Dat wordt mooi wonen straks!

Geplaatst op: 28-06-2018

NIJKERKERVEEN – Er wordt flink doorgewerkt in de nieuwbouwwijk Het Nieuwe Veen II aan de westkant van Nijkerkerveen. Naar verwachting levert Heijmans Huizen de 16 woningen op in het eerste kwartaal van 2019.

Met de bouw van deze woningen in Het Nieuwe Veen II nadert Deelplan 2 zijn voltooiing. De nieuwbouwwijk aan de westkant van Nijkerkerveen bestaat uit 150 huizen. De bouwstijl is geïnspireerd op de jaren ’30 en ’50. Opvallend zijn bijvoorbeeld de sfeervolle erkers en de diversiteit in kapvormen. Hierdoor heeft elk deel van de wijk zijn eigen uitstraling en sluiten deze mooi aan bij de dorpse sfeer van Nijkerkerveen.

Alle woningen in Het Nieuwe Veen II zijn verkocht. Wethouder Patricia van Loozen (gemeente Nijkerk) en Erik Vos (directeur Heijmans Huizen) legden vorige maand samen de verdiepingsvloer van een woning in Het Nieuwe Veen II. Dat gebeurde onder toeziend oog van de toekomstige bewoners van de 23 woningen die op dit moment gebouwd worden. Het gaat om 7 nultredenhuurwoningen voor de woningstichting, 6 twee-onder-een-kapwoningen en 10 middenwoningen. Het feestelijke moment op de bouwplaats was een mooie gelegenheid voor kopers om hun toekomstige buren te ontmoeten en kennis te maken met de bouwers. Samen werd geproost op een voorspoedig verloop van het verdere bouwproces.

Landelijk

Het Nieuwe Veen II is gelegen in een groene en landelijke omgeving. De architect heeft zich bij het ontwerp laten inspireren door bouwstijlen uit de jaren ’30 en ’50 en dat is terug te zien in kenmerken als de riante dakoverstekken, gekeimde gevels en de roedeverdeling van de kozijnen. Door het gebied slingert een dorpsstraat die wordt ontsloten aan de Vrouwenweg en de Westerveenstraat. Deze straat zal in beeld gaan lijken op de oudere straten binnen het dorp. Achter deze straat zijn de woningen gesitueerd in een meer hofachtige structuur.

De woningen zijn voorzien van hedendaags comfort en ruimte: de woningen beschikken stuk voor stuk over royale kamers en lekker veel bergruimte. In het ontwerp is uitvoerig stilgestaan bij energiebesparing. Zo worden alle woningen uitgerust met hoogwaardige isolatie, zonnepanelen en vloerverwarming op de begane grond. Ook op het gebied van huisdomotica zijn deze woningen vooruitstrevend. De meeste woningen zijn voorzien van een elektrische installatie volgens Heijmans SlimWonen. Dit concept maakt het mogelijk de woning te besturen met behulp van tablet of smartphone.

Heijmans Huizen

Heijmans Huizen is als projectontwikkelaar onder meer betrokken bij de verdere uitbreiding van nieuwbouwwijk Doornsteeg in Nijkerk. “Door de jaren heen hebben we een mooie band opgebouwd met deze regio”, vertelt Jeroen van Dijken van Heijmans. “Waar we trots op zijn is dat kopers uit eerdere nieuwbouwprojecten in de regio onze manier van werken waarderen met een 7,8 en zeer te spreken zijn over de kwaliteit van de woningen die we afleveren. Die kwaliteit blijven we ook de komende jaren graag waarmaken in Nijkerk en omgeving.”

OOK INTERESSANT