Woonpark Hoevelaken krijgt politieke zegen

Geplaatst op: 06-12-2016

December 2016

HOEVELAKEN – De bouw van Woonpark Hoevelaken is een stap dichterbij, nu de Nijkerkse gemeenteraad heeft ingestemd met de randvoorwaarden voor het bouwplan. Er mogen maximaal 180 woningen komen, waarvan minimaal 35% moet bestaan uit sociale woningbouw.

Woonpark Hoevelaken komt te liggen aan de Westerdorpstraat, op de kantoorlocatie van BPD (voorheen Bouwfonds). Het plan voor de nieuwe wijk werd dit jaar meerdere keren besproken door de Nijkerkse raad. Daarbij was de inpassing van de woningen in de omgeving steeds een heet hangijzer.
In het aangepaste plan is daar rekening mee gehouden. Woningen moeten niet hoger worden dan 11 meter, het appartementencomplex krijgt een maximale hoogte van 14 meter. Bovendien is vastgelegd dat er niet aan de rand van het park gebouwd mag worden, zodat het gebied een open karakter houdt.
Bewoners kunnen straks via twee kanten bij hun woning komen. De hoofdingang blijft op de huidige plek en ook de parkeergarage onder het kantoorgebouw blijft behouden. Aan de westkant van het woonpark komen nog eens twintig parkeerplaatsen.

Vrijwel alle politieke partijen konden zich in deze kaders vinden. Alleen de ChristenUnie/SGP was van mening dat het plan een te grote inbreuk heeft op het huidige groene karakter van het gebied. De partijen gaven – op initiatief van PRO21 – wethouder Wim van Veelen wel unaniem een opdracht mee. Van Veelen moet samen met BPD een duurzaamheidsvisie opstellen waarin in ieder geval wordt vastgelegd dat ‘per saldo energieneutrale bebouwing beter wordt gerealiseerd en het convenant Duurzaam Beton van toepassing is.’
Van Veelen gaf aan dat hij die handschoen graag oppakt. De komende tijd moeten de plannen voor het woonpark verder uitgewerkt worden. De bouw van de woningen zal zoals het er nu naar uitziet medio 2018 van start gaan, meldt BPD op de website woonparkhoevelaken.nl.

Woonpark Hoevelaken komt te liggen aan de Westerdorpstraat, op de kantoorlocatie van BPD.

OOK INTERESSANT