‘Eén geheel maken van huis en tuin’

Geplaatst op: 13-05-2021

BARNEVELD – We maken van onze woning en de ruimte buiten graag één geheel. Bijvoorbeeld door materialen uit het interieur ook in de tuin te gebruiken. De buitenmensen van Van den Hoorn houden deze trends nauwlettend in de gaten, en zetten voor de Woonkrant de top 3 van Binnen naar Buiten Trends op een rijtje.

Keramische tegels
In trek voor binnen en buiten zijn keramische tegels. Niet zo vreemd, want ze hebben een flink aantal eigenschappen die buiten prima van pas komen om er lang van te kunnen genieten. Keramische tegels zijn vorstbestendig, keihard en slijtvast. Krassen maken geen schijn van kans op deze stijlvolle bikkels. Omdat ze zo compact zijn, laten deze tegels nauwelijks vuil en vocht door en krijgen vlekken nauwelijks kans. Lekker de barbecue aansteken dus boven deze mooie tegels.

Bij Van den Hoorn vind je keramische tegels in 100 verschillende kleurtinten en ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Ook bijvoorbeeld in 6 centimeter dikte, waardoor ze geschikt zijn voor de oprit. Dit is een van de toppers binnen de innovatieve GeoCeramica-serie. Deze serie combineert de schoonheid van Italiaans keramiek met de praktische voordelen van beton; het beste van twee werelden. De tegels van GeoCeramica hebben alle testen met succes doorstaan, en gebruikers zijn enthousiast over de betonnen drager onder de tegel: een echte uitvinding want eerder moest er altijd een vijf centimeter dikke ondergrond onder keramiek. Deze tegels kunnen dankzij de waterdoorvoerende drager direct op zand worden gelegd. Hierdoor kan deze keramische sierbestrating nu ook makkelijk, snel en tegen relatief lage kosten in vergelijking tot normale keramische tegels worden gelegd.

Wanneer je kiest voor keramische tegels in je tuin, kan je ze het beste plaatsen op een drainerende mortelondergrond. Dunnere keramische tegels vragen om een stevige fundering. Naast het verwerken van de tegels in cement, of op een bed van split, is het ook mogelijk de tegels te verwerken op bestaande tegelvloeren, betonvloeren, bitumen en daken door middel van zogenaamde tegeldragers.

Lichtplan
Nog een trend waar het interieur haar steentje flink aan heeft bijgedragen in de afgelopen jaren? Aandacht voor een goede verlichting in de tuin en onder de veranda. Waren buitenlampen voorheen met name praktisch (lees: fel en ongezellig), tegenwoordig zijn het echte sfeermakers. Een goed verlichtingsplan zorgt voor voldoende contrast. Niet te veel en niet te weinig verlichting. Je tuin hoeft niet één grote lichtzee te worden, zorg ook voor donkere plekken in de tuin, want zo springen de verlichte plekken er beter uit. Je maakt je lichtplan spannend door buitenlampen met groot of fel licht af te wisselen met armaturen die klein of zacht licht geven. Dit maakt je lichtplan interessanter. Bij van den Hoorn vind je onder meer lampen en spots van In-Lite; een jong Nederlands bedrijf dat toonaangevende led buitenverlichting ontwerpt. Een ander merk is LightPro, waarin de kleur zwart en strakke lijnen een hoofdrol spelen.

Visgraat buiten?
En dan dé trend voor binnen die ook zijn weg naar buiten toe heeft gevonden: het visgraatpatroon. Je moet er wel een stratenlegger voor vinden die hier zijn hand niet voor omdraait, maar dan héb je ook wat! Ideaal hiervoor zijn gebakken steentjes. Liever geen visgraat? Klanten van Van den Hoorn combineren gebakken stenen vaak met tegels, om zo een speels en sfeervol geheel te creëren.

Groen én gras maken mensen gelukkig!
Het team van Van den Hoorn houdt zich uiteraard ook bezig met de gevolgen die de klimaatverandering met zich meebrengt. Dat betekent dat je er oplossingen vindt voor de regulering van regenwater, maar ook dat GROEN in de tuin de nodige aandacht krijgt. En wat is er nou groener dan gras? Van den Hoorn kweekt al meer dan 40 jaar graszoden aan de randen van de gemeente Barneveld. Het grote voordeel daarvan? Als graszodenkwekerij kan Van den Hoorn snel én voor een nette prijs graszoden leveren van uitstekende kwaliteit. De zoden worden dagelijks vers afgesneden en zijn dus ook dagelijks vers af te halen. Kies je liever voor kunstgras? Van den Hoorn heeft drie verschillende soorten te koop die bijna niet van echt te onderscheiden zijn dankzij de matte uitvoering.

Van den Hoorn Bestratingsmaterialen & Graszodenkwekerij | Oostlaan 3 | Barneveld | 0342-41 22 54 | www.vandenhoornbarneveld.nl