Van enkel naar dubbel glas?

Geplaatst op: 30-09-2016

BARNEVELD – Zit je lekker op de bank in je woonkamer, voel je weer die tocht in je nek. Toch maar weer de verwarming een graadje hoger.
Sta je net als vele tienduizenden andere Nederlanders voor de keuze wel of geen HR++-glas? Veel mensen hikken er tegenaan, weet Arwin van de Beek van Beek Glas uit ervaring. Want wat kost dat wel niet? En hoe lang zit je dan in de rommel en in de kou? En levert het nou echt die flinke besparing op je stookkosten op? En past dat glas überhaupt wel in de huidige kozijnen? ,,Het vervangen van het glas of de kozijnen is een klus, maar echt niet zo’n grote als sommige mensen denken’’, relativeert Arwin van Beek. ,,Je kunt in twee dagen tijd een complete woning van HR++-glas voorzien zonder dat het huis ‘s nachts opengesteld wordt aan de elementen. En het geeft weinig rommel in huis.
De kosten?
Die heb je in de meeste gevallen in zes tot tien jaar terugverdiend. Gegarandeerd. Een simpele rekensom aan de keukentafel overtuigt eigenlijk altijd, vertelt Arwin. ,,Enkel glas vervangen door HR++-dubbel glas geeft een rendement dat vergelijkbaar is glas-automet een rente van 5 procent op een spaarrekening. Als je budget het niet toelaat om alle ruiten in de woning te vervangen door hoogrendementsglas of dubbel glas, dan kun je ervoor kiezen om een aantal ruiten te vervangen. Bijvoorbeeld de ramen in de ruimten waar je het vaakste stookt, zoals de woonkamer of keuken, want daar kun je dan ook het meest besparen op de stookkosten. Daarnaast blijft het ‘s zomers ook aanzienlijk koeler in huis wat weer voor extra comfort zorgt.’’

Kozijnen
Oudere huizen hebben vaak dunne kozijnen. Om dubbel glas te realiseren moeten deze kozijnen vaak gerenoveerd worden. Dat
kan heel eenvoudig. HR++-glas is altijd mogelijk, zelfs in draai- en dakramen.
Ventilatie
Naast het vervangen van het glas of de kozijnen heb je ook de keuze om ventilatieroosters te laten plaatsen. Die zorgen voor een drogere lucht in huis, waardoor schimmels en houtrot worden voorkomen. Ventilatieroosters zijn daardoor goed voor de gezondheid. Daarnaast wordt drogere lucht sneller opgewarmd, waardoor je minder stookkosten hebt. Natuurlijk kan je ook een raampje opendoen, maar dat is inbraakgevoelig, tipt Arwin. Het advies over en het eventueel plaatsen van roosters hoort bij een standaard ventilatieplan bij Beek Glas.
Subsidie!hr-glas
De overheid stimuleert initiatieven om energie te besparen en de duurzaamheid te bevorderen. Het is sinds 15 september 2016 mogelijk om subsidie te krijgen op isolatie- en triple glas. Belangrijk verschil met de regeling die voor de crisisjaren gangbaar was, is dat een woningeigenaar alleen subsidie kan aanvragen als hij minimaal twee soorten energiebesparende maatregelen laat uitvoeren. Op de website www.glasinbeeld.nl vind je meer informatie.

Waarom Beek Glas?
Een eerlijk advies. Open communicatie. Gewoon aan de keukentafel of als je dat liever wilt, telefonisch of per mail. Arwin van de Beek doet niets liever dan zijn klanten van de juiste informatie en van een gedegen advies voorzien. Om vervolgens vakwerk af te leveren. Neem contact op via 06-17238361 of info@beekglas.nl.

Lees meer over R.vandeBeek