatst op: 25-10-2016

BARNEVELD – De een blinkt uit in tuinontwerp en -aanleg. De ander is sterk in service en onderhoud. Voeg dat samen en je hebt een ijzersterk hoveniersbedrijf. Het is precies wat Dirk-Jan Janse en Jan Berkhof dit jaar deden. Onder de naam Janse & Berkhof Tuinen willen ze Barneveld en omstreken veroveren.

De twee jonge hoveniers runden tot voor kort hun eigen bedrijf: Janse Buitenwerken en Living Creation. Achter de schermen werkten ze al regelmatig samen. ,,We vullen elkaar goed aan en kwamen dan ook tot de conclusie dat het veel efficiënter is om samen één bedrijf te vormen. Dan kunnen we ons ook allebei concentreren op wat we het leukst vinden en goed in zijn”, vertelt Dirk-Jan Janse.

Nederlands Kampioen
Jan Berkhof heeft de groenste vingers van het stel. Al tijdens zijn vakopleiding werd hij twee keer (2006 en 2007) Nederlands Kampioen Tuinaanleg. De Kootwijkerbroeker is bovendien sterk in het ontwerpen van tuinen. Zijn werk wordt gekenmerkt door
een combinatie van strakke zichtlijnen en sfeervolle planten, waardoor de tuinen rust uitstralen.

Janse vult hem goed aan op het gebied van onderhoud en specialistische tuinwerkzaamheden. De Barnevelder is bijvoorbeeld gespecialiseerd in boomverzorging en het kappen van bomen. ,,Daarnaast focus ik sterk op goede service, duidelijke communicatie en persoonlijk klantcontact. Daar wil ik om bekend staan. Onze klanten geven ons vertrouwen en dat wil ik waarmaken. Door goed werk te leveren, maar ook door bijvoorbeeld overlast voor de buren zoveel mogelijk te beperken.”

img_2835

Tuinaanleg
Janse & Berkhof Tuinen is een allround hoveniersbedrijf. Klanten kunnen er terecht voor alle vragen op tuingebied. ,,Van een kleine tuin achter een middenwoning tot een grote villatuin of de buitenruimte rond een kantoor; we gaan steeds op zoek naar wat het beste past. Aan de hand van persoonlijke wensen en de stijl van de woning probeer ik een vernieuwend tuinconcept neer te zetten. Met een slimme vlakverdeling en een uitgekiend beplantingsplan dat de tuin onderhoudsvriendelijk houdt”, vertelt Jan Berkhof.

Beide hoveniers hebben een passie voor groen en maken het liefst tuinen waarin bomen, planten, grassen en kruiden de hoofdrol spelen. De paden en terrassen waar je heerlijk kunt zitten met je gezin, familie of vrienden worden daarbinnen ingebed. ,,Dat doen we bijvoorbeeld door een terras te omzomen door een beukenhaag. Dat geeft beschutting en zorgt meteen voor diepte in de tuin. Daar geven we ook altijd uitleg over, want als je een tuinontwerp begrijpt heb je er ook meer plezier van”, zegt Dirk-Jan.

Een groen tuin hoeft niet veel tijd te kosten, vult Jan hem aan. ..Door te kiezen voor de juiste bodembedekkers voorkom je veel onkruid en wildgroei. Je tuin blijft er daardoor mooi uitzien, terwijl je er weinig omkijken naar hebt.”

overzicht-2

Tuinonderhoud
En als je zelf geen groene vingers hebt of geen tijd of zin hebt om zelf in de tuin aan de slag te gaan? Dan neemt Janse & Berkhof Tuin het tuinonderhoud van je over tegen redelijke prijzen. Of het nu gaat om een voorjaarsbeurt of het winterklaar maken van uw tuin. Het maaien van een gazon of het snoeien van boompartijen. Een grote eenmalige opknapbeurt of structureel tuinonderhoud op basis van een onderhoudscontract.

Lees meer over Janse Berkhof Tuinen