Blij met behang op de muur!

Geplaatst op: 20-12-2021

BARNEVELD – Steeds meer mensen besteden het maar al te graag uit voor een perfect eindresultaat; behangen! Bij R. van de Beek Schilders worden daarom steeds meer schilders opgeleid tot behanger, zodat een verf- én behangklus in één moeite door kunnen.

Behang alleen in de slaapkamers op de bovenverdieping? Welnee, dat is verleden tijd. Anno 2021 wordt er ook voor de benedenverdieping meer durf en dús kleur en printjes aan de dag gelegd. En daar leent behang zich natuurlijk bij uitstek voor. Eerst even inspiratie opdoen. Je kijkt op Pinterest, bladert in woonmagazines en brengt een bezoekje aan de behangwinkel. En dan kom je erachter (help!) dat de mogelijkheden eindeloos zijn.Kies zeker voor de benedenverdieping voor een zware kwaliteit behang, tipt Rudy van de Beek. En dan kom je al gauw uit bij de betere merken. Farrow & Ball bijvoorbeeld, met behang gebaseerd op dessins uit de 18de en 19de eeuw maar met een twist naar deze tijd. Arte, met behang dat net even anders is en speciaal gemaakt om dat ene wandje in je kamer prachtig tot zijn recht te laten komen. Ook de behangcollectie van Little Greene mag er zijn, met tijdloze patronen en ontwerpen die gebaseerd zijn op de originelen die gevonden zijn in gebouwen van National Trust in Groot Brittannië. Of het bekende merk Eijffinger, met eigentijds behang speciaal ontworpen en afgestemd op de woontrends van nu. Favoriet is ook het Scandinavische merk Boras Tapeter, met behang in rustige kleuren en patronen in een matte uitvoering.

De Kleurenwaaier
Klanten van R. van de Beek worden standaard getipt voor de Kleurenwaaier in Maarsbergen, vertelt Rudy van de Beek. Deze ambachtelijke Verf & Wonen Speciaalzaak op de Utrechtse Heuvelrug heeft werkelijk álle relevante merken in huis. “Wil je onze behangers inschakelen, dan nemen we desgewenst de maten op en rekenen we precies uit hoeveel meters behang nodig zijn om de klus te klaren. Je bestelt online of in de winkel de behang van je keuze en we zorgen er vervolgens voor dat de klus geklaard wordt door onze vakmensen.Naast binnen- en buitenschilderwerk en professioneel behangen, blinkt R. van de Beek Schilders uit in een derde specialisme: houtrotherstel. Door heel Nederland voeren de specialisten professionele houtrotreparaties en kozijnrenovaties uit.

Lamineren van houtrot
Beginnend houtrot is vaak goed en mooi weg te werken met een reparatiemiddel voor hout. Ook kleine schades zijn met zo’n reparatiemiddel te repareren. De gerepareerde plek is net zo sterk als hout. Je kunt er bijvoorbeeld gewoon in schroeven of spijkeren. “Grotere houtrotplekken en schades zijn het beste te repareren door het slechte hout te verwijderen tot op het gezonde hout. Vervolgens plaatsen we een nieuw stuk hout, dat we verlijmen met epoxy. Dit heet lamineren. Je ziet er na afloop niets meer van.”

Soms is houtrot al behoorlijk vergevorderd. Het zit dan bijvoorbeeld al achter de glaslijn. Dan is de beste oplossing om de volledige dorpel of kozijnstijl te vervangen. “Daarna kan een kozijn weer jaren mee. Dit is best een ingrijpende reparatie, maar het is voordeliger en duurzamer dan het plaatsen van een compleet nieuw kozijn.”

Voorkomen van houtrot
Houtrot ontstaat als vocht en lucht het houtwerk binnendringen. “Je voorkomt houtrot door vakkundig periodiek onderhoud van schilderwerk en kitranden. Als ik door Barneveld rijd zie ik zóveel woningen die schreeuwen om onderhoud. Vaak weten mensen niet dat ze in hun eigen dorp een bedrijf kunnen inschakelen die de klus voor ze kan klaren!” R. van de Beek Schilders stuurt je graag een offerte op maat. Kijk op www.houtherstel.nl!

R. van de Beek Schilders | Anthonie Fokkerstraat 27 | Barneveld | 0342-404 600 | www.beekschilders.nl