Houd de hitte buiten deze zomer!

Geplaatst op: 05-07-2021

 
BARNEVELD – Ook puffend van de warmte in bed gelegen de afgelopen tijd? Als de warmte eenmaal je woning is binnengedrongen, kan het lastig zijn om deze er weer uit te krijgen. Voorkomen is daarom beter dan genezen. En dat doe je met goede zonwering.

Wie een nieuwbouwwoning koopt wordt straks de trotse eigenaar van een BENG-woning: een bijna energieneutraal gebouw. Het Bouwbesluit 2012 wordt per 1 januari 2022 namelijk vervangen door nieuwe wetgeving. De huidige EPC-eis van een woning wordt nóg verder aangescherpt. Het gaat dan niet alleen om energiebesparing, maar ook om de inzet van duurzame energie en het voorkomen van koelbehoefte. Dat wil zeggen dat goede zonwering verplicht wordt, legt Richard den Boer, verkoopspecialist bij Buiten-Goed uit. “Want zeker nieuwbouwwoningen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat je ze, eenmaal opgewarmd, bijna niet meer koel krijgt. De oplossing? Goede zonwering.”

De absolute top: Warema
Buiten-Goed is al vele jaren specialist op het gebied van zonwering en de steeds warmere zomers in ons land trekken meer klanten dan ooit naar de showroom op bedrijventerrein De Harselaar. “Welk type zonwering het beste bij jouw woning past, is afhankelijk van wat je ermee wilt bereiken”, vertelt Richard. “Het meest efficiënt is buitenzonwering, omdat die voorkomt dat de warmte van de zon überhaupt binnen komt. Wij leveren zonwering van Europees marktleider Warema. Een oerdegelijk merk met werkelijk alle mogelijke soorten zonwering in het assortiment.”

Screens en rolluiken
Een bekende oplossing zijn screens en rolluiken. “Simpel maar doeltreffend. Je creëert direct schaduw. Er zijn ook rolluiken die geleverd kunnen worden met een geïntegreerde hor om insecten te weren De Warema-rolluiken verminderen bovendien de kans op inbraak. Nadeel van een rolluik of donker doek voor je ruiten is alleen dat je het uitzicht naar buiten sterk vermindert.”

Buitenjaloezieën
Wil je dat niet, dan adviseert Richard buitenjaloezieën. “Daarmee houd je volledig zicht naar buiten en kun je bovendien zelf bepalen hoeveel lichtinval je wilt hebben. Ook kun je de inkijk naar binnen goed managen. Het idee is hetzelfde als bij jaloezieën voor binnen uiteraard, alleen heb je bij binnenzonwering de warmte eigenlijk al in huis. Warema levert haar buitenjaloezieën met een handig besturingssysteem, waarmee je ze via een hand- of wandzender of zelfs met een app kunt bedienen. Ook is een combinatie met een weerstation mogelijk. Zo kun je de jaloezieën automatisch laten zakken als de zon begint te prikken. Of juist inklappen als het te hard gaat waaien.”

Schaduwrijk in de tuin?
Natuurlijk heeft Buiten-Goed ook veel fijne zonwerende oplossingen voor wie lekker schaduwrijk in de tuin wil zitten. Richard: “Denk aan knikarmschermen en uitvalschermen voor boven het terras. Wel kan er, zeker als je een groter oppervlak wilt afschermen, veel kracht op de gevel komen te staan.” Daarvoor heeft Warema een superoplossing: de pergolazonwering. “Daarbij wordt het doek ondersteund met twee staanders. Hierdoor kun je enorme oppervlakten beschaduwen, tot wel 6,5 meter breed en 6 meter diep. Zit je binnen? Dan laat je de zonwering gewoon naar binnen schuiven in een cassette, zodat je toch optimaal licht hebt in huis. Dankzij een speciaal geleidingssysteem is de zonwering bovendien enorm sterk en windvast.”

De zonwering van Warema is perfect te combineren met de serres en tuinkamers die Buiten-Goed verkoopt. “Bovendien krijg je bij ons een gedegen en eerlijk advies én verzorgen wij de vakkundig montage bij je thuis.”

Buiten-Goed: alles voor in en rond de tuin
Natuurlijk is de zomer een periode om volop van te genieten. Lange avonden in de tuin, barbecueën of een tijdschrift lezen: heerlijk! Ook dat maakt Buiten-Goed mogelijk. De Barneveldse onderneming staat landelijk bekend als specialist op het gebied van onder meer terrasoverkappingen, veranda’s, tuinkamers, vouw- en schuifwanden, kassen en zonwering. “Naast Warema werken we daarvoor samen met Solarlux en andere grote merken als Pext, Janssens en A.C.D.”, vertelt Richard den Boer.
Ook een tuinoverkapping vergroot de mogelijkheden en het comfort van het buitenleven enorm. “Een overkapping kan tegen de woning worden gemonteerd, maar ook vrijstaand worden geleverd. Van douglas hout, maar ook van materialen zoals aluminium en smeedijzer. Zo is er altijd een product dat past bij de stijl van jouw woning.”

Buiten-Goed | Marchandweg 4 | Barneveld | 0342-49 12 02 | www.buiten-goed.com