Zaterdag 30 september zonder afspraak huizen bezichtigen

Geplaatst op: 25-09-2017

September 2017

NIJKERK – Tientallen woningen in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen doen op zaterdag 30 september mee aan de NVM Open Huizen Dag. De huizen zijn deze dag tussen 11.00 en 15.00 uur vrijblijvend en zonder afspraak te bezichtigen.

De Open Huizen Dag is ideaal voor wie op zoek is naar een nieuwe woning. Je kunt je namelijk in korte tijd heel breed oriënteren. Dat kan bijvoorbeeld door een top-5 van woningen te maken, die je tijdens een snel bezoek keurt. Je kunt dan op een later tijdstip via de verkopende makelaar een uitgebreide bezichtiging inplannen bij de woningen die je aanspreken.
Het loont de moeite om je in aanloop naar de Open Huizen Dag goed te oriënteren op Funda. In de aanloop naar de dag is er vaak een sterke toename van het aantal te koop aangeboden woningen. Bovendien passen sommige verkopers vlak voor Open Huizen Dag de vraagprijs van de woning aan. Uit onderzoek blijkt dat deelname aan de Open Huizen Dag de kans vergroot om de woning snel te verkopen. Alle woningen in Nijkerk en Hoevelaken die deelnemen aan de Open Huizen Dag zijn te vinden op Funda.nl.

Tips voor woningzoekers
Maak een lijstje van woningen die je wilt bezichtigen. Ga bijvoorbeeld voor de vijf woningen die je het meest aanspreken. Stippel een slimme route uit langs de woningen. Je hebt vier uur de tijd om binnen te kijken dus je moet snel zijn! Het is handig om je route in de week voor de Open Huizen Dag alvast even te rijden en de omgeving te bekijken. Doe dit bijvoorbeeld ‘s avonds, want dan zie je onder meer hoe het gesteld is met de parkeergelegenheid in de wijk.

Stel voor jezelf vast hoe lang je maximaal in een woning wilt kijken. Houd je daaraan, zodat je ook genoeg tijd hebt in andere huizen. Bedenk dat het gaat om een eerste indruk. Je kunt altijd nog een uitgebreide bezichtiging plannen.

Probeer alle belangrijke ruimtes te bekijken. Denk ook aan de zolder, schuur of berging. Let niet alleen op de sfeer en indeling van de woning, maar check ook globaal de onderhoudsstaat van de woning. Kijk bijvoorbeeld naar vochtplekken, scheuren of afgebladderd schilderwerk. Is je eerste indruk niet goed? Ga dan gewoon door naar de volgende woning. Zet eventueel een paar reservewoningen op je lijst voor het geval er veel woningen tegenvallen. Leg per woning vast wat je wel én niet aanspreekt. Vraag eventueel of je foto’s mag maken. Zo kan je later thuis rustig een goede keuze maken.

OOK INTERESSANT