Vrolijke gezichten in Bloesemgaarde Doornsteeg

Geplaatst op: 09-05-2017

Mei 2017

Samen met twee kinderen die straks in deze spiksplinternieuwe Nijkerkse wijk komen wonen, legde ontwikkelaar Jeroen van Dijken van Heijmans Huizen de eerste steen en sprak hij de nieuwe bewoners toe. De Bloesemgaarde maakt deel uit van De Boomgaard, één van de drie buurten van Doornsteeg waar de komende jaren meer dan 1.200 woningen gebouwd worden.

De 54 woningen waar nu aan gewerkt wordt, zijn ruim opgezet, zijn omgeven door groen en worden gekenmerkt door hun diversiteit, vertelt ontwikkelaar Jeroen van Dijken. “We kregen ook tijdens de eerstesteenlegging weer veel leuke reacties. Het is natuurlijk ook geen nieuwbouwwijk zoals ze vroeger gebouwd werden. Integendeel, in De Bloesemgaarde is veel aandacht besteed aan detaillering. Er gaat een prachtige groene slinger door de wijk waardoor de wijk ook gelijk sfeer krijgt.’’
In De Bloesemgaarde is nog één twee-onder-een-kapwoning beschikbaar. In de vervolgfase worden er nog eens vier twee-onder-één-kapwoningen gebouwd. Vervolgens worden er 24 huurwoningen gerealiseerd voor Woningstichting Nijkerk. “Voorlopig blijft Heijmans Huizen wel even in deze wijk bezig”, aldus Jeroen van Dijken. “En dat doen we met veel plezier want De Bloesemgaarde en heel Doornsteeg wordt echt een prachtige en vooral ook erg duurzame buurt. Een EPC van 0,0 over de hele wijk is extreem laag. Een mooi en uniek project dus om bezig mee te zijn.”

OOK INTERESSANT