Woningmarkt plust opnieuw

Geplaatst op: 09-05-2017

Mei 2017

Verkoopprijzen stijgen, huizen sneller verkocht in gemeente Nijkerk

NIJKERK – De opleving van de woningmarkt in de gemeente Nijkerk heeft zich ook in het eerste kwartaal van dit jaar doorgezet. Er werden 228 woningen verkocht, ruim 21 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van makelaarsorganisatie van NVM. Het gaat om gecombineerde cijfers van de gemeente Barneveld en Nijkerk. Opvallend is dat vooral de grotere en duurdere woningen in trek zijn. Het aantal verkochte hoekwoningen (+37,5%), twee-onder-een-kapwoningen (29,3%) en vrijstaande huizen (+51,1%) steeg relatief sterk, terwijl er juist minder appartementen (-24,4%) van eigenaar verwisselden.

Verkopers profiteren volop van de aantrekkende markt. Zij raakten hun huis sneller kwijt. Verkochte woningen stonden gemiddeld 81 dagen te koop in het eerste kwartaal van dit jaar. Zo snel ging het in de afgelopen vijf jaar nog nooit.

Ook de prijzen van verkochte woningen zitten nog altijd stevig in de lift. Kopers betaalden gemiddeld bijna 6 procent meer voor een huis. De gemiddelde transactieprijs kwam uit op 299.000 euro per huis en 2310 euro per vierkante meter. De aantrekkende markt heeft ook een keerzijde: het aanbod aan beschikbare woningen daalt snel. Wie in Nijkerk een huis zoekt, heeft momenteel nog keuze uit zo’n 295 bestaande woningen op Funda. De belangrijkste huizenzoeksite maakte onlangs bekend dat woningen in de regio Barneveld/Nijkerk flink vaker bekeken werden ten opzichte van een jaar geleden. NVM meldt dat het aanbod aan koopwoningen in heel Nederland met ruim 32 procent gedaald in een jaar tijd. Volgens de makelaarsorganisatie komt dat niet alleen doordat er meer huizen verkocht worden, maar ook omdat steeds meer mensen wachten met het te koop zetten van hun woning tot ze zelf een nieuw huis gevonden hebben. Kopers betaalden gemiddeld bijna 6 procent meer voor een huis in Nijkerk.

OOK INTERESSANT