‘Stadswoningen bieden heerlijke woonplek’

Geplaatst op: 13-02-2018

Februari 2018

NIJKERK – Onder de naam Hoge Brink worden op het terrein van de voormalige Aldi tien nieuwe woningen gebouwd. Belangstellenden kunnen zich vanaf 12 februari inschrijven bij Van de Ridder Makelaars.

Het gaat om moderne stadswoningen met flexibele indelings- en uitbreidingsopties. Er is gewerkt met wisselende kapvormen en qua bouwvorm wordt gerefereerd aan de vroegere karakteristieke bebouwing die op deze plek heeft gestaan. “Het is een heerlijke plek om te wonen”, aldus makelaar Linda van de Ridder. “Je zit op loopafstand van het centrum van Nijkerk, en bovendien dicht bij winkels, zorginstellingen, diverse eetgelegenheden en op fietsafstand van het station. Een unieke kans om de voordelen van het centrum te combineren met een nieuwe, goed geïsoleerde woning met voldoende parkeerruimte én een achtertuin.”

Nieboer-terrein
De tien woningen maken onderdeel uit van een groter woningbouwproject op het voormalige ‘Nieboer-terrein’ in Nijkerk, waar 29 nieuwe woningen worden gebouwd. Bij de voorbereiding van de plannen is nauw samengewerkt met de Adviescommissie Monumenten en de Welstandscommissie. Ook is er een informatiebijeenkomst geweest voor omwonenden. Volgens wethouder René Windhouwer waren de bezoekers over het algemeen enthousiast over de plannen. Wel zijn met enkele omwonenden nadere afspraken gemaakt over de overgang van het plangebied naar hun leefomgeving. Daarbij is ook gesproken over het verkeersveiliger maken van de kruisingen met de Vleenenck.Vanaf 12 februari kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de woningen van het project Hoge Brink.

OOK INTERESSANT